Czynna Rezerwa na Centralnym
Moderatorzy: Poc Vocem, Tyrystor, TranslatorPS
- Drivter1234
- gregory5576
- Kontakt:

Redutowa przejęła całość rezerw.

Nie wierzę! Nareszcie ktoś na to wpadł?gregory5576 pisze:Ciekawe co za pomysł wystawiania przegubów na rezerwę nocną
![]()
![]()
![]()
![]()
Było pismo w tej sprawie - solówkowa rezerwa w DS to czysty idiotyzm. Było to uzasadnione za czasów, gdy na takie N41/N91 nie mógł pojechać przegub, bo zawaliłby się pod nim wiadukt. W chwili obecnej nie ma linii nocnej, na której przegubowiec by sobie nie poradził, zaś zdarzało mi się jechać rezerwową solówką na N24 czy N43 w weekend i nikomu bym tego nie życzył

A z tym to jest lepsza akcja, bo okazuje się, że jednak nie całośćgregory5576 pisze:Redutowa przejęła całość rezerw.

noidea
- gregory5576
- Kontakt:

ale nie dam sobie głowy uciąć.Adam G. pisze:A z tym to jest lepsza akcja, bo okazuje się, że jednak nie całośćW tym miesiącu dwie rezerwy ma na przykład "Woronicza"
Głupota.Wczorajszej nocy miałem złoma 5564Adam G. pisze: gregory5576 napisał/a:
Ciekawe co za pomysł wystawiania przegubów na rezerwę nocną
![]()
![]()
![]()
Nie wierzę! Nareszcie ktoś na to wpadł?

[ Dodano: |3 Kwi 2011|, 2011 14:30 ]
No i wystarczyAdam G. pisze: zaś zdarzało mi się jechać rezerwową solówką na N24 czy N43 w weekend i nikomu bym tego nie życzył

Na chwilę obecną ja dam sobie uciąć głowęgregory5576 pisze:ale nie dam sobie głowy uciąć.Adam G. pisze:A z tym to jest lepsza akcja, bo okazuje się, że jednak nie całośćW tym miesiącu dwie rezerwy ma na przykład "Woronicza"

No jeśli pojechałeś na jakieś N75 czy N62, to nic dziwnegogregory5576 pisze:Głupota.Wczorajszej nocy miałem złoma 5564Adam G. pisze:gregory5576 napisał/a:
Ciekawe co za pomysł wystawiania przegubów na rezerwę nocną
![]()
![]()
![]()
Nie wierzę! Nareszcie ktoś na to wpadł?Zupełnie nie potrzebnie.

noidea
- gregory5576
- Kontakt:
A to ciekawe bo widziałem ,że od nas mają właśnie w te noce w grafikach, ale cóż zmienia się ja w kalejdoskopie.Myślę że tu nie ma co się sprzeczać.Adam G. pisze:Na chwilę obecną ja dam sobie uciąć głowęR-7 ma rezerwę bodajże 8/9 i 9/10.04
A skąd wiesz ,że jechałem N75 i to 2. Tylko ciekawe gdzie będzie stał przegub na centralnym,tam solo było już zawalidrogą.No można jeszcze stać w zatoce 160, ale tam też stoi "stado" wozów.Jeśli chodzi o komfort podróżowania to się zgodzę, ale kto każe się szwendać takim tłumom w nocy po mieście, bez celuAdam G. pisze:No jeśli pojechałeś na jakieś N75 czy N62, to nic dziwnegoNiemniej jednak, lepiej by przegub się kilka razy nie przydał, niż żeby ludzie nie zmieścili się do solówki

- gregory5576
- Kontakt:
No to do 22 już w domu, mówię tu o zwykłych ludkach a nie kończących pracy po 22. To oczywiście żartBJ pisze:Mało kto kończy imprezę o 22 i mało kto ma ochotę płacić 100 PLN, żeby dojechać taksówką z centrum do np. Piaseczna...

[ Komentarz dodany przez: Bastian: |3 Kwi 2011|, 2011 16:24 ]
Korekta cytowania.
- gregory5576
- Kontakt:

Pismo, które nota bene pozostało bez odpowiedzi. I szczerze mówiąc nie sądzę, żeby przegub na rezerwie nocnej był efektem tego pisma, zważywszy na betonizm w MZA (pomijam już niekompetencję kierownika, do którego to pismo trafiłoAdam G. pisze:Było pismo w tej sprawie

[ Dodano: |29 Lis 2011|, 2011 01:18 ]
Zgadł, skoro krzyczysz, że przegub się marnowałgregory5576 pisze:A skąd wiesz ,że jechałem N75 i to 2

Miałem rezerwę nocną na Centralnym z 24 na 25 i z 28 na 29 listopada. Z 24 na 25 byłem jeszcze przegubem (7903) ale z wczoraj na dziś 28/29 już solówką (4801 dar Ostrobramskiej dla Redutowej
) Jest już pismo u dyspozytorów że przegubowa rezerwa , tylko z piątku na sobotę i z soboty na niedzielę. Potwierdzam jednak że , było pismo które obowiązywało przez jakieś ostatnie dwa miesiące , polecające wysyłać we wszystkie dni przeguba. Cały problem tkwił w tej jednej brygadzie przegubowej na N63 , który z Legionowa wraca jako 723. Raz na tą brygadę z rezerwy wyszła solówka i ludzie w Legionowie się nie zabrali do roboty. Zrobiła się awantura która oparła się o urząd burmistrza Legionowa i ZTM. Legionowo wysłało pismo z protestem że nie za taką obsługę oni płacą tyle pieniędzy na rzecz ZTM , aby ludzie zostawali na przstankach. Ponieważ jednak wróciła na dyżury w dni powszednie solówka , to tylko czekać kiedy znów będzie awantura jak na tą brygadę pojedzie z rezerwy krótki wóz.