Trasa Siekierkowska

Moderator: Wiliam

Awatar użytkownika
ziomal

Post autor: ziomal » 31 lip 2006, 11:42

Październik. ;-)
"Pociąg zawsze dojedzie"
Paweł Ney

Jakoś tak wyszło, że czestotliwość kursowania mojej linii na tym forum zmniejszyła sie ;-) To tylko efekt uboczny.

Zły chłopiec i troll pozdrawia

Maro D.
Kontakt:

Post autor: Maro D. » 31 lip 2006, 11:53

W TKW coś mówili, że 15 października - zobaczymy jak się uwiną z pracą.
Gocławska linia mikrobusowa:

211 Gocław, Bora - Komorowskiego, Jugosłowiańska, Fieldorfa, Umińskiego, Rechniewskiego, Nowaka - Jeziorańskiego, Żymirskiego, Motorowa, Poligonowa, Grenadierów, Grochowska, Praga Płd. - Ratusz

Bo fantazja jest od tego O-)

Krzysiek_S

Post autor: Krzysiek_S » 31 lip 2006, 12:52

A na Trasie ekrany na razie są budowane od strony łąk Wawerskich. 8-[

Awatar użytkownika
MZ
Słońce Radomia
Kontakt:

Post autor: MZ » 31 lip 2006, 13:23

Krzysztof Sokołowski pisze:A na Trasie ekrany na razie są budowane od strony łąk Wawerskich.
:arrow: Może ekolodzy o to wnioskowali? :-k

Rosa

Post autor: Rosa » 31 lip 2006, 13:38

Niech montują bo na razie zwierzaki tam giną.
Wczoraj jakis spory pies sobie statecznym krokiem przechodzil przez jezdnię a przy krawężniku już leżal jakis rozjechany kot.

Awatar użytkownika
Bastian
Sułtan Maroka

Post autor: Bastian » 31 lip 2006, 14:14

Pis psem, ale tam jest po prostu rezerwat, od niego się odgradzają. Tym bardziej mnie dziwi, że puszczono tam ruch bez ekranów.

EDIT Tfu, nie pis, tylko pies! Ale cóż za symptomatyczne przeklawiaturzenie :lol:
Honi soit qui mal y pense... Chemia teraz doszła do wspaniałych wyników. Robią wiewiórki z aminokwasów. Kir Bułyczow
Gdzieś tam może i jest prawda, ale kłamstwa tkwią w naszych głowach. Terry Pratchett
Darmowy ser znajduje się tylko w pułapkach na myszy. Kir Bułyczow

Maro D.
Kontakt:

Post autor: Maro D. » 31 lip 2006, 20:03

A na Ostrobramskiej dziś był niezły 'korasek" (jak to mawiał kiedyś jeden spiker Radia Złote Przeboje). Jechałem akurat 514 z Polibudy do Promenady i za Media Marktem chwilę autobus postał. Dobrze, że wysiadłem, bo zapewne pozostali pasażerowie musieli długo jechać do Marsa. Takie uroki będą niestety do momentu aż nie wybudują drugiej jezdni i nie otworzą Ostrobramskiej, tego odcinka, który dopiero zamknęli.
Gocławska linia mikrobusowa:

211 Gocław, Bora - Komorowskiego, Jugosłowiańska, Fieldorfa, Umińskiego, Rechniewskiego, Nowaka - Jeziorańskiego, Żymirskiego, Motorowa, Poligonowa, Grenadierów, Grochowska, Praga Płd. - Ratusz

Bo fantazja jest od tego O-)

Awatar użytkownika
Plesim

Post autor: Plesim » 31 lip 2006, 21:45

bambi pisze:Denerwuje się, bo o ile dobrze pamiętam, musiał ktoś tam zginąć, by zmienili drogowskazy na bardziej czytelne...
Niestety, ale jeżeli chodzi Ci o wypadek na TS, to nie oznakowanie było przyczyną tragedii. Ale to już OT.

Rosa

Post autor: Rosa » 31 lip 2006, 23:05

Plesim pisze:
bambi pisze:Denerwuje się, bo o ile dobrze pamiętam, musiał ktoś tam zginąć, by zmienili drogowskazy na bardziej czytelne...
Niestety, ale jeżeli chodzi Ci o wypadek na TS, to nie oznakowanie było przyczyną tragedii. Ale to już OT.
Było, było.
Znaki były na tyle malo czytelne że ludzie pasy musieli zmieniać w ostatniej chwili. I tak samo źle zrobiono to teraz nad Walem. ](*,)

Awatar użytkownika
MZ
Słońce Radomia
Kontakt:

Post autor: MZ » 31 lip 2006, 23:58

:arrow:
ŻW pisze:Ogromne korki przed węzłem przy ul. Marsa

Gdyby przeprowadzić ranking największych utrudnień w mieście spowodowanych robotami drogowymi – skrzyżowanie Trasy Siekierkowskiej z ul. Ostrobramską bez wątpienia zajęłoby pierwsze miejsce. Podróżujący w stronę Wawra stoją w dwukilometrowym korku, który zaczyna się już u zbiegu ulic Zamienieckiej i Fieldorfa.

