Modernizacja trasy tramwajowej w ciągu Al. Jerozolimskich

Moderator: Wiliam

Awatar użytkownika
MeWa
Cukiereczek

Post autor: MeWa » 01 cze 2008, 21:53

inż. Glonojad pisze:Tablica zbiorcza jest moim zdaniem bardzo potrzebna.
tak - tylko, w którym miejscu bardziej? Na zbiorczym przystanku czy tam, gdzie są oddzielne stanowiska... Czasem się nad tym zastanawiam.
STACJA METRA "RATUSZ" POWINNA NAZYWAĆ SIĘ "PLAC BANKOWY"

[size=0]M-1 1 7 9 14 15 182 208 523[/size]

Awatar użytkownika
Glonojad
Dark Lord of The Plonk

Post autor: Glonojad » 01 cze 2008, 21:56

To chyba trzeba jednostkowo traktować - jednak w tamtym przypadku, pasażerowie raczej przychodzą ze szpitala czy Uniwerku od Banacha, a więc najpierw wchodzą na przystanek zbiorczy. I od razu widzą, czy jest sens podchodzić dalej.

Oczywiście, takie tablice najbardziej potrzebne są na tych pętlach, gdzie przystanku zbiorczego nie można zorganizować.
Wypowiedź ta stanowi moje prywatne zdanie i nie może być cytowana lub analizowana w związku z moją działalnością w jakiekolwiek instytucji z którą mogę lub mogłem współpracować, ani jako stanowisko tej instytucji. Nie wyrażam także zgody na jej przetwarzanie w żadnej formie technicznej ni magicznej.

Awatar użytkownika
JotPeCet

Post autor: JotPeCet » 01 cze 2008, 22:00

inż. Glonojad pisze:nękać proszę ZTM, bo to on za informację pasażerską odpowiada.
Ke? A kto zdecydował że np. na WIATRACZNA 07 nie ma tablicy, a przydałaby się?
Polityka złym doradcą w pracy!

Awatar użytkownika
Glonojad
Dark Lord of The Plonk

Post autor: Glonojad » 01 cze 2008, 22:11

Jakie "ke"? Kto nie zamontował tablic na Wiatracznej 07? To, że na 28 platformach TW wyręczyło w obowiązkach ZTM nie znaczy, że musi to robić stale :p - innymi słowy, o tym, że na tym przystanku - podobnie jak na całej reszcie w mieście - nie ma tablic, zadecydował ZTM :p
Wypowiedź ta stanowi moje prywatne zdanie i nie może być cytowana lub analizowana w związku z moją działalnością w jakiekolwiek instytucji z którą mogę lub mogłem współpracować, ani jako stanowisko tej instytucji. Nie wyrażam także zgody na jej przetwarzanie w żadnej formie technicznej ni magicznej.

Awatar użytkownika
JotPeCet

Post autor: JotPeCet » 01 cze 2008, 22:17

Myślałem że rozmawiamy o modernizacji trasy tramwajowej w ciągu Al. Jerozolimskich. ;)

Awatar użytkownika
Glonojad
Dark Lord of The Plonk

Post autor: Glonojad » 01 cze 2008, 22:27

No i cóż z tego, że rozmawiamy o Alejach? TW zamontowaly wyświetlacze na części przystanków - nikt nie bronił ZTM wywiązać się z zadań statutowych i zamontować na pozostałych :p

Żarty na bok - o ile wiem, chęć ZTM do współpracy przy jakichkolwiek aspektach PF-U w tamtym przetargu była żenująco niska. Może to kwestia nieodpowiedniego działu wyznaczonego do współpracy - zdaje się, byl to bowiem SamWieszJaki dział... Tabelka z lokalizacją tablic była elementem PF-U i mogła być negocjowana...

Awatar użytkownika
JotPeCet

Post autor: JotPeCet » 01 cze 2008, 22:34

Myślę że też nikt nie bronił TW zamontować wyświetlacze na wszystkich przystankach... ;)

A współpracę w danych aspektach zawsze można oceniać negatywnie: albo "zbyt mało się angażują", albo "czepiają sie szczegółów". Być może (dokładnie nie wiem) zamiast na to drugie, wyszło to pierwsze.

