Awarie i wypadki kolejowe na Mazowszu

Moderator: JacekM

Awatar użytkownika
Michał W.
Kontakt:

Post autor: Michał W. » 03 mar 2010, 9:07

"W tym miejscu" to znaczy gdzie?
after da równik

www.fotokolej.waw.pl

Awatar użytkownika
rufio198
Kontakt:

Post autor: rufio198 » 03 mar 2010, 9:21

Między p.o.Stadion a wiaduktem na Zamojskiego
I stało się - Muminek ma Muminkę i pannę Migotkę :D
http://www.fotokolej.waw.pl/
Mój post to moja prywatna opinia i nie jest pisany po to żeby go cytować w mediach

Awatar użytkownika
MisiekK

Post autor: MisiekK » 03 mar 2010, 9:46

rufio198 pisze:Na średnicy jest wypadek śmiertelny. Poc 261 do Żyrardowa walnął w człowieka. Jazda przez Centralny- przynajmniej przez 2,5 h w kierunku Zachodnim.
TVN Warszawa nawet pokazało jak wyciągano trupa spod składu, a następnie jak mu robiono zdjęcia. Niech jeszcze pokażą sekcję zwłok....
Jožin z bažin kouše, saje, rdousí.... -
"Dopóki nie skorzystałem z Internetu, nie wiedziałem, że na świecie jest tylu idiotów" - Stanisław Lem
Powyższy post jest tylko i wyłącznie moim prywatnym zdaniem z którym inni dyskutanci nie muszą się zgadzać.

Awatar użytkownika
Michał W.
Kontakt:

Post autor: Michał W. » 03 mar 2010, 9:58

rufio198 pisze:Między p.o.Stadion a wiaduktem na Zamojskiego
podziękowałObrazek
after da równik

www.fotokolej.waw.pl

Awatar użytkownika
marcin89

Post autor: marcin89 » 03 mar 2010, 17:15

MisiekK pisze:
rufio198 pisze:Na średnicy jest wypadek śmiertelny. Poc 261 do Żyrardowa walnął w człowieka. Jazda przez Centralny- przynajmniej przez 2,5 h w kierunku Zachodnim.
TVN Warszawa nawet pokazało jak wyciągano trupa spod składu, a następnie jak mu robiono zdjęcia. Niech jeszcze pokażą sekcję zwłok....
Na stronie TVN Warszawa już nie dołączyli materiału wideo...

A tak poza tym to na stronie http://infokolej.blog.onet.pl/ zniknęły wszystkie informacje o opóźnieniach i wypadkach :-s
Troszkę szkoda...

Awatar użytkownika
rufio198
Kontakt:

Post autor: rufio198 » 03 mar 2010, 18:31

No to następny wypadek- tym razem w Kobyłce

o godzinie 16 w Kobyłce doszło do wypadku. Pociąg dalekobieżny potrącił mężczyznę około 200 metrów przed stacją. Na trasie do Tłuszcza i Białegostoku są ogromne utrudnienia.
Informację o wypadku dostaliśmy na skrzynkę warszawa@tvn.pl. Doszło do niego o 16:20. Pociąg dalekobieżny potrącił mężczyznę przechodzącego przez tory kolejowe przed stacją w Kobyłce.

- Niestety pociąg przejechał już przez czujnik i zablokował szlaban, dlatego powstały też korki - informuje Katarzyna.

Zamknięty dla ruchu jest jeden tor. Pociągi w obu kierunkach poruszają się wahadłowo, a to oznacza duże opóźnienia na całym kierunku do Tłuscza. - Tor będzie zamknięty jeszcze przez około 2 godziny – poinformował TVN Warszawa Jan Telecki, dyrektor PKP PLK Warszawa.
http://www.tvnwarszawa.pl/-1,1645963,0, ... omosc.html

A tak poza tym to na stronie http://infokolej.blog.onet.pl/ zniknęły wszystkie informacje o opóźnieniach i wypadkach :-s
Troszkę szkoda...
Ale za to możesz poczytać o biletach szarych, burych i ponurych oferowanych przez PIC na wodę. :D
A tak poważniej -to ten blog zaczyna się robić tubą propagandową PIC-u. Mogę założyć sie o piwo że pomysł bloga wyszedł od p. J. Prześlugi, więc generalnie nie ma co sie dziwić takiemu obrotowi sprawy.
Mój post to moja prywatna opinia i nie jest pisany po to żeby go cytować w mediach

PiotrS

Post autor: PiotrS » 03 mar 2010, 19:18

Jakaś awaria uniemożliwiająca przejazd pociągu dalekobieżnego relacji Kołobrzeg-Lublin... Pociąg ten jechał trasą zmienioną przez Siedlce, Łuków. Co mnie zdziwiło zrobił sobie postój na przystanku osobowym Warszawa Wesoła o 18:33, wypuszczając około 10 pasażerów.

