Nawet by się zgadzałoMZ pisze:Około 20:25 na przystanku Struga / Szklana w Radomiu widziany był jakiś autokar oznakowany jako "D9 RADOM-CENTRUM"
.
Okolicznościowe linie specjalne
Moderatorzy: Poc Vocem, Wiliam
- R-9 Chełmska
A mi się władowali do 185 i ok.20 osób kupowało bilety od kierowcy dobre 5 minut, się poczułem jak w jakimś PKS
I te czadowe tabliczki: "słowo boże jest prawdą" przypięte do ich pirsi - co dziwne nikt nie dał mi żadnej broszury, ani nie chciał ze mną porozmawiać na tematy religijne 
5290 - LINIĘ OBSŁUGUJE ZAKŁAD "CHEŁMSKA"
Najczęściej podróżuję: 2, 3, 6, 17, 26, 136, 141, 172, 186, 188, 509, 518, N01, N32
Najczęściej podróżuję: 2, 3, 6, 17, 26, 136, 141, 172, 186, 188, 509, 518, N01, N32
- Szeregowy_Równoległy
- Szeregowe Chamidło
Masz jakikolwiek problem z tym, że mieli tabliczki? Jak tak, to szczerze współczuję.R-9 Chełmska pisze:A mi się władowali do 185 i ok.20 osób kupowało bilety od kierowcy dobre 5 minut, się poczułem jak w jakimś PKSI te czadowe tabliczki: "słowo boże jest prawdą" przypięte do ich pirsi - co dziwne nikt nie dał mi żadnej broszury, ani nie chciał ze mną porozmawiać na tematy religijne
Mi się władowali do 523. Też kupowali bilety. I dawno nie miałem tak bezproblemowych, kulturalnych pasażerów, którzy rozumieją, że sprawiają kłopot kolejką po bilet, którzy mają odliczoną kwotę, a jak nie mają, to organizują się tak, żeby było OK, którzy zachowują się jak cywilizowani ludzie. Rzadkość. Pomijam, że porównanie z opuszczającymi Narodowy po wizycie Bashobory wypada zdecydowanie na korzyść tych z dzisiejszej Legii.
http://warszawa.gazeta.pl/warszawa/1,34 ... tkiem.htmlGazeta Stołeczna pisze:(...) W kolejny weekend zapraszamy na wycieczkę autobusem ogórkiem do elektrowni w miejscowości Dębe. O tym, jak się zgłaszać, poinformujemy w najbliższych dniach w "Gazecie" (...).
102,105,109,115,157,183,500,514,N21,N24,N63,N71,723,731,736,L-9,L10,L11,S2,S3,S9,RL,R2,R9
W związku z 69 rocznicą wybuchu Powstania Warszawskiego tradycyjnie uruchomione zostaną linie specjalne: tramwajowa W obsługiwana taborem zabytkowym i autobusowe: 912, 922, 944, 970, 980 obsługiwana taborem współczesnym na identycznych trasach co w latach poprzednich, więc się nie będę rozpisywał na ten temat. Jedyną nowością będzie zasilenie linii 180 na pełnej trasie (Wilanów - Chomiczówka), a nie jak do tej pory było na trasie skróconej z Wilanowa do Powązek-Cm.Wojskowego. Komunikatu w tej sprawie jeszcze nie ma, ale ZTM podał już rozkłady.
Dodatkowo od 26 lipca są już dostępne ulotki z schematem tras linii specjalnych, a najpóźniej pojawił się komunikat na stronie internetowej.
Na temat kanciaka jeżdżącego jako mobilna kawiarnia znalazłem coś takiego:

A na facebooku znalazłem jeszcze coś takiego:www.lovenowe.pl pisze:Po stołecznych ulicach w najbliższy piątek, sobotę i niedzielę po raz ostatni będzie kursował specjalnie zaadoptowany na mobilną kawiarnię tramwaj, kusząc energetyczną muzyką, zabawnym wystrojem, a przede wszystkim absolutnym hitem – orzeźwiającymi deserami lodowymi Nice Ice w 3 wariantach smakowych: truskawki i soczyste mango, chrupiący biszkopt i espresso oraz gęsta czekolada z prażonymi w karmelu migdałami.
Dodatkowo można posmakować Iced Tea – herbat mrożonych o smaku malinowym, brzoskwiniowym i cytrynowym. Nietypową ochłodę w mieście gwarantują kawiarnie coffeeheaven oraz Costa by coffeeheaven.
Rozkład jazdy: od piątku do niedzieli, tj. 26, 27 i 28 lipca, godz. 11:00 - 19:00.
Trasa przejazdu tramwaju w piątek: Pl. Narutowicza – Grójecka – Pl. Zawiszy – Al. Jerozolimskie – Most Poniatowskiego – Al. Waszyngtona – Rondo Wiatraczna – Al. Waszyngtona – Most Poniatowskiego – Al. Jerozolimskie – Pl. Zawiszy – Grójecka – Pl. Narutowicza
Trasa przejazdu tramwaju w sobotę i niedzielę: Pl. Narutowicza – Grójecka – Pl. Zawiszy – Al. Jerozolimskie – Most Poniatowskiego – Al. Waszyngtona – Rondo Wiatraczna – Al. Waszyngtona – Most Poniatowskiego – Al. Jerozolimskie – Pl. Zawiszy – Grójecka – Pl. Narutowicza – Filtrowa – Pl. Zbawiciela – Pl. Konstytucji – Marszałkowska – Pl. Bankowy – Al. Solidarności – Most Śląsko Dąbrowski – Ratuszowa ZOO – Jagiellońska – Rondo Starzyńskiego – Most Gdański – Andresa – Marszałkowska – Pl. Konstytucji – Filtrowa – Pl. Narutowicza
Nie wiem jak to ma się do poprzedniej informacji mówiącej o jeżdżeniu w weekend przez całe miasto?Nasz rozkład jazdy 26 - 28.07.2013 !
TRASA 1 - Pl. NarutowiczaRondo Wiatraczna.
Startujemy o: 11:10, 12:30, 13:45, 15:30, 16:45, 17:45
TRASA 2 - Rondo WiatracznaPl. Narutowicza
Startujemy o: 11:45, 13:10, 14:30, 16:05, 17:15, 18:25
15.00 – 15.30 przerwa (Pl. Narutowicza)
18.55 – koniec kursowania (Pl. Narutowicza)
W godzinach 11:10 – 18:55
Do zobaczenia w naszym tramwaju, czekamy!
ZTM pisze:Wygodny powrót komunikacją miejską po koncercie Watersa
20 sierpnia br. – w związku z koncertem Rogera Watersa na Stadionie Narodowym – Zarząd Transportu Miejskiego wprowadzi specjalną organizację komunikacji miejskiej, dzięki czemu fani muzyka szybciej i łatwiej wrócą do domów. Po koncercie zostanie uruchomiona linia tramwajowa 73 (RONDO WASZYNGTONA – GOCŁAWEK) oraz linie autobusowe 902 (WYBRZEŻE SZCZECIŃSKIE – METRO POLITECHNIKA) i 903 (RONDO WASZYNGTONA – BRÓDNO PODGRODZIE). Jednocześnie zostaną zorganizowane dodatkowe kursy – na trasach skróconych – linii 226 i 509.
W najbliższy wtorek, 20 sierpnia, około godziny 22.15 – 22.30 na ulice wyjadą specjalne linie autobusowe i tramwajowe:
73 - RONDO WASZYNGTONA 09 - al. Zieleniecka - al. Waszyngtona - Grochowska - GOCŁAWEK 06
902 - WYBRZEŻE SZCZECIŃSKIE 52 - Wybrzeże Szczecińskie - most Świętokrzyski - Zajęcza - Dobra - Tamka - Kopernika - Świętokrzyska - Nowy Świat - Krakowskie Przedmieście - Królewska - pl. Grzybowski - Emilii Plater - Aleje Jerozolimskie - Marszałkowska - pl. Konstytucji - Waryńskiego - METRO POLITECHNIKA 09
903 - RONDO WASZYNGTONA 04 - al. Zieleniecka - Targowa - Kłopotowskiego - Jagiellońska - Starzyńskiego - św. Wincentego - Kondratowicza - Chodecka - BRÓDNO-PODGRODZIE 07.
Dla linii 226 i 509 zostaną uruchomione dodatkowe kursy na trasach skróconych:
226 - AL. ZIELENIECKA 03 - Zamoyskiego - Targowa - ... - METRO RATUSZ ARSENAŁ
509 - RONDO WASZYNGTONA 04 - al. Zieleniecka - Targowa - ... – NOWODWORY oraz AL. ZIELENIECKA 01 - al. Zieleniecka - al. Waszyngtona - ... – GOCŁAW.
Linie 73, 902, 903, 226 oraz 509 będą kursowały do momentu rozwiezienia uczestników koncertu, czyli przez około 45 – 60 minut.
Przypominamy! Pociągi Szybkiej Kolei Miejskiej i Kolei Mazowieckich – w związku z remontem podmiejskiej linii średnicowej – nie kursują przez stację WARSZAWA STADION.
ZTM po południu zdecydował się, że jednak uruchomi dawno nie widzianą już linię 901 na odwóz kibiców ze stadionu. 
ZTM pisze:Ponadto po zakończeniu meczu (ok. 22:30) uruchomiona zostanie specjalna linia autobusowa 901 kursująca na trasie:
TORWAR 02 - al. Armii Ludowej – rondo Jazdy Polskiej – Waryńskiego – pl. Konstytucji – Marszałkowska – rondo Dmowskiego – Aleje Jerozolimskie – DW. CENTRALNY (przystanek 02),
ROZBRAT 01, dalej trasą: al. Armii Ludowej – Most Łazienkowski – al. Stanów Zjednoczonych – WIATRACZNA (przystanek 10).
w autobusach linii 901 obowiązuje pełna taryfa biletowa ZTM, tj. honorowane będą wszystkie rodzaje biletów.