2x mniej przystanków, to 2x mniej pasażerów?Glonojad pisze:E-5 dużym wzięciem? Przeciętnie ma 2x słabsze zapełnienie niż 105.
Przystanki na żądanie
Moderator: Wiliam
Tyle tylko że błędem nie jest tu warunkowość przystanku, a zachowanie kierowcy.
noidea
W tym przypadku kierowca widząc, że ktoś stoi na przystanku, a nie miałby szans zobaczyć i zamachać, powinien chyba uznać, że jest to potencjalny chętny i wjechać chociaż w zatoczkę.
Przede wszystkim przed przystankiem powinien zwolnić do prędkości umożliwiającej bezproblemowe zatrzymanie. Ludzie w środku autobusu też mogą chcieć wysiąść.
- Glonojad
- Dark Lord of The Plonk
To.samo na Armatniej.
Wypowiedź ta stanowi moje prywatne zdanie i nie może być cytowana lub analizowana w związku z moją działalnością w jakiekolwiek instytucji z którą mogę lub mogłem współpracować, ani jako stanowisko tej instytucji. Nie wyrażam także zgody na jej przetwarzanie w żadnej formie technicznej ni magicznej.
Rozumiem, że w stronę tunelu? Bo w drugą stronę warunki są bardzo dobre - widać wyjeżdżający z tunelu autobus i kierowca spokojnie może się zatrzymać.
Ludzie w środku to akurat nie argument - ci powinni wcisnąć przycisk wcześniej aniżeli na wysokości zatoki. Zdecydowanie jednak kierowca powinien wziąć pod uwagę, że na przystanku może ktoś być i z tej okazji powinien zwolnić do takiej prędkości, która umożliwiałaby mu bezpieczne zatrzymanie w razie gdy zajdzie taka potrzeba.adner pisze:Przede wszystkim przed przystankiem powinien zwolnić do prędkości umożliwiającej bezproblemowe zatrzymanie. Ludzie w środku autobusu też mogą chcieć wysiąść.
noidea
- MilosnikKomunikacji
- Kontakt:
Zgadzam się z tym w 100%.Adam G. pisze:Ludzie w środku to akurat nie argument - ci powinni wcisnąć przycisk wcześniej aniżeli na wysokości zatoki. Zdecydowanie jednak kierowca powinien wziąć pod uwagę, że na przystanku może ktoś być i z tej okazji powinien zwolnić do takiej prędkości, która umożliwiałaby mu bezpieczne zatrzymanie w razie gdy zajdzie taka potrzeba.adner pisze:Przede wszystkim przed przystankiem powinien zwolnić do prędkości umożliwiającej bezproblemowe zatrzymanie. Ludzie w środku autobusu też mogą chcieć wysiąść.
Adam G. pisze:Zdecydowanie jednak kierowca powinien wziąć pod uwagę, że na przystanku może ktoś być i z tej okazji powinien zwolnić do takiej prędkości, która umożliwiałaby mu bezpieczne zatrzymanie w razie gdy zajdzie taka potrzeba.
Chyba muszę podrzucić filmiki z przystanków na żądanie. Zdziwicie się. 
W obecnych czasach to większy problem z przystankami nż mają młodzi wpatrzeni w smartfony niż starsi. Ostatnio w Powsinie jakiś młody Azjata zorientował się, że mu autobus ucieka gdzieś tak na wysokości drugich drzwi. Co ciekawe kierowca wyhamował. Chyba w lusterko zerknął.
Miasto piętnastominutowe - czekaj piętnaście minut na przesiadkę.
Pawel_ pisze:Chyba muszę podrzucić filmiki z przystanków na żądanie. Zdziwicie się.
Może miał jakieś urządzenie z podczerwienią. 
-
Woronicz
To samo z przystankiem Kłobucka na wiadukcie. Też w ogóle nie widać autobusu zza tych cholernych ekranów. Moim zdaniem problem tkwi w tych kretyńskich ekranach, ale niestety na to wpływ mają tylko idioci w urzędach, którzy dalej będą stawiać te gwałty na zdrowym rozsądku, wizualnej estetyce otoczenia i publicznych pieniądzach, bo jak już wcześniej wspomniałem są idiotami.