Marki, Radzymin, Wołomin

Moderator: Wiliam

Dęboszczak

Post autor: Dęboszczak » 02 mar 2009, 21:18

SławekM pisze:
Dęboszczak pisze:1.09 br.
Hmmm, trochę późno... No ale jak Radzymin dał dupy z pętlą Os. Victoria to się nie dziwię.
Nie chodzi o pętlę a o $ i domyślam się, żeby było na rok przed wyborami ;-)

SławekM
(solaris8315)
Kontakt:

Post autor: SławekM » 02 mar 2009, 21:23

A $ to swoją drogą ;) No w sumie, nie wiadomo o co chodzi, to chodzi o pieniądze ;)

Ikarus 5780

Post autor: Ikarus 5780 » 03 mar 2009, 4:54

Nie myślałem, że wszystko już dogadane, a jeśli mogę się jeszcze zapytać, rozumiem, że trasa będzie się pokrywała z 718 od Strugi do Wschodniego, a nie przez Grunwaldzką i Okólną ? I czy ktoś wie jak ma się gmina Marki do dofinansowania tej linii ?
Wiem, że poruszam temat, który jest drażliwy, ale pytanie ma wyłącznie cel informacyjny.
"Należy się zmieniać, by jakim jest się pozostać."

Marcovia Marki

Awatar użytkownika
humptyangel
Kontakt:

Post autor: humptyangel » 03 mar 2009, 15:09

Niedawno, bo w zeszłym tygodniu rozmawiałem z zastępcą burmistrza gm. Radzymin i przy okazji zagadałem go o linię ZTM. Potwierdzam, że linia jest już dogadana, także z Markami. W kwestii finansów to nic wam nie powiem. Ale polecam napisać do obu gmin pismo w wnioskiem o nieudostępnienie informacji publicznej nt. dofinansowania planowanej linii ZTM. Może nawet ja to zrobię... :)
Powyższy post wyraża jedynie opinię autora w dniu jego napisania:)
Obrazek
SISKOM - Stowarzyszenie Integracji Stołecznej Komunikacji

Awatar użytkownika
Bastian
Sułtan Maroka

Post autor: Bastian » 03 mar 2009, 16:03

humptyangel pisze:polecam napisać do obu gmin pismo w wnioskiem o nieudostępnienie informacji publicznej
Na pewno się zdziwią :D
Honi soit qui mal y pense... Chemia teraz doszła do wspaniałych wyników. Robią wiewiórki z aminokwasów. Kir Bułyczow
Gdzieś tam może i jest prawda, ale kłamstwa tkwią w naszych głowach. Terry Pratchett
Darmowy ser znajduje się tylko w pułapkach na myszy. Kir Bułyczow

Ikarus 5780

Post autor: Ikarus 5780 » 03 mar 2009, 17:10

Bastian pisze:
humptyangel pisze:polecam napisać do obu gmin pismo w wnioskiem o nieudostępnienie informacji publicznej
Na pewno się zdziwią :D
Takie rzeczy są jawne, więc kolega proponuje, żeby je utajnić :D

Marcovia Marki

Szamot

Post autor: Szamot » 03 mar 2009, 17:30

Ikarus 5780 pisze:
Bastian pisze: Na pewno się zdziwią :D
Takie rzeczy są jawne, więc kolega proponuje, żeby je utajnić :D
Ale czy to jest zgodne z Konstytucją? :-k

Ikarus 5780

Post autor: Ikarus 5780 » 03 mar 2009, 18:08

W konstytucji tego nie ma, wiem, że to gdzieś jest w ustawach, bo o tym czytałem, ale w której dokładnie to nie pamiętam, ale poza tym istnieje zasada jawności jednostek samorzadu terytorialnego zgodnie z którą gospodarka finansowa jednostki samorządu terytorialnego jest jawna, na zarząd nałożony jest obowiązek informowania mieszkańców o założeniach projektu budżetu , kierunkach polityki społecznej i gospodarczej oraz źródłach gromadzenia zasobów pieniężnych i sposobie ich wykorzystania.

