oczywiście o woronicza nie wspomniałes z własnych upodobańtonny5545 pisze:Na dzień dzisiejszy to R11 i R13 są najmniej zagrożone.Santos pisze:R7 WORONICZA
R11 KLESZCZOWA
R13 STALOWA
te zajezdnie najprawdopodobniej za kilka lat będą zapewniać obsługe linii wraz z innymi ajentami
Silnik forum został zaktualizowany.
Możliwe są utrudnienia w dostępie w najbliższych dniach. Raportowanie problemów: temat Błędy SQL w Sprawach Technicznych
Możliwe są utrudnienia w dostępie w najbliższych dniach. Raportowanie problemów: temat Błędy SQL w Sprawach Technicznych
Zajezdnie Autobusowe- reaktywacje, likwidacje itp
Moderator: Wiliam
- Glonojad
- Dark Lord of The Plonk
Można też OTy wywalić, a OTującym dać ostrzeżonka...Piotrek pisze:Taa, ja bym wydzielił tematSwoją droga piękny off-topic: "zamieszkać przy cmentarzu":]
Wypowiedź ta stanowi moje prywatne zdanie i nie może być cytowana lub analizowana w związku z moją działalnością w jakiekolwiek instytucji z którą mogę lub mogłem współpracować, ani jako stanowisko tej instytucji. Nie wyrażam także zgody na jej przetwarzanie w żadnej formie technicznej ni magicznej.
- Bastian
- Sułtan Maroka
To ja wolałem podzielić, bo jeszcze i mi by się oberwało... 
Dyskusja o umrzykach za oknem wylądowała na Wieściach z Miasta
Dyskusja o umrzykach za oknem wylądowała na Wieściach z Miasta
Honi soit qui mal y pense...
Chemia teraz doszła do wspaniałych wyników. Robią wiewiórki z aminokwasów. Kir Bułyczow
Gdzieś tam może i jest prawda, ale kłamstwa tkwią w naszych głowach. Terry Pratchett
Darmowy ser znajduje się tylko w pułapkach na myszy. Kir Bułyczow
Gdzieś tam może i jest prawda, ale kłamstwa tkwią w naszych głowach. Terry Pratchett
Darmowy ser znajduje się tylko w pułapkach na myszy. Kir Bułyczow
Po wynikach wczorajszego przetargu na teren po Chełmskiej to możemy się żegnać pomału z każdą zajezdnią położoną blisko centrum. Więc najmniej zagrożona jest Kleszczowa.Santos pisze:oczywiście o woronicza nie wspomniałes z własnych upodobańtonny5545 pisze: Na dzień dzisiejszy to R11 i R13 są najmniej zagrożone.ale spoko,też tak moze być...
^ Osiągane ceny są dla mnie niezłym szokiem, ja wiem że te działki mają wydane warunki zagospodarowania i trwa boom mieszkaniowy, ale mimo wszystko...
Chełmska - 5,1 ha - 371,5 mln zł (cena wywoławcza 95 mln)
Inflancka II - 2,8 ha - ponoć ponad 390 mln zł (cena wywoławcza 155 mln)
Tym samym "odzyskujemy" prymat miasta z najdroższymi działkami w Polsce. Od niedawna palmę pierwszeństwa dzierżył Wrocław, w którym tzw. Centrum Południowe o powierzchni 4,5 ha sprzedano za 370 mln zł - tyle, że to była najlepsza działka w mieście, te u nas są jednymi z wielu. Zastanawiam się w tej chwili ile jest wart Plac Defilad... Obłęd.
PS. Poprzednia część Inflanckiej (2,3 ha) w zeszłym roku poszła za 116,2 mln zł (cena wywoławcza 77 mln) - mówiono wtedy, że to bardzo dużo...
Chełmska - 5,1 ha - 371,5 mln zł (cena wywoławcza 95 mln)
Inflancka II - 2,8 ha - ponoć ponad 390 mln zł (cena wywoławcza 155 mln)
Tym samym "odzyskujemy" prymat miasta z najdroższymi działkami w Polsce. Od niedawna palmę pierwszeństwa dzierżył Wrocław, w którym tzw. Centrum Południowe o powierzchni 4,5 ha sprzedano za 370 mln zł - tyle, że to była najlepsza działka w mieście, te u nas są jednymi z wielu. Zastanawiam się w tej chwili ile jest wart Plac Defilad... Obłęd.
PS. Poprzednia część Inflanckiej (2,3 ha) w zeszłym roku poszła za 116,2 mln zł (cena wywoławcza 77 mln) - mówiono wtedy, że to bardzo dużo...
