A potrzeby, owszem, być może dzielnice znają, natomiast optymalizacja powinna być wyłączną domeną organizatora. I tyle.
Jak kształtować układ komunikacyjny?
Moderatorzy: Poc Vocem, Wiliam
- Glonojad
- Dark Lord of The Plonk
Dzielnice? Składkę na komunikację?! Stary, gminy poszły spać 5 lat temu (a wówczas nawiasem mówiąc płaciły co najmniej niechętnie, co m.in. opóźniło budowę trasy tramwajowej Bemowo-Młociny z 98 na 2006 rok...) 
A potrzeby, owszem, być może dzielnice znają, natomiast optymalizacja powinna być wyłączną domeną organizatora. I tyle.
Wypowiedź ta stanowi moje prywatne zdanie i nie może być cytowana lub analizowana w związku z moją działalnością w jakiekolwiek instytucji z którą mogę lub mogłem współpracować, ani jako stanowisko tej instytucji. Nie wyrażam także zgody na jej przetwarzanie w żadnej formie technicznej ni magicznej.
- Kleszczu
- Stoi... Sofista?
- Kontakt:
Wydawało mi się, że po zmianach administracyjnych te składki pozostały. Jeśli nie to sorry. Jednakże nadal uważam, że lokalne społeczeństwo powinno mieć możliwość konsultacji - najlepiej w realu, a nie via internet... BTW: ZTCP to Włochy jako jedna z niewielu dzielnic płaciła regularnieinż. Glonojad pisze:Dzielnice? Składkę na komunikację?! Stary, gminy poszły spać 5 lat temu (a wówczas nawiasem mówiąc płaciły co najmniej niechętnie, co m.in. opóźniło budowę trasy tramwajowej Bemowo-Młociny z 98 na 2006 rok...)
"Ale potrafił podać dokładnie godziny wyjazdu i przyjazdu pociągu Paryż-Berlin, kombinacje połączeń między Lyonem i Warszawą.(...) Nawet naczelnik stacji by się w tym zgubił..."
Albert Camus-"Dżuma"
"Kiedyś chciałem umrzeć młodo jak Jim Morrison, ale z czasem zacząłem patrzeć na to inaczej..." - Ryszard Riedel
Albert Camus-"Dżuma"
"Kiedyś chciałem umrzeć młodo jak Jim Morrison, ale z czasem zacząłem patrzeć na to inaczej..." - Ryszard Riedel
- Bastian
- Sułtan Maroka
inż. Glonojad pisze:A potrzeby, owszem, być może dzielnice znają, natomiast optymalizacja powinna być wyłączną domeną organizatora. I tyle.
Kleszczu, rozróżniasz słowa "konsultacje" i "fanaberie"?
Honi soit qui mal y pense...
Chemia teraz doszła do wspaniałych wyników. Robią wiewiórki z aminokwasów. Kir Bułyczow
Gdzieś tam może i jest prawda, ale kłamstwa tkwią w naszych głowach. Terry Pratchett
Darmowy ser znajduje się tylko w pułapkach na myszy. Kir Bułyczow
Gdzieś tam może i jest prawda, ale kłamstwa tkwią w naszych głowach. Terry Pratchett
Konsultacje konsultacjami, fanaberie fanaberiami, ale nawet głupota radnych rembertowskich nie zmienia faktu, że ZTM mógł się trochę jednak wysilić i ucałodziennienie 408 zaproponować (a i linia na Wiatrak co 20 minut nikogo zadowolić nie mogła, gdy się wcześniej miało co 12 z bardzo dobrą frekwencją)...Bastian pisze:Kleszczu, rozróżniasz słowa "konsultacje" i "fanaberie"?
- Kleszczu
- Stoi... Sofista?
- Kontakt:
Zgadzam się. Jednakże organizator nie powinien być obojętny na lokalne uwagi (kolejny raz pomijając ostatnią sprawę Rembertowa).inż. Glonojad pisze:A potrzeby, owszem, być może dzielnice znają, natomiast optymalizacja powinna być wyłączną domeną organizatora. I tyle.
Tak. Dlatego pomijam (eszzzz) sprawę Rembertowa. Co do konsultacji. To mam zupełnie inne wyobrażenie konsultacji społecznych niż ZTM (patrząc na obecne konsultacje via internet). Myślę, że spotkania przedstawicieli ZTM z lokalnymi społecznościami i samorządami z jasno przedstawionym projektem, możliwością rozmów, uwag, debat byłby dużo bardziej wartościowe niż wysyłanie mejliBastian pisze: Kleszczu, rozróżniasz słowa "konsultacje" i "fanaberie"?
"Ale potrafił podać dokładnie godziny wyjazdu i przyjazdu pociągu Paryż-Berlin, kombinacje połączeń między Lyonem i Warszawą.(...) Nawet naczelnik stacji by się w tym zgubił..."
Albert Camus-"Dżuma"
Albert Camus-"Dżuma"
nawiązując luźno do tematu... Gdyby w Warszawie chcieć przywrócić trolejbusy, w jakiej formie byście je widzieli? Na głównych arteriach pozbawionych tramwajów (Trakt Królewski, Żeromskiego, Trasa Łazienkowska), czy może raczej jako mniejszy system "dowozowy" w obrębie paru dzielnic (Ursynów, Mokotów)?
jedno nie przeczy drugiemujasiu pisze:Na głównych arteriach pozbawionych tramwajów (Trakt Królewski, Żeromskiego, Trasa Łazienkowska), czy może raczej jako mniejszy system "dowozowy" w obrębie paru dzielnic (Ursynów, Mokotów)?
აბგდევზთიკლმნოპჟრსტუფქღყშჩცძწჭხჯჰ
абвгґдеєжзиіїйклмнопрстуфхцчшщюяь
ابتثجحخدذرزسشصضطظعغفقكلمنهويةى
абвгґдеєжзиіїйклмнопрстуфхцчшщюяь
ابتثجحخدذرزسشصضطظعغفقكلمنهويةى
- Bastian
- Sułtan Maroka
Koszty infrastruktury powodują, że sens jest raczej na głównych ciągach. Na dowozówki lepiej pasują autobusy - są elastyczniejsze.
Honi soit qui mal y pense...
Chemia teraz doszła do wspaniałych wyników. Robią wiewiórki z aminokwasów. Kir Bułyczow
- Kleszczu
- Stoi... Sofista?
- Kontakt:
Z rejonu Dworca Gdańskiego /powiedzmy np. Plac Wilsonajasiu pisze:nawiązując luźno do tematu... Gdyby w Warszawie chcieć przywrócić trolejbusy, w jakiej formie byście je widzieli? Na głównych arteriach pozbawionych tramwajów (Trakt Królewski, Żeromskiego, Trasa Łazienkowska), czy może raczej jako mniejszy system "dowozowy" w obrębie paru dzielnic (Ursynów, Mokotów)?
Albert Camus-"Dżuma"
Albert Camus-"Dżuma"