Hmmm, no jednak niestety nie...MeWa pisze:Tak się składa, że architekci wszystkich stacji żyją.
System informacji pasażerskiej w metrze
Moderator: JacekM
- MeWa
- Cukiereczek
Z pominięciem Kuryłowicza, autora jednej stacji, którego zresztą pracownia nadal funkcjonujePaweł D. pisze:Hmmm, no jednak niestety nie...MeWa pisze:Tak się składa, że architekci wszystkich stacji żyją.
STACJA METRA "RATUSZ" POWINNA NAZYWAĆ SIĘ "PLAC BANKOWY"
[size=0]M-1 1 7 9 14 15 182 208 523[/size]
Chyba taka właśnie była dotychczasowa wersja MW*/ZTM.drapka pisze:M.in.na Imielinie. Myślałem, że to nie jest potrzebne na peronach wyspowych.
Owszem, dzisiaj chyba gadała Racławicka. Pytanie tylko, dlaczego na Ursynowie w środę ostrzegano o pociągach, a wczoraj i dzisiaj już nie.Paweł D. pisze:Ten system objawił się na większej ilości stacji.
*BTW. Skrótowiec "MW" ma już tyle znaczeń, że chwilami ciężko się w nich połapać
- MeWa
- Cukiereczek
Ja to nazywam "fantomowymi" komunikatami. Na stacjach SIP jest integrowany z Dźwiękowym Systemem Ostrzegania. Jako opcja Kontron wgrał właśnie te komunikaty na pozostałych stacjach. Najlepsze jest to, że czasem te komunikaty same się włączają, raz są, raz nie ma i nie bardzo wiadomo dlaczego. Kontron intensywnie nad tym pracuje, cały czas prowadzone są testy.
Nie ma też jednoznacznej decyzji, czy takie komunikaty zostaną wprowadzone na wszystkich stacjach.
Nie ma też jednoznacznej decyzji, czy takie komunikaty zostaną wprowadzone na wszystkich stacjach.
Testy: postawienie słuchacza, który brak zapowiedzi natychmiast konfrontuje z kolegą kontrolującym system. Szybko błąd się da namierzyć.MeWa pisze:Kontron intensywnie nad tym pracuje, cały czas prowadzone są testy.
Jožin z bažin kouše, saje, rdousí.... -
"Dopóki nie skorzystałem z Internetu, nie wiedziałem, że na świecie jest tylu idiotów" - Stanisław Lem
Powyższy post jest tylko i wyłącznie moim prywatnym zdaniem z którym inni dyskutanci nie muszą się zgadzać.
"Dopóki nie skorzystałem z Internetu, nie wiedziałem, że na świecie jest tylu idiotów" - Stanisław Lem
Powyższy post jest tylko i wyłącznie moim prywatnym zdaniem z którym inni dyskutanci nie muszą się zgadzać.
- MeWa
- Cukiereczek
Drugie podejście do aktualizacji SIP-u
http://www.rynek-kolejowy.pl/43299/Syst ... tyczny.htm
http://www.rynek-kolejowy.pl/43299/Syst ... tyczny.htm
Napisałem do ZTM w sprawie komunikatów 2 kwietnia i do dziś nie dostałem odpowiedzi...

A jak ktoś się drze "ALL CHANGE ALL CHANGE ALL CHANGE"?Nie wiem, ale przyjemniej się czuję jak słyszę "all passengers are kindly requested to leave the train" albo "this train terminates here, all change please".
bury me in my favourite yellow patent leather shoes / and with a mummified cat / and a cone-like hat.
- R-9 Chełmska