Nie chodzi o pętlę a o $ i domyślam się, żeby było na rok przed wyboramiSławekM pisze:Hmmm, trochę późno... No ale jak Radzymin dał dupy z pętlą Os. Victoria to się nie dziwię.Dęboszczak pisze:1.09 br.
Marki, Radzymin, Wołomin
Moderator: Wiliam
-
Dęboszczak
-
Ikarus 5780
Nie myślałem, że wszystko już dogadane, a jeśli mogę się jeszcze zapytać, rozumiem, że trasa będzie się pokrywała z 718 od Strugi do Wschodniego, a nie przez Grunwaldzką i Okólną ? I czy ktoś wie jak ma się gmina Marki do dofinansowania tej linii ?
Wiem, że poruszam temat, który jest drażliwy, ale pytanie ma wyłącznie cel informacyjny.
Wiem, że poruszam temat, który jest drażliwy, ale pytanie ma wyłącznie cel informacyjny.
- humptyangel
- Kontakt:
Niedawno, bo w zeszłym tygodniu rozmawiałem z zastępcą burmistrza gm. Radzymin i przy okazji zagadałem go o linię ZTM. Potwierdzam, że linia jest już dogadana, także z Markami. W kwestii finansów to nic wam nie powiem. Ale polecam napisać do obu gmin pismo w wnioskiem o nieudostępnienie informacji publicznej nt. dofinansowania planowanej linii ZTM. Może nawet ja to zrobię... 
Powyższy post wyraża jedynie opinię autora w dniu jego napisania:)
SISKOM - Stowarzyszenie Integracji Stołecznej Komunikacji
- Bastian
- Sułtan Maroka
Na pewno się zdziwiąhumptyangel pisze:polecam napisać do obu gmin pismo w wnioskiem o nieudostępnienie informacji publicznej
Honi soit qui mal y pense...
Chemia teraz doszła do wspaniałych wyników. Robią wiewiórki z aminokwasów. Kir Bułyczow
Gdzieś tam może i jest prawda, ale kłamstwa tkwią w naszych głowach. Terry Pratchett
Darmowy ser znajduje się tylko w pułapkach na myszy. Kir Bułyczow
Gdzieś tam może i jest prawda, ale kłamstwa tkwią w naszych głowach. Terry Pratchett
Darmowy ser znajduje się tylko w pułapkach na myszy. Kir Bułyczow
-
Ikarus 5780
Takie rzeczy są jawne, więc kolega proponuje, żeby je utajnićBastian pisze:Na pewno się zdziwiąhumptyangel pisze:polecam napisać do obu gmin pismo w wnioskiem o nieudostępnienie informacji publicznej
-
Ikarus 5780
W konstytucji tego nie ma, wiem, że to gdzieś jest w ustawach, bo o tym czytałem, ale w której dokładnie to nie pamiętam, ale poza tym istnieje zasada jawności jednostek samorzadu terytorialnego zgodnie z którą gospodarka finansowa jednostki samorządu terytorialnego jest jawna, na zarząd nałożony jest obowiązek informowania mieszkańców o założeniach projektu budżetu , kierunkach polityki społecznej i gospodarczej oraz źródłach gromadzenia zasobów pieniężnych i sposobie ich wykorzystania.
Dziwne, bo sprawa nawet nie przewinęła się choćby słowem na żaden z obrad komisji, ani sesji Rady Miasta. A nie jest to możliwe aby Burmistrz to zatajał, albo zapomniał, bo on nawet każde pismo z ZTM przekazuje komisji Budżetowo-Gospodarczej do wiadomości. W każdym razie sprawa się wyjaśni w przeciągu kilku dni.humptyangel pisze:Potwierdzam, że linia jest już dogadana, także z Markami. W kwestii finansów to nic wam nie powiem.
Odwagą nie jest bycie takim jak inni - odwagą jest bycie sobą
Od jakiegoś czasu chodziła plotka, że Marki mają zbudować ulicy mjr. Billa przystanek, który ma służyć pobliskim mieszkańcom Nadmy. I rzekomo Burmistrz miał to obiecać tamtejszemu radnemu.Colony pisze:Wiemy. Komisja antykorupcyjna Frenchera sprawi, że nie dopuści się do cichego powstania 738, aby nie daj Boże Marki nie musiały jeździć autobusami z ludźmi z Radzymina.
Jednak jak Burmistrz to usłyszał to zrobił wielkie oczy, bo on pierwsze o