Zmiany obsługowe - luty 2010
Moderatorzy: Poc Vocem, Tyrystor, TranslatorPS
-
bartoni722
Mnie nie do końca to dziwi, bo słyszałem, że tam czasem panuje lekki chaos, ale może to tylko plotki.dzidek pisze:Dziwne, że na Redutowej nikt nic nie wie Zlecenie takie samo jak na Kleszczową musiało iść na Redutową a w nim jasno napisane o wymianie 150 <-> 159
A nie taki zestaw Kleszczowa dostała już przy rozkładzie grudniowym?dzidek pisze:Zmienia się też układ brygad na 189. Teraz Kleszczowa będzie mieć 10 całek i 8/5 dodatków.
Niekoniecznie zgadzam się ze wszystkim, co napiszę. (C) Marshall McLuhan
"Na diamentach nic nie wyrośnie. Za to kwiaty świetnie rosną na gnoju." - Josefa Idem
"Na diamentach nic nie wyrośnie. Za to kwiaty świetnie rosną na gnoju." - Josefa Idem
- Drivter1234
Jak dla mnie to te zmiany od lutego są zupełnie bezsensowne, Redutowa oddała 3 brygady na 114 i 1 na 116 ? a w zamian 185 ? Ciekawe gdzie będą dojazdy na pusto bo znając życie to mogą być na Ursynów... choć nawet na gwiaździstą to blisko nie jest z R5.
P.S. Te zmiany to tylko na ferie czy na stałe ? ktoś się orientuje ?
P.S. Te zmiany to tylko na ferie czy na stałe ? ktoś się orientuje ?
-
bartoni722
Tam to chyba problem jest w drugą stronę? Znaczy 8/107, o którym pisałem, a czasem i inne brygady na 107 miewają podmiany SU12 za SU10.Domino2001 pisze:Piszą tu koledzy, że na 185 wejdzie Mobilis. A jak SU12 nie będzie już w rezerwie, bo jakiś nawalił, to żeby Mobilis nie wypuścił przypadkiem SU10. Tak jak MZA w miejsce przegubów wrzuca solówki.
Popatrz, jaka franca!
-
bartoni722
Zaraz olaboga. A ja widzę na własne oczy, jak po Wisłostradzie w długich 187 hula powietrze, a w długich 185 nie ma gdzie usiąść, to zgłaszam taki pomysł racjonalizatorski . Mozna zamieniać końcówki tramwajom, to można i autobusom, po co pchać długie wozy tam, gdzie popyt jest na krótkie, a tam, gdzie jest na długie wciskać gniotyBastian pisze:drapka napisał/a:
długie 187 na Ursynów Zach?
Olaboga...
[ Dodano: |1 Lut 2010|, 2010 09:25 ]
Nie pomieszczą się ludziska?zeus pisze:Co za bzdura z tym alpino na 734
Ale przed weekendem majowym to chyba zmienią, prawda?
[ Dodano: |1 Lut 2010|, 2010 09:29 ]
Może i tak, ale nie wiem czy bym zamienił to, co mam na Ursynowie (nawet jeśli metrem mi tu czy ówdzie nie po drodze) na te komfortowe piaseczyńskie warunkiAdam G. pisze:BJ napisał/a:
Ciekaw jestem, po co 709 co 3 min. rano
Powoli zaczynam twierdzić, że Piaseczno jest równie rozpieszczone komfortowymi warunkami podróży jak Tarchomin
[ Dodano: |1 Lut 2010|, 2010 09:43 ]
A nie można by tak na odwrót? Znaczy taborowo DP z DS zamienić?pawcio pisze:Trochę pomieszany ten opis zmian feryjno-stałych, co utrudnia lekturę. Ale może da radę.
Na 185 po uporządkowaniu wygląda to tak:
Redutowa: 4 gnioty/SU12 w DP i 2 odkurzacze/Su18 w DS
Ostrobramska: 5 gniotów i dwa poranne ikarusy 260 w DP oraz 5 SU15 w DS
Mobilis12 (stary) 1 całka i 2/1 dodatku w DP oraz nic w DS
Razem to daje 10c+4/1d w DP i 7 w DS.
A co do konkretów, to kto które brygady bierze w DP?
Popatrz, jaka franca!
- Bastian
- Sułtan Maroka
To ja bym raczej wyciągnął wniosek, że najwyraźniej ludzie nie chcą jechać tam, gdzie jedzie 187...drapka pisze:A ja widzę na własne oczy, jak po Wisłostradzie w długich 187 hula powietrze, a w długich 185 nie ma gdzie usiąść
Honi soit qui mal y pense...
Chemia teraz doszła do wspaniałych wyników. Robią wiewiórki z aminokwasów. Kir Bułyczow
Gdzieś tam może i jest prawda, ale kłamstwa tkwią w naszych głowach. Terry Pratchett
Darmowy ser znajduje się tylko w pułapkach na myszy. Kir Bułyczow
Gdzieś tam może i jest prawda, ale kłamstwa tkwią w naszych głowach. Terry Pratchett
Darmowy ser znajduje się tylko w pułapkach na myszy. Kir Bułyczow
-
Domino2001
Dzisiaj jechałem 1861/185 z UZ o 8:07 i decyzja zmiany tej linii na solówki (przynajmniej w szczycie A) była niestety chybiona. Autobus miał średnio zapełnienie 80%. Na odcinku Pileckiego-Metro Imielin było i nawet 100%, ale szczęśliwie wszyscy się mieścili.
Nie wiem czy ten tłok to dlatego, że poprzednia brygada nie przyjechała? Czekałem od 7:46 a o 7:52 autobusu 185 nie było. Widziałem, że A108 wjeżdżał na pętlę ok. 7:35, a czy nie wyjechał wcześniej czy nawet nie wyjechał w ogóle z pętli?
Nie wiem czy ten tłok to dlatego, że poprzednia brygada nie przyjechała? Czekałem od 7:46 a o 7:52 autobusu 185 nie było. Widziałem, że A108 wjeżdżał na pętlę ok. 7:35, a czy nie wyjechał wcześniej czy nawet nie wyjechał w ogóle z pętli?
Najczęściej jeżdżę liniami: M1, 179, 185, 195, 209, 503, 737.