Awatar użytkownika
Glonojad
Dark Lord of The Plonk

Post autor: Glonojad » 01 cze 2008, 22:36

JotPeCet pisze:Myślę że też nikt nie bronił TW zamontować wyświetlacze na wszystkich przystankach... ;)
Ale po co miało, skoro to zadanie ZTM? :p
A współpracę w danych aspektach zawsze można oceniać negatywnie: albo "zbyt mało się angażują", albo "czepiają sie szczegółów".

Jedno akurat nie wyklucza drugiego :p. A współpraca przy tym przetargu naprawdę była żadna, kompletny brak zainteresowania i zaangażowania. Oczywiście, teraz pojawiły się głupawe żądania i pretensje, sprzeczne z PF-U.

Dlatego jestem zdania, że SIPy powinien robić ZTM.

Awatar użytkownika
MeWa
Cukiereczek

Post autor: MeWa » 01 cze 2008, 22:47

MUsicie zawsze dyskusje sprowadzać do takiego poziomu, że tylko zainteresowani wiedzą o co dokładnie chodzi? :>
STACJA METRA "RATUSZ" POWINNA NAZYWAĆ SIĘ "PLAC BANKOWY"

[size=0]M-1 1 7 9 14 15 182 208 523[/size]

Teokryt

Post autor: Teokryt » 02 cze 2008, 4:03

inż. Glonojad pisze:pasażerowie raczej przychodzą ze szpitala czy Uniwerku od Banacha, a więc najpierw wchodzą na przystanek zbiorczy. I od razu widzą, czy jest sens podchodzić dalej.
Po wrzuceniu do składaka wyszło ze linia stamtąd odjeżdża co 6-7minut a w szczycie co niej niż 5 minut. (przecież można sie wygodnie przesiąść przy BW1920 więc numer linii przestaje być istotny). Odległość miedzy Banacha 05 a BW1920 05 to około 500m. Pasażerowie na ogół są leniwi :)
Obrazek

Awatar użytkownika
fik
Naczelne Chamidło

Post autor: fik » 02 cze 2008, 4:06

Ryoga pisze: Po wrzuceniu do składaka wyszło ze linia stamtąd odjeżdża co 6-7minut a w szczycie co niej niż 5 minut.
A na BW04 masz samo 9 co 4/7,5//7,5
the only thing that closes quicker than our caskets be the factories

Teokryt

Post autor: Teokryt » 02 cze 2008, 4:22

A na BW04 masz samo 9 co 4/7,5//7,5
Tak, za dnia to może i czesto coś jeździ (najczęściej stadem 9+9 lub 7+9), ale wieczorami i wcześnie rano to nigdy nic nie wiadomo, jak również informacja kiedy przyjdzie 35. Niby jedzie na okecie ale jak jest jakaś awaria za Pl. Narutowicza a mamy konkretny bus na Okęciu to trzeba szybko wykombinować obie alternatywny dojazd do Okęcia.

Pyt. dodatkowe. Z ZP Bitwy warszawskiej na ZP Sasanki - jak pojedziesz?
Obrazek

Awatar użytkownika
fik
Naczelne Chamidło

Post autor: fik » 02 cze 2008, 4:32

Ryoga pisze:ale wieczorami i wcześnie rano to nigdy nic nie wiadomo
Podobnie jak i na Banacha.
Ryoga pisze:Z ZP Bitwy warszawskiej na ZP Sasanki - jak pojedziesz?
136, ewentualnie łapiąc 172/186 na przesiadki.
the only thing that closes quicker than our caskets be the factories

Teokryt

Post autor: Teokryt » 02 cze 2008, 5:54

Fikander pisze:Podobnie jak i na Banacha.
Z ZP Bitwy Warszawskiej dojdziesz do Banacha w te 5 minut a na Okęcie - nie bardzo.

Nawet nie musiała by być to tablica "duża" tylko mniejsza, zawierająca kolejne odjazdy, tak samo jak na pętlach bez zbiorczego przystanku.
Obrazek

Teokryt

Post autor: Teokryt » 10 cze 2008, 21:11

Takie pytanie, skoro mamy linie na komunikaty - to czy nie dao by się jej wykorzystać bardziej "online"? Jak jest awaria gdzieś na ciągu to mozna by wyświetlać stosowny komunikat:

Kod: Zaznacz cały

AWARIA, TRAMWAJE NIE KURSUJĄ W KIERUNKU Pl. ZAWISZY
Czy to jest możliwe?
Obrazek

ODPOWIEDZ