Awatar użytkownika
zofey

Post autor: zofey » 03 mar 2010, 19:54

Ciekawy zamiennik Pilawy. W sumie prawie prosta droga. Może podstawili busa?

Awatar użytkownika
rufio198
Kontakt:

Post autor: rufio198 » 03 mar 2010, 19:55

Obniżenie sieci trakcyjnej Grzebowilk - Sufczyn.
Tym razem infoblog podał przyczynę

http://infokolej.blog.onet.pl/
Pomiędzy Pilawą oraz Mińskiem Mazowieckim doszło do obniżenia sieci trakcyjnej na odcinku Grzebowilk - Sufczyn. Pociągi pasażerskie skierowane zostały na trasy objazdowe przez Siedlce i Łuków.Około 60 minut opóźnione będą pociągi:

TLK 1217 Warszawa Wsch. - Lublin
TLK 31108 Przemyśl - Warszawa Zach.
TLK 8211 Szczecin Gł. - Lublin

Awatar użytkownika
Glonojad
Dark Lord of The Plonk

Post autor: Glonojad » 03 mar 2010, 20:11

Obniżenie sieci trakcyjnej to chyba jednak skutek, a nie przyczyna (a w każdym razie nie praprzyczyna :p ).
Wypowiedź ta stanowi moje prywatne zdanie i nie może być cytowana lub analizowana w związku z moją działalnością w jakiekolwiek instytucji z którą mogę lub mogłem współpracować, ani jako stanowisko tej instytucji. Nie wyrażam także zgody na jej przetwarzanie w żadnej formie technicznej ni magicznej.

Awatar użytkownika
eMeLPe

Post autor: eMeLPe » 03 mar 2010, 22:55

Skutkiem są opóźnienia, przyczyną obniżenie się wysokości sieci... Gdybyśmy znali winowajcę tego zdarzenia to by się powiedziało, że przez tego kogoś jest opadnięcie jest skutkiem a on jest przyczyną... Swoją drogą jak to na Mazowszu: więkoszości opadają ręce a gdzieniegdzie opada sieć i chyba samoczynnie ona nie opadła, nie? 8-(
M-1 PKS S-1 7 9 709 727 KM1 KM8 WKD N85

KM WPR: 1, 2

czaroT-11
Kontakt:

Post autor: czaroT-11 » 03 mar 2010, 23:01

Ok. 11:45 Przez stację Ursus Płn. przejeżdżał pociąg "BWE" ciągnięty przez "podwójnego" Husarza. Oba elektrowozy "na patykach", w kabinach obu mnóstwo ludzi w pomarańczowych odblaskowych kamizelkach. Nie wiem czy to jakaś awaria czy jakieś próby jednego z elektrowozów.

Awatar użytkownika
MisiekK

Post autor: MisiekK » 04 mar 2010, 13:43

marcin89 pisze:Na stronie TVN Warszawa już nie dołączyli materiału wideo...
Był ze zbliżeniem wyciąganego spod wózka trupa. Został podmieniony na zdjęcie po 15 minutach od publikacji.
Jožin z bažin kouše, saje, rdousí.... -
"Dopóki nie skorzystałem z Internetu, nie wiedziałem, że na świecie jest tylu idiotów" - Stanisław Lem
Powyższy post jest tylko i wyłącznie moim prywatnym zdaniem z którym inni dyskutanci nie muszą się zgadzać.

Awatar użytkownika
Glonojad
Dark Lord of The Plonk

Post autor: Glonojad » 04 mar 2010, 14:16

czaroT-11 pisze:Ok. 11:45 Przez stację Ursus Płn. przejeżdżał pociąg "BWE" ciągnięty przez "podwójnego" Husarza. Oba elektrowozy "na patykach", w kabinach obu mnóstwo ludzi w pomarańczowych odblaskowych kamizelkach. Nie wiem czy to jakaś awaria czy jakieś próby jednego z elektrowozów.
Ciekawe. 13MW nie pozamykało wszystkich podstacji po drodze?
Wypowiedź ta stanowi moje prywatne zdanie i nie może być cytowana lub analizowana w związku z moją działalnością w jakiekolwiek instytucji z którą mogę lub mogłem współpracować, ani jako stanowisko tej instytucji. Nie wyrażam także zgody na jej przetwarzanie w żadnej formie technicznej ni magicznej.

fidzio

Post autor: fidzio » 04 mar 2010, 16:25

Glonojad pisze:Ciekawe. 13MW nie pozamykało wszystkich podstacji po drodze?
Wcale nie ciekawe, po prostu nie dawali mówiąc po staremu zbyt ostro "po pozycjach". A dzisiaj wspaniały wynalazek spółki PICcccccccccccccccccc ściągany ok godz 15:00 przez EP09

ODPOWIEDZ