Marcovia Marki

Awatar użytkownika
Frencher
Zgryźliwy Tetryk

Post autor: Frencher » 03 mar 2009, 18:42

humptyangel pisze:Potwierdzam, że linia jest już dogadana, także z Markami. W kwestii finansów to nic wam nie powiem.
Dziwne, bo sprawa nawet nie przewinęła się choćby słowem na żaden z obrad komisji, ani sesji Rady Miasta. A nie jest to możliwe aby Burmistrz to zatajał, albo zapomniał, bo on nawet każde pismo z ZTM przekazuje komisji Budżetowo-Gospodarczej do wiadomości. W każdym razie sprawa się wyjaśni w przeciągu kilku dni.
Odwagą nie jest bycie takim jak inni - odwagą jest bycie sobą

Awatar użytkownika
Colony
Kontakt:

Post autor: Colony » 03 mar 2009, 18:46

Wiemy. Komisja antykorupcyjna Frenchera sprawi, że nie dopuści się do cichego powstania 738, aby nie daj Boże Marki nie musiały jeździć autobusami z ludźmi z Radzymina. ](*,)
(podpis tymczasowy zanim nie znajdę czegoś niebanalnego co was zbije z pantałyku)

Awatar użytkownika
Frencher
Zgryźliwy Tetryk

Post autor: Frencher » 03 mar 2009, 18:50

Colony pisze:Wiemy. Komisja antykorupcyjna Frenchera sprawi, że nie dopuści się do cichego powstania 738, aby nie daj Boże Marki nie musiały jeździć autobusami z ludźmi z Radzymina. ](*,)
Od jakiegoś czasu chodziła plotka, że Marki mają zbudować ulicy mjr. Billa przystanek, który ma służyć pobliskim mieszkańcom Nadmy. I rzekomo Burmistrz miał to obiecać tamtejszemu radnemu.
Jednak jak Burmistrz to usłyszał to zrobił wielkie oczy, bo on pierwsze o tym słyszy, i wyklucza budowę tam przystanku na koszt miasta zarówno teraz, jak i w przyszłości.

Dlatego nie wypowiadam się na ten temat, bo sprawę muszę wyjaśnić u źródła.

Awatar użytkownika
Colony
Kontakt:

Post autor: Colony » 03 mar 2009, 18:51

W porządku. Po prostu treść Twojej wypowiedzi sugerowała oburzenie sytuacją. Widać ją źle odczytałem.
(podpis tymczasowy zanim nie znajdę czegoś niebanalnego co was zbije z pantałyku)

Awatar użytkownika
Frencher
Zgryźliwy Tetryk

Post autor: Frencher » 03 mar 2009, 18:57

Jak się coś dowiem oficjalnie to napiszę. Plotki wychodzące z kręgów gm. Radzymin są tyle warte co... np. te busy co po gm. Radzymin jeżdżą na kartę ZTM :razz:

Awatar użytkownika
humptyangel
Kontakt:

Post autor: humptyangel » 04 mar 2009, 0:07

humptyangel pisze: napisał/a:
polecam napisać do obu gmin pismo w wnioskiem o nieudostępnienie informacji publicznej
Panowie, wychwyciliście moją wpadkę. Dzięki =D>

Ale to tak naprawdę było specjalnie ;-)
Powyższy post wyraża jedynie opinię autora w dniu jego napisania:)
Obrazek
SISKOM - Stowarzyszenie Integracji Stołecznej Komunikacji

zavrat

Post autor: zavrat » 04 mar 2009, 13:16

Frencher pisze:Linia 740 to filar komunikacji publicznej w Markach. Jej brak byłby katastrofą komunikacyjną dla Marek
Strasznie cię uwiera ta linia, musisz bardzo cierpieć. ;)
Frencher pisze:Od jakiegoś czasu chodziła plotka, że Marki mają zbudować ulicy mjr. Billa przystanek, który ma służyć pobliskim mieszkańcom Nadmy.
Bzdura. Marki miały tylko wyrazić zgodę na lokalizację na ich terenie, a koszt budowy miał ponieść Radzymin.
Frencher pisze:sądząc po wpisach na forum wsi Nadmy, zdaniem mieszkańców tej wsi linia 740 jest zbawieniem dla Marek
Kolejna bzdura by frencher. Nikt w takim duchu się nie wypowiadał. Oczywiście, że 740 przy obecnej częstotliwości kursowania 718/805 to przysłowowy kwiatek do kożucha dla Marek (kwiatek, bo Scania to jednak fajny bus ;)), jednak korzystam z tej linii CODZIENNIE i obserwuję, że wielu mieszkańców Marek korzysta z 740 w obu kierunkach, zwłaszcza jeśli podjeżdża na przystanek pomiędzy kursami pozostałych podmiejskich. Korzystałoby jeszcze więcej, gdyby linia podjeżdżała na DW. Wileński - mam nadzieję, że tak docelowo będzie.

PS. Ciekawe czy i jak wpłynie uruchomienie 738 na częstotliwość kursowania i trasę 740?

ODPOWIEDZ