No właśnie. To tym bardziej - skąd ta histeria?TGM pisze:od początku było wiadomo, że to te same osoby
PS Zmieniłem na 3.
Moderatorzy: Wiliam, Szeregowy_Równoległy
No właśnie. To tym bardziej - skąd ta histeria?TGM pisze:od początku było wiadomo, że to te same osoby
No dobra, a w trakcie?Krzysiek_S pisze:Prima Aprilis przedłużony
O, widzę że nie tylko mi to przeszkadza. Dokładnie o tym samym pisałem dwa dni temu. A tak przy okazji, dalibyście wspomnianemu moderatorowi kogoś do pomocy, bo wyraźnie nie wyrabia się. Tematy zamknięte po kilka tygodni i nic się nie dzieje.Bastian pisze:To jest do ukrócenia.TGM pisze:tymczasem moderatorzy (no może jeden z moderatorów) potrafią sami przeklinać czy wręcz w bardzo obelżywy sposób zwracać się do niektórych...
Możesz mi wierzyć albo nie, ale znacznie bardziej takie moderowanie mi się podobało. Stąd mój żal, że wróciło stare.Bastian pisze:zadaniem "nowych" moderatorów (moim zdaniem spełnionym, może z dwoma wyjątkami - sześciopunktowe ostrzeżenie oraz wzmianka o opłacalności inwestycji) było pisanie z pozycji niezaangażowanych technokratów, stojących całkiem z boku, anonimowych, nie kierujących się emocjami, natomiast prowadzących forum dość twardą, choć nie tyrańską ręką.
Akurat TLG (nie wiem, dlaczego nie macie jaj powiedzieć tego wprost) wprowadził jasne zasady - zamknięcie tematów to rodzaj kary dyscyplinarnej. Dość skutecznej.kocur pisze:O, widzę że nie tylko mi to przeszkadza. Dokładnie o tym samym pisałem dwa dni temu. A tak przy okazji, dalibyście wspomnianemu moderatorowi kogoś do pomocy, bo wyraźnie nie wyrabia się. Tematy zamknięte po kilka tygodni i nic się nie dzieje.Bastian pisze: To jest do ukrócenia.
Nie lubię pokazywania palcem, liczyłem że modteam sam się domyśli. Stosowana przez TLG "kara dyscyplinarna" wcale nie jest skuteczna. Jasne zasady - zamknąć i zapomnieć. Jest to oznaką wałkoństwa i lenistwa moderatora. Co z tego, że temat jest zamknięty przez kilka tygodni (i nawet nie posprzątany)? Tych, co robią śmietnik w temacie i tak to nie dotknie, bo mają resztę forum do spamowania. Dostają najbardziej po tyłku osoby najbardziej zainteresowane merytoryczną dyskusją, bo nie mają gdzie jej prowadzić. Do tego dochodzi rynsztokowe słownictwo TLG, za które zwykły użytkownik dostałby conajmniej punkt karny. Między innymi przez to coraz rzadziej zabieram głos na forum.Glonojad pisze:Akurat TLG (nie wiem, dlaczego nie macie jaj powiedzieć tego wprost) wprowadził jasne zasady - zamknięcie tematów to rodzaj kary dyscyplinarnej. Dość skutecznej.
Obawa przed nowym?Bastian pisze:No właśnie. To tym bardziej - skąd ta histeria?TGM pisze:od początku było wiadomo, że to te same osoby![]()
Od siebie dołożę ze TLG nie raz i nie dwa pisał że dopuszcza przekleństwa na podforum które prowadzi. I trzeba przyznać że za bluzganie punktów nie daje, ani tematów nie zamyka. Robi to tylko gdy ktoś uparcie pisze nie na temat, lub w jakimś temacie zaczynają się awantury i wycieczki osobiste między użytkownikami. Co do jego opisów w wypadku ostrzeżeń czy banowania klonów- każdy z modów ma swój styl. Zresztą - jakby tak jeden z drugim po kilka razy w tyg banował tego samego dzieciaka neo tez by nerwicy słownej dostał i mogłoby go ponieść.Akurat TLG (nie wiem, dlaczego nie macie jaj powiedzieć tego wprost) wprowadził jasne zasady - zamknięcie tematów to rodzaj kary dyscyplinarnej. Dość skutecznej.
Właczę się by sprostować. Toleruję wulgaryzmy gdyż są jak również składnikiem języka i umiejętnie stosowane bardzo precyzyjnie podkreslają ładunek emocjonalny wypowiedzi. Nie toleruję natomiast arogancji wobec współdyskutantów. BJ dostał bana właśnie za arogancję wobec adwersarzy, którą obserwowałem na forum od dłuższego czasu. Post będący jednocześnie spamem jak i wulgaryzmem był czynnikiem decydującym o odebraniu czasowo dostepu do forum ale nie jedynym. Obniżenie wartości upomnienia było związane wyłacznie z wydarzeniami ostatniej soboty.rufio198 pisze:Osobiście uważam zresztą, że czepianie się TLG o bluzgi w kontekście 6(3) punktów dla BJ jest nie fair- ostrzeżenie zaaplikował -jak sie okazało - Szamot, a on nie toleruje bluzgów na forum. O tym było wiadomo nie od dziś. A BJ może nauczy się dzięki temu czegoś.