Chodza sluchy ze nastepna zajezdnia do likwidacji jest R7 na ktorej maja powstac biurowce i powiekszona zajezdnia tramwajowa, oraz R6, dlatego tez po likwidacji R9 Ostrobramska wkroczyla dosc smialo na tereny mokotowa tak samo R11 , przyduszajac R7 z kazdej strony. Nowa zajezdnia ma powstac w okolicach Nocznickiego, blisko metra, blisko nowego mostu i tarchomina jak i blisko bemowa.
- Kleszczu
- Stoi... Sofista?
- Kontakt:
Po likwidacji R-7 vel R-1 nadal nie byłoby dziur, gdyż lista zaczynałaby się po prostu od R-2Jamnik pisze:Nie sądzę. Chyba po to robili nową numerację zajezdni, żeby nie było dziur.105 R6 pisze:Chodza sluchy ze nastepna zajezdnia do likwidacji jest R7 (...)
"Ale potrafił podać dokładnie godziny wyjazdu i przyjazdu pociągu Paryż-Berlin, kombinacje połączeń między Lyonem i Warszawą.(...) Nawet naczelnik stacji by się w tym zgubił..."
Albert Camus-"Dżuma"
"Kiedyś chciałem umrzeć młodo jak Jim Morrison, ale z czasem zacząłem patrzeć na to inaczej..." - Ryszard Riedel
Albert Camus-"Dżuma"
"Kiedyś chciałem umrzeć młodo jak Jim Morrison, ale z czasem zacząłem patrzeć na to inaczej..." - Ryszard Riedel
Zajezdnia to miała być przy przystanku Palisadowa, zamiast zajezdni Inflancka. Co z tego wyszło, wiadomo.105 R6 pisze:Chodza sluchy ze nastepna zajezdnia do likwidacji jest R7 na ktorej maja powstac biurowce i powiekszona zajezdnia tramwajowa, oraz R6, dlatego tez po likwidacji R9 Ostrobramska wkroczyla dosc smialo na tereny mokotowa tak samo R11 , przyduszajac R7 z kazdej strony. Nowa zajezdnia ma powstac w okolicach Nocznickiego, blisko metra, blisko nowego mostu i tarchomina jak i blisko bemowa.
[ Dodano: 2006-12-10, 15:44 ]
R-5 i tak idzie do kasacji jako kolejna... Krążyły słuchy, że Ostrobramska zniknie, teraz Woronicza... Coś mi się nie chce wierzyć. Prawie pewne jest tylko zlikwidowanie zajezdni Redutowa. Jakby mieli kasować zajezdnię Woronicza to pod prywatę musiałoby iść ok. 300 brygad....Piotrek pisze:Ja myślę, że zmieniając teraz ten system od R1 do R5, dali jednak nam do zrozumienia, że w najbliższym czasie nie będzie likwidacji żadnej zajezdni.
A tu już słyszałem co najmniej 5 lat temu.105 R6 pisze:Nowa zajezdnia ma powstac w okolicach Nocznickiego
[ Dodano: 2006-12-10, 15:46 ]
Mimo wszystko nie wiem skąd taka pewność. Przecież póki nie wybudują nowej zajezdni na północy Wawy, albo nie oddadzą większości północnych linii ajentom, to nie mogą tego zrobić. Chyba, że chcą sami sobie kłody pod nogi wrzucać.solaris8315 pisze:Prawie pewne jest tylko zlikwidowanie zajezdni Redutowa.
Kasta pianistów
Pozdrawiam, Szafran.
Pozdrawiam, Szafran.
Dlatego napisałem "Prawie pewne"Piotrek pisze:Mimo wszystko nie wiem skąd taka pewność. Przecież póki nie wybudują nowej zajezdni na północy Wawy, albo nie oddadzą większości północnych linii ajentom, to nie mogą tego zrobić. Chyba, że chcą sami sobie kłody pod nogi wrzucać.solaris8315 pisze:Prawie pewne jest tylko zlikwidowanie zajezdni Redutowa.
A potem nie uda im się nadal mieć powiedzmy 70% przwozów? Oby w sumie nie, ale czy nie ma takiej możliwosci? No to do 2009 roku jeszcze ponad 2 latka, więc do tego czasu to faktycznie i inne zajezdnie mogą być przymiarzane do młotka.solaris8315 pisze:Ale zapewne zajezdnia Redutowa zniknie po 2009 ponieważ do tego czasu MZA zagwarantowane 70% (czy 75?) przewozów w Warszawie...
Kasta pianistów
Pozdrawiam, Szafran.
Pozdrawiam, Szafran.