To samo było (w sumie to nawet jest) z paroma EZT na kolei.
120Na SWING
- Glonojad
- Dark Lord of The Plonk
O ile wiem, to w ogóle.
Wypowiedź ta stanowi moje prywatne zdanie i nie może być cytowana lub analizowana w związku z moją działalnością w jakiekolwiek instytucji z którą mogę lub mogłem współpracować, ani jako stanowisko tej instytucji. Nie wyrażam także zgody na jej przetwarzanie w żadnej formie technicznej ni magicznej.
-
Stary Pingwin
-
Stary Pingwin
Otrzymaliśmy wagon zgodny z wymaganiami zamawiającego. Najpierw ograniczono Vmax o 30%, jest przymiarka do obniżenia prądów rozruchu.Może wagon od razu powinien mieć silniki o mocy 70kW, uniknięto by problemów z zasilaniem, a wagon mógł być tańszy. Czy postęp polega na tym, że coś nowoczesnego zużywa połowę więcej energii niż stary badziew?Czy naprawdę wśród decydentów nie było inżyniera praktyka?
miłośnik 13N
Bliżej 20%, ale to nie ważne. Silniki akwariów żrą 324 kW, czemu swing nie może ciągnąć 420? Podstacje słabe? 70 km/h to i parówy wyciągały...Stary Pinwin pisze:Otrzymaliśmy wagon zgodny z wymaganiami zamawiającego. Najpierw ograniczono Vmax o 30%, jest przymiarka do obniżenia prądów rozruchu.Może wagon od razu powinien mieć silniki o mocy 70kW, uniknięto by problemów z zasilaniem, a wagon mógł być tańszy. Czy postęp polega na tym, że coś nowoczesnego zużywa połowę więcej energii niż stary badziew?Czy naprawdę wśród decydentów nie było inżyniera praktyka?
Nie wiem na czym polega to deklarowane uatrakcyjnianie tramwajów, na dostawianiu czerwonych świateł, obniżaniu przyśpieszenia i v_max? No nieźle! Każdy śmierdzący menel przyklaśnie: jak to dbają o nas, nie dość, że nikt z wozu nie wyprosi, to jeszcze będzie się spokojniej spało
- Glonojad
- Dark Lord of The Plonk
Ograniczenie jest do 55, czyli o 15, a 15/70 = 21%.
Póki co na żadnym odcinku trasy w Warszawie nie wolno jechać więcej niż 50 km/h; tak więc ograniczenie Vmax nie powinno wpływać na czas jazdy.
Póki co na żadnym odcinku trasy w Warszawie nie wolno jechać więcej niż 50 km/h; tak więc ograniczenie Vmax nie powinno wpływać na czas jazdy.
Wypowiedź ta stanowi moje prywatne zdanie i nie może być cytowana lub analizowana w związku z moją działalnością w jakiekolwiek instytucji z którą mogę lub mogłem współpracować, ani jako stanowisko tej instytucji. Nie wyrażam także zgody na jej przetwarzanie w żadnej formie technicznej ni magicznej.
-
Stary Pingwin
Ja nie mam problemu z zakupem w Polsce tradycyjnych żarówek75W, 100W i 150WLonik pisze:Ogranicza się, wręcz zakazuje się produkcji i sprzedaży żarówek na rzecz układów elektronicznych.
A jak się ma to do mas wagonów? Bo zaczynam mieć wrażenie, że niektórzy nie zauważają, że Swing jest koło 2x cięższy od szklarni.grzegorz pisze:Silniki akwariów żrą 324 kW, czemu swing nie może ciągnąć 420?
Jožin z bažin kouše, saje, rdousí.... -
"Dopóki nie skorzystałem z Internetu, nie wiedziałem, że na świecie jest tylu idiotów" - Stanisław Lem
Powyższy post jest tylko i wyłącznie moim prywatnym zdaniem z którym inni dyskutanci nie muszą się zgadzać.
"Dopóki nie skorzystałem z Internetu, nie wiedziałem, że na świecie jest tylu idiotów" - Stanisław Lem
Powyższy post jest tylko i wyłącznie moim prywatnym zdaniem z którym inni dyskutanci nie muszą się zgadzać.
-
Stary Pingwin
- Bastian
- Sułtan Maroka
A ile żre klimatyzowana szklarnia?
Honi soit qui mal y pense...
Chemia teraz doszła do wspaniałych wyników. Robią wiewiórki z aminokwasów. Kir Bułyczow
Gdzieś tam może i jest prawda, ale kłamstwa tkwią w naszych głowach. Terry Pratchett
Darmowy ser znajduje się tylko w pułapkach na myszy. Kir Bułyczow
Gdzieś tam może i jest prawda, ale kłamstwa tkwią w naszych głowach. Terry Pratchett
Darmowy ser znajduje się tylko w pułapkach na myszy. Kir Bułyczow
A tego jeszcze nie wiem - muszę podpytać kolegów z R-3Bastian pisze:A ile żre klimatyzowana szklarnia?
Jožin z bažin kouše, saje, rdousí.... -