Zmiany od kwietnia 2024
Moderatorzy: Poc Vocem, Tyrystor, TranslatorPS
Czyli wolałbyś iść drogą Rzeszowa?
Nie wiem jak jest w Rzeszowie. Ja bym chciał móc jechać normalnym tempem gdy jest pusto a nie zapierdzielać a i tak być spóźnionym. Gdy są godziny szczytu, korki i różne utrudnienia, to normalne że autobusy się spóźniają. Ale jeśli jest pusto, nie ma ludzi a autobusy i tak się spóźniają - nie, nie jest to normalne. To nie jest normalne, że w godzinach szczytu o wiele łatwiej mi utrzymać się w czasie rozkładu niż wieczorem czy w weekend.
Bo w godzinach szczytu jest dodanych dużo minut. To samo jest np. na 154 w stronę Pralki. W szczycie jesteś przed czasem, a w DS przyjeżdżasz na odjazd albo później.
I normalne jest, żeby jechać 500 metrów rozkładowo w 11 minut, kiedy o innej porze jedzie się tylko minutę? Komunikacja miejska musi mieć priorytet, taki jak na Radzymińskiej i bocznych uliczkach Gorzykowska, Trocka, Jórskiego, Kościeliska.reserved pisze: ↑03 kwie 2024, 16:47Nie wiem jak jest w Rzeszowie. Ja bym chciał móc jechać normalnym tempem gdy jest pusto a nie zapierdzielać a i tak być spóźnionym. Gdy są godziny szczytu, korki i różne utrudnienia, to normalne że autobusy się spóźniają. Ale jeśli jest pusto, nie ma ludzi a autobusy i tak się spóźniają - nie, nie jest to normalne. To nie jest normalne, że w godzinach szczytu o wiele łatwiej mi utrzymać się w czasie rozkładu niż wieczorem czy w weekend.
https://www.transport-publiczny.pl/wiad ... 77697.html
-
Autobus Czerwon
- Kontakt:
A ten priorytet na Radzymińskiej to w ogóle działa?
A kiedykolwiek działał poprawnie? Raczej nasi spece się nie wypowiadali zbyt przychylnie o nim.Autobus Czerwon pisze:A ten priorytet na Radzymińskiej to w ogóle działa?
ŁK
Moim zdaniem działa. Jest zauważalnie lepiej, zarówno w nocy, jak i w godzinach szczytu.
Od 4.04. nowy rozkład 122. Co się zmienia, bo czas przejazdu zostaje taki, jaki był?
Rozkład 116 tygodnia nie wytrzymał
. Myślałem, że może koordynację ze 116 w DS z 519 w końcu poprawią. Nie poprawili. Za to znów prze pomyłkę (mam taką nadzieję) wywalili kursy 519 odwołane w Boże Narodzenie.
https://www.wtp.waw.pl/rozklady-jazdy/? ... 0&wtp_lm=1
https://www.wtp.waw.pl/rozklady-jazdy/? ... 0&wtp_lm=1
Miasto piętnastominutowe - czekaj piętnaście minut na przesiadkę.
Nie działa. Tzn. działa tak, że lubi włączać czerwone tuż przed jadącym autobusem.
Może faktycznie cykle świateł są lepiej dostosowane do ruchu, ale nie jest to żaden priorytet, a na pewno nie na tyle żeby robic rozkład po 1min na każdy przystanek. Pozdro 190 i wszystkie stałe.
Tak dokładnie
1069, 7722
Ulubione wozy: 5240, 5243, 6207
817, WKD, R1, S1
Ulubione wozy: 5240, 5243, 6207
817, WKD, R1, S1
Nie mam pojęcia. Komunikat o zmianie rozkładu był przy komunikacie o przywróceniu przystanku Sobieskiego w domyślnej lokalizacji, ale jak zajrzało się do starego rozkładu to ten przystanek już tam był.
Miasto piętnastominutowe - czekaj piętnaście minut na przesiadkę.