Taki zator to efekt nowej organizacji ruchu na budowanym węźle Trasy Siekierkowskiej. Światła, zamontowane na tymczasowym łączniku pomiędzy ul. Ostrobramską i Trasą Siekierkowską, której wschodni pas otwarto w sobotę, sparaliżowały ruch w stronę Wawra. Drogowcy musieli puścić samochody fragmentem trasy, ponieważ trzeba wybudować estakady nad ul. Ostrobramską. Taka organizacja ruchu potrwa jeszcze 10 miesięcy. Ruch w przeciwnym kierunku (w stronę centrum) odbywa się tak jak dotychczas.

Data: 2006-07-31; MJC

Awatar użytkownika
pawcio

Post autor: pawcio » 01 sie 2006, 10:12

Na pewno będą tam jeszcze regulować światła, bo na Trasie Siekierkowskiej jest bardzo luźno.
Niekoniecznie zgadzam się ze wszystkim, co napiszę. (C) Marshall McLuhan
"Na diamentach nic nie wyrośnie. Za to kwiaty świetnie rosną na gnoju." - Josefa Idem

Rosa

Post autor: Rosa » 01 sie 2006, 10:29

Tylko że pewnie chodzi im właśnie o to aby ludzi przerzucić z Ostrobramskiej na TS.
Gdy ludzie zobaczą tworzące się korki to częśc pewnie wpadnie na to aby zjechać z TŁ i Wałem lub Saką dojechać do TS.

Awatar użytkownika
Plesim

Post autor: Plesim » 01 sie 2006, 21:22

Rosa pisze:
Plesim pisze: Niestety, ale jeżeli chodzi Ci o wypadek na TS, to nie oznakowanie było przyczyną tragedii. Ale to już OT.
Było, było.
Znaki były na tyle malo czytelne że ludzie pasy musieli zmieniać w ostatniej chwili. I tak samo źle zrobiono to teraz nad Walem. ](*,)
Nie oznakowanie były przyczyną wypadku a rozmowa przez telefon ofiary wypadku i gwałtowna próba zmiany kierunku jazdy.. Źródło Wydział Ruchu Drogowego. EOT bo robi się OT.

Rosa

Post autor: Rosa » 01 sie 2006, 21:53

Ale dobre oznakowanie powoduje że nie trzeba nagle zmieniac pasów.
Przez ponad rok na Goclaw jeździło się ze środkowego pasa, prawy byl do skrętu na Wał, lewy zamknięty.
Teraz wprowadzono oznakowanie , nad prawym pasem jest strzalka że za 500m jest skręt na Puławy, nad środkowym i lewym jest tablica gdzie mamy Terespol, Augustów, Praga Południe, Bora-Komorowkiego i strzałki do jazdy na wprost.
Jak ktos normalny ma się zorientować że aby dojechac do Bora to MUSI zjechać na prawy pas i to ma na to tylko 400m bo jadąc środkowymi dojedzie tylko do węzła Płowiecka?
"Jadąc środkowym wyjeżdża się na przyszły węzeł "Marsa". Widziałem skutki takiej jazdy. Ktoś próbował użyć łącznicy umożliwiającej wjazd na wiadukt nad Bora do zjazdu z trasy na pas, z którego można skręcać w Bora. Miał dosyć spore wgniecenie na środku tyłu." cytat ze SkyscraperCity
Ja też dzisiaj tam widziałem stłuczkę gdy jakaś furgonetka wjechala pod ciężarówkę.
Jeśli oznakowanie wprowadza ludzi w błąd to nie dziwmy się potem gwałtownym manewrom. Ja pojechałem prosto i aby wrócić na Gocław zwiedzałem Trakt Lubelski i Kadetów.

Awatar użytkownika
bambi

Post autor: bambi » 02 sie 2006, 20:59

Rosa pisze: Ja pojechałem prosto i aby wrócić na Gocław zwiedzałem Trakt Lubelski i Kadetów.
Skądś to znam ;-)

ODPOWIEDZ