hmm, tak czy siak podoba mi się pomysł rozdzielenia 517floyd pisze:Po ZTMie krąży jako pewnik, ale ostatecznie przecież zawsze może się zmienić.
Komunikacja miejska w czasie budowy II linii metra
Moderator: Wiliam
Ja jestem za!127 - gdyby zostało na Bródnie, do czego wcale nie jestem przekonany - mogłoby łączyć Trakt Królewski (rejon UW) z Rondem Starzyńskiego (w miejsce 503) i Bródnem (w miejsce 506)...
Co do nowego 118 - wczoraj byłem w okolicach Politechniki i postanowiłem wrócić do domu tym tworem.
Metro Politechnika: 17:29 (-1) 7 osób
Pl. Trzech Krzyży: 17:39 (-2) 18 osób
Biblioteka Uniwersytecka: 17:48 (-2) 16 osób
Żerań FSO: 18:18 (-16) 13 osób
Kondratowicza: 18:24 (-16) 11 osób
Bródno-Podgrodzie: 18:30 (-15) 5 osób
Frekwencja na wozie nie powalała, dzięki czemu można się było delektować klimatyzacją.
Tak przy okazji to na Politechnice te wozy nie za bardzo się mieszczą, dobrze, że ten 118 przyjechał opóźniony, to przynajmniej nie musiał blokować pasa.
-
Dęboszczak
- Kleszczu
- Stoi... Sofista?
- Kontakt:
Mam nadzieję, że wyleciało z niego to cudaczne 225Dęboszczak pisze:Ten projekt zmian się trochę zdezaktualizował....
"Ale potrafił podać dokładnie godziny wyjazdu i przyjazdu pociągu Paryż-Berlin, kombinacje połączeń między Lyonem i Warszawą.(...) Nawet naczelnik stacji by się w tym zgubił..."
Albert Camus-"Dżuma"
"Kiedyś chciałem umrzeć młodo jak Jim Morrison, ale z czasem zacząłem patrzeć na to inaczej..." - Ryszard Riedel
Albert Camus-"Dżuma"
"Kiedyś chciałem umrzeć młodo jak Jim Morrison, ale z czasem zacząłem patrzeć na to inaczej..." - Ryszard Riedel
- Glonojad
- Dark Lord of The Plonk
wzmacnieanie 160? Zgoda, o ile zostana wydzielone lewoskrety na Feminie!
[ Dodano: |15 Cze 2011|, 2011 19:51 ]
Edit: o ile wyleci z TTA.
Wypowiedź ta stanowi moje prywatne zdanie i nie może być cytowana lub analizowana w związku z moją działalnością w jakiekolwiek instytucji z którą mogę lub mogłem współpracować, ani jako stanowisko tej instytucji. Nie wyrażam także zgody na jej przetwarzanie w żadnej formie technicznej ni magicznej.
Takie 127 niewątpliwie byłoby lepsze od 512 na pl. Trzech Krzyży. I niewątpliwie to jakaś możliwość dla 127. Ale mimo to jakoś mocno mnie to nie przekonuje. 127 będzie osłabiać 169, które właśnie powinno być jak najsilniejsze. To ma sens, jeśli jednocześnie udałoby się skomasować 195 z 503, ale dopiero wtedy.Bastian pisze:127 - gdyby zostało na Bródnie, do czego wcale nie jestem przekonany - mogłoby łączyć Trakt Królewski (rejon UW) z Rondem Starzyńskiego (w miejsce 503) i Bródnem (w miejsce 506)...
Dantte pisze:Ja jestem za!radeom pisze: Ja jak najbardziej również.
Czy samo rondo Starzyńskiego potrzebuje połączenia z TK?
EDIT: Tzn. ruch tam jest bardzo duży, ale kto jedzie N-S, może się przesiąść na Dw. Wileńskim, a w ruchu E-W, na Gdańskim.
No przecież WZ zostaje wyłącznie dla komunikacji miejskiej.Glonojad pisze:wzmacnieanie 160? Zgoda, o ile zostana wydzielone lewoskrety na Feminie!
Niekoniecznie zgadzam się ze wszystkim, co napiszę. (C) Marshall McLuhan
"Na diamentach nic nie wyrośnie. Za to kwiaty świetnie rosną na gnoju." - Josefa Idem
"Na diamentach nic nie wyrośnie. Za to kwiaty świetnie rosną na gnoju." - Josefa Idem
- Bastian
- Sułtan Maroka
Moim zdaniem niezbędne to nie jest, ale też i przesiadki lub dojścia na Trakt bardzo wygodne nie są. A sukcesywnie wylatywały stąd E-3, 160 i inne linie, zmierzające na Pragę. Zostało tylko 503.KwZ pisze:Czy samo rondo Starzyńskiego potrzebuje połączenia z TK?
No to i stąd także moje wątpliwości. Podkreślam więc: gdyby 127 miało zostać w relacji Bródno - Śródmieście (przy obsłudze relacji Śródmieście - Włochy czym innym), to trasę przez Miodową i Królewską uważałbym za najsensowniejszą dla tej linii. I tylko wtedy.KwZ pisze:127 będzie osłabiać 169, które właśnie powinno być jak najsilniejsze.
Notabene o mało co taka trasa nie weszła ze trzy lata temu...
Honi soit qui mal y pense...
Chemia teraz doszła do wspaniałych wyników. Robią wiewiórki z aminokwasów. Kir Bułyczow
Gdzieś tam może i jest prawda, ale kłamstwa tkwią w naszych głowach. Terry Pratchett
Darmowy ser znajduje się tylko w pułapkach na myszy. Kir Bułyczow
Gdzieś tam może i jest prawda, ale kłamstwa tkwią w naszych głowach. Terry Pratchett
Darmowy ser znajduje się tylko w pułapkach na myszy. Kir Bułyczow
- Kleszczu
- Stoi... Sofista?
- Kontakt:
Nie. 517 można wyciąć - tak jak ktoś już wspomniał chyba - wzmacniając 160, a nie tworząc bezsensowną linię zwykłą wzdłuż szyny i jeszcze kursującą co 20 minutmariow pisze:nie przesadzaj Kleszczu, nie uwazasz że wyplatanie 517 z Targówka jest tego warte?Kleszczu pisze: Mam nadzieję, że wyleciało z niego to cudaczne 225
"Ale potrafił podać dokładnie godziny wyjazdu i przyjazdu pociągu Paryż-Berlin, kombinacje połączeń między Lyonem i Warszawą.(...) Nawet naczelnik stacji by się w tym zgubił..."
Albert Camus-"Dżuma"
Albert Camus-"Dżuma"