Jesli samochody odzyskuja prawy pas to oddaja lewy. Poza tym na Zawiszy jest szeroko, Starynkiewicz - wzglednie szeroko, Centralny - jezdnia az za szeroka (i tramwajowy przystanek mozna odrobine odchudzic), Centrum - ciasno, tu gruba przerobka, De Gaule - umiarkowanie szeroko, od biedy mozna zrobic przystanki 1 za drugim. W druga strone nie wiem, centralny ciasniejszy, tak ad hoc nie zaprojektuje.Bastian pisze:A przystanki gdzie?mw158979 pisze:Docelowo to pownien byc trakt posrodku aterii, oczywiscie autobusy obok przecinakow.
Buspasy
Moderator: Wiliam
- Glonojad
- Dark Lord of The Plonk
A tramwajów - wydłużył. Wot polityka transportowa w praktyce.pawcio pisze:Marudzicie, marudzicie, ale i tak czas przejazdu Jerozolimskimi od EP do Cepelii się dla autobusów skrócił, a i pacjentów parkujących okrakiem nad krawężnikiem jakby mniej trochę.
Wypowiedź ta stanowi moje prywatne zdanie i nie może być cytowana lub analizowana w związku z moją działalnością w jakiekolwiek instytucji z którą mogę lub mogłem współpracować, ani jako stanowisko tej instytucji. Nie wyrażam także zgody na jej przetwarzanie w żadnej formie technicznej ni magicznej.
- Bastian
- Sułtan Maroka
No, bardzo jestem ciekaw. A jak skręcić, nawet omijając ten przystanek, w Marszałkowską?mw158979 pisze:Centrum - ciasno, tu gruba przerobka
Honi soit qui mal y pense...
Chemia teraz doszła do wspaniałych wyników. Robią wiewiórki z aminokwasów. Kir Bułyczow
Gdzieś tam może i jest prawda, ale kłamstwa tkwią w naszych głowach. Terry Pratchett
Darmowy ser znajduje się tylko w pułapkach na myszy. Kir Bułyczow
Gdzieś tam może i jest prawda, ale kłamstwa tkwią w naszych głowach. Terry Pratchett
- Bastian
- Sułtan Maroka
Jak daleko przed skrętem ta śluza?mw158979 pisze:Ze stosownego pasa w Jerozolimskich, zmiana pasa w sluzie przed skzyzowaniem.
Chemia teraz doszła do wspaniałych wyników. Robią wiewiórki z aminokwasów. Kir Bułyczow
- Bastian
- Sułtan Maroka
Ale jest, głównie przy Centralnym.
- MeWa
- Cukiereczek
bo może nie przejeżdżasz często przez pl. Zawiszy. I na pewno nie stoisz zawsze przed Centralnym w kierunku Pragi i długo przy Emilii Plater?pawcio pisze:Jakoś nie poczułem różnicy.Glonojad pisze:A tramwajów - wydłużył. Wot polityka transportowa w praktyce.
STACJA METRA "RATUSZ" POWINNA NAZYWAĆ SIĘ "PLAC BANKOWY"
[size=0]M-1 1 7 9 14 15 182 208 523[/size]
[size=0]M-1 1 7 9 14 15 182 208 523[/size]
- Glonojad
- Dark Lord of The Plonk
To popatrz sobie na małą patelnię, która jest notorycznie blokowana przez niezjechałe samochody.pawcio pisze:Jakoś nie poczułem różnicy.Glonojad pisze:A tramwajów - wydłużył. Wot polityka transportowa w praktyce.
[ Dodano: |29 Paź 2010|, 2010 07:45 ]
To akurat nie ma związku z buspasem.MeWa pisze:bo może nie przejeżdżasz często przez pl. Zawiszy. I na pewno nie stoisz zawsze przed Centralnym w kierunku Pragi i długo przy Emilii Plater?pawcio pisze:Jakoś nie poczułem różnicy.
Wypowiedź ta stanowi moje prywatne zdanie i nie może być cytowana lub analizowana w związku z moją działalnością w jakiekolwiek instytucji z którą mogę lub mogłem współpracować, ani jako stanowisko tej instytucji. Nie wyrażam także zgody na jej przetwarzanie w żadnej formie technicznej ni magicznej.
A z drugiej strony? Ruszając z centrum, przy Emilce czasem się zdąży, czasem nie. Jak się nie zdąży, odczekasz wszystkie możliwe podfazeczki, bo podwójną pałkę jakieś hieny pożarły. Jak ruszasz z Emilki, to akurat trafiasz na "oczka" przy Chałubińskiego. Dalej już jest w sumie OK, podobnie od patelni na Pragę. Tylko z tym centralnym i Emilką mogliby cos zrobić. No i z Zawiszą, najgorsze są puszki skręcające z Raszyńskiej w lewo (i te prosto też często).pawcio pisze:Jedyną różnicą, którą tam poczułem była ta, że jadąc od Zawiszy nie trafia się już an początek kreski tylko na chwilę przed pałką.
- Glonojad
- Dark Lord of The Plonk
Nie ma co kombinować. Po prostu wraz z malowaniem buspasów należy zmieniać programy sygnalizacyjne na uwzględniające zmiany warunków ruchu.
No, ale to do "inwestycji" typu "wystarczy kubeł z farbą" nie pasuje przecież.
No, ale to do "inwestycji" typu "wystarczy kubeł z farbą" nie pasuje przecież.