Awarie i wypadki kolejowe na Mazowszu
Moderator: JacekM
- marcin3001
Czyli nie ma kiedy opróżniać wc. Jakoś mnie to nie dziwi. A, no jeszcze jest konieczność ciągłego ogrzewania składu, żeby wc nie zamarzło. Tego czasem się nie robi o czym szybko przekonał się kolega, który chciał pilnie skorzystać z wc w podwójnej akm. W obu wc były prawdopodobnie rano zamarznięte, a jak jechał to w obu było już równo z krawędzią. Jeden fałszywy ruch pociągu i miałeś zawartość wc na sobiezofey pisze: a) śmierdzi szambem czyli zaraz zamkną WC
b) jest zamknięty WC.
Czyli jedyne co udaje się robić to zawracania na Zachodnim i w Siedlcach.
To może ja powiem co się działo wczoraj popołudniu na Śródmieściu bo byłem, czekałem na dziewczynę, która utknęła w tunelu.
Generalnie od ok. 17.30-40 nic nie odjeżdżało ze Wschodniego w kierunku zachodnim. Zdaje się, że SKM 300x się zepsła gdzieś między Wsch. a Śródmieściem. Podłączyli ją pod pociąg do Grodzia i z ponad godzinnym opóźnieniem taki zestawik wtoczył się na Śródmieście.
Pomyślałem sobie wtedy, że dobrze, że to nie było 14WE bo już w ogóle nic by nie pojechało i by pół dnia dumali jak to ściągnąć... Ale jak się okazało nie miało to większego znaczenia bo Grodzio dał radę wjechać tylko 20 metrów do tunelu i się rozkraczył
Z głośników można się było dowiedzieć na zmianę, że a) ruch został całkowicie wstrzymany z powodu awarii zasilania b) pociąg zaraz odjedzie. Grodzio dał radę ruszyć dopiero po godzinie od swojego wjazdu na Śródmieście. Zaraz po nim wjechał Bolimek, który niestety zdążył wjechać już do tunelu, więc ludzie tam utknęli. Ech
W kierunku wschodnim ruch był w miarę normalny(w miarę normalny w Polsce = opóźnienia do 20 minut)
„Nam nie trzeba Bundeswehry, nam wystarczy minus cztery”
Generalnie od ok. 17.30-40 nic nie odjeżdżało ze Wschodniego w kierunku zachodnim. Zdaje się, że SKM 300x się zepsła gdzieś między Wsch. a Śródmieściem. Podłączyli ją pod pociąg do Grodzia i z ponad godzinnym opóźnieniem taki zestawik wtoczył się na Śródmieście.
Pomyślałem sobie wtedy, że dobrze, że to nie było 14WE bo już w ogóle nic by nie pojechało i by pół dnia dumali jak to ściągnąć... Ale jak się okazało nie miało to większego znaczenia bo Grodzio dał radę wjechać tylko 20 metrów do tunelu i się rozkraczył
Z głośników można się było dowiedzieć na zmianę, że a) ruch został całkowicie wstrzymany z powodu awarii zasilania b) pociąg zaraz odjedzie. Grodzio dał radę ruszyć dopiero po godzinie od swojego wjazdu na Śródmieście. Zaraz po nim wjechał Bolimek, który niestety zdążył wjechać już do tunelu, więc ludzie tam utknęli. Ech
W kierunku wschodnim ruch był w miarę normalny(w miarę normalny w Polsce = opóźnienia do 20 minut)
„Nam nie trzeba Bundeswehry, nam wystarczy minus cztery”
Daleki jestem od bronienia PLK, ale jak piszesz to może powiesz czemu tak było zamiast krytykować PLK? Wiesz czy nie? To Ci powiem - na jednotorze pług uszkodził płytę na przejeździe - trzeba było zamknąć tor i prowizorycznie naprawić.fidzio pisze:Na radomskiej było wczoraj wesoło. "Radomiakiem" wyjechałem o godz 15:50 z Wwy aby dojechać do Radomia już na godzinę... 19:40Dobry czas
brawo PLK
A jak juz tak bijemy brawa nieśmiało spytam- komu brawa bić za wczorajszy 12248/9 do Radomia -z MNG +/- 200 w plecy? Może wiesz komu podziękować za to?
Porozpinały sie węże między wagonowe,na Stadionie- a maszynista nie chciał wchodzić pod skład i łączyć. Nie pytaj o powód rozpięcia i jego domowy -wystarczy popatrzeć na tory. Tego nikt nie odśnieża- PLK totalnie kładzie ,lache''. Potem doszły jeszcze jakieś problemy z napięciem na PowiśluMichał W. pisze:To może ja powiem co się działo wczoraj popołudniu na Śródmieściu bo byłem, czekałem na dziewczynę, która utknęła w tunelu.
Generalnie od ok. 17.30-40 nic nie odjeżdżało ze Wschodniego w kierunku zachodnim. Zdaje się, że SKM 300x się zepsła gdzieś między Wsch. a Śródmieściem.
I stało się - Muminek ma Muminkę i pannę Migotkę 
http://www.fotokolej.waw.pl/
Mój post to moja prywatna opinia i nie jest pisany po to żeby go cytować w mediach
Mój post to moja prywatna opinia i nie jest pisany po to żeby go cytować w mediach
Ja wiem ale ty nie wieszWiesz czy nie? To Ci powiem - na jednotorze pług uszkodził płytę na przejeździe - trzeba było zamknąć tor i prowizorycznie naprawić.
Nie wiemA jak juz tak bijemy brawa nieśmiało spytam- komu brawa bić za wczorajszy 12248/9 do Radomia -z MNG +/- 200 w plecy? Może wiesz komu podziękować za to?![]()
Zapytaj ile miesięcy wprzód nie dostanie premii za odmowę naprawy usterki na własnym taborzeNie pytaj o powód rozpięcia i jego domowy -wystarczy popatrzeć na tory.
Jak się będzie dobrze tłumaczył to w ogóle nie straci premii. O tym stadionie wiadomo nie od dziś - a zawsze maszynista może jakieś sensowne tłumaczenie znaleźć.Zapytaj ile miesięcy wprzód nie dostanie premii za odmowę naprawy usterki na własnym taborze
Czyli były dwa przejazdy, albo taki korek się zrobił,- bo jeden był na 100% na jednotorze - bodajże w Krężelu. Od dwóch kierowników i maszynistów to słyszałem. Z tym że jeden z tych kierowników- dokładniej kierowniczka - jechała pociągiem, którego maszynista to zauważył. Gdyby nie maszynista z CARGO jadący do W-wy tym pociągiem, to staliby już. Tak to ten z CARGO za pilota robił i z szybkością ok 2km/h przejechali po tym przejeździe. Dana kierowniczka przechodziła na 12249- więc miałem czas spokojnie sobie z nią wczoraj pogadać.Ja wiem ale ty nie wieszwcale nie na jednotorze a na dwutorze (Michalczew).
Po nich tor zamknęli na ok 1-1,5. Nic dziwnego że trafiłeś 12247 za osobowym.
I stało się - Muminek ma Muminkę i pannę Migotkę 
Teraz jeszcze ze Wrzosowie stoi samotny kibelek do Warszawy i
Czeka od jakiegos czasu na zbawienie. Patyki w dole, ruch jednotorowo, dwukierunkowo po jedynce. Dzis nawet ja nie powiem, ze kolej jest fajna po tym jak wysiadajem z pociagu w zaspe...
Czeka od jakiegos czasu na zbawienie. Patyki w dole, ruch jednotorowo, dwukierunkowo po jedynce. Dzis nawet ja nie powiem, ze kolej jest fajna po tym jak wysiadajem z pociagu w zaspe...