Koordynacja czy nie, biuro inżyniera ruchu i tak się na to nie zgodzi. Uważają bowiem, że i tak jest w Warszawie zbyt wiele przejść dla pieszych, które utrudniają ruch św. samochodom.
Pomijam fakt, że Kino Ochota ma OIDP większe wymiany niż Wawelska. Aczkolwiek nadrabia przystankiem w kierunku Okęcia, co świadczy, że:
a) lokalizacja Wawelskiej po południowej stronie w stronę Okęcia mogłoby jej pomóc, albo,
b) ludziom nie chce się iść z 1/25/14* z przystanku za skrzyżowaniem w BW1920 lecz wolą przystanek wcześniej wyskoczyć
[ Dodano: Pon 28 Lip, 2008 18:24 ]
Fikander pisze:To będzie chyba dziesiąta sygnalizacja między Zawiszą a torami kolejowymi; mało ci przykładu z ŻiW/wjazd do Mariny, jak kolejne światła potrafią zakorkować ulicę?
Trochę inna sytuacja, bo wjazd do Mariny jest OIDP trójfazowy, ponadto kiepsko (jeśli w ogóle) skoordynowany z sąsiednimi.
A tu akurat by się na etapy koordynację podzielić dało.
*-z dokładnością do linii, które 4 lata temu jeździły na pętlę Banacha.
Wypowiedź ta stanowi moje prywatne zdanie i nie może być cytowana lub analizowana w związku z moją działalnością w jakiekolwiek instytucji z którą mogę lub mogłem współpracować, ani jako stanowisko tej instytucji. Nie wyrażam także zgody na jej przetwarzanie w żadnej formie technicznej ni magicznej.