Modernizacja trasy Warszawa - Łódź
Moderator: JacekM
- Glonojad
- Dark Lord of The Plonk
@Geograf: Co konkretnie Ci się spodobało? Jak większość PKPowskich pdfów, także i ten się u mnie nienajlepiej czyta
Wypowiedź ta stanowi moje prywatne zdanie i nie może być cytowana lub analizowana w związku z moją działalnością w jakiekolwiek instytucji z którą mogę lub mogłem współpracować, ani jako stanowisko tej instytucji. Nie wyrażam także zgody na jej przetwarzanie w żadnej formie technicznej ni magicznej.
A oznakowali to przynajmniej przy wyjściu na peron? Bo jak tam byłem 10-03, to oprócz zerwanej tasiemki, jedyną oznaką remontu był brak toru przy peronie... No i oczywiście stłoczenie wszystkich pociągów na peronie 2...MeWa pisze:na stacji Skierniewice trwa remont toru drugiego i peronu pierwszego (obecnie rozbiórka) - obiekty te są wyłączone z użytkowania
S4 | R8 | R90 | RE8 | RE90 || 10 | 11 || 105 | 136 | 167 | 178 | 184 | 186 | 255 | 414 | 523 | N43
- Glonojad
- Dark Lord of The Plonk
Jak to w przyszłym roku? Przecież w przyszłym roku będzie można pracować tylko zimą i wczesną wiosną, potem jest czas na rozliczanie projektów...
Wypowiedź ta stanowi moje prywatne zdanie i nie może być cytowana lub analizowana w związku z moją działalnością w jakiekolwiek instytucji z którą mogę lub mogłem współpracować, ani jako stanowisko tej instytucji. Nie wyrażam także zgody na jej przetwarzanie w żadnej formie technicznej ni magicznej.
- MeWa
- Cukiereczek
a po co mają to oznakować? Są komunikaty, jest informacja w rozkładzie. Rozbierana część peronu jest siłą rzeczy odgrodzona taśmą.Busmann pisze:A oznakowali to przynajmniej przy wyjściu na peron? Bo jak tam byłem 10-03, to oprócz zerwanej tasiemki, jedyną oznaką remontu był brak toru przy peronie... No i oczywiście stłoczenie wszystkich pociągów na peronie 2...MeWa pisze:na stacji Skierniewice trwa remont toru drugiego i peronu pierwszego (obecnie rozbiórka) - obiekty te są wyłączone z użytkowania
STACJA METRA "RATUSZ" POWINNA NAZYWAĆ SIĘ "PLAC BANKOWY"
[size=0]M-1 1 7 9 14 15 182 208 523[/size]
- Glonojad
- Dark Lord of The Plonk
Nie wiem, kiedy się rozpocznie - piszę, kiedy powinien się skończyć. Do końca 2008 roku należy rozliczyć pieniądze z UE, a jeszcze potrzebny jest czas na rozliczenia beneficjent - jednostka pośrednicząca (i zapewne jednostka pośrednicząca - jednostka monitująca).geograf pisze:Hm. To kiedy rozpocznie się remont Skierniewice- Warszawa?
Dla większości projektów o których słyszałem, końcem rozliczeń był koniec kwietnia lub okolice (np 15 kwietnia koniec rzeczowy, 20 kwietnia koniec finansowy).
- Glonojad
- Dark Lord of The Plonk
Hm. Wydaje mi się - ale to zaraz sprawdzę - że akurat Warszawa - Łódź jest na 04-06. Coś chyba w końcu w tym SPOTcie na 04-06 jednak było...
A jednak - albo przesunęli, albo otrąbili, albo zmylił mnie tabor finansowany z puli 04-06:
A jednak - albo przesunęli, albo otrąbili, albo zmylił mnie tabor finansowany z puli 04-06:
Przy czym plan finansowy dla I etapu wynosi 1,1mld, dla II - 0,9mld.Etap II
* modernizacja odcinków Warszawa Zachodnia-Skierniewice oraz Łódź Fabryczna-Łódź Widzew (łącznie ze stacjami Łódź Fabryczna i Łódź Widzew).
Realizacja inwestycji jest planowana w ramach Programu Operacyjnego Infrastruktura i Środowisko na lata 2007- 2013.
- MeWa
- Cukiereczek
od początku było zapowiadane, że pierwszy etap do 2007, drugi etap do 2013 r. Mam wrażenie jednak, że zaszły pewne zmiany w zakresie prac pomiędzy etapami.geograf pisze:Aha, dzięki.
Po prostu myślałem, że cała trasa Łódź- Wawa będzie do 2013 remontowana w ramach jednego projektu- dofinansowania; najwyraźniej nie wczytałem się w szczegóły
STACJA METRA "RATUSZ" POWINNA NAZYWAĆ SIĘ "PLAC BANKOWY"
- R-9 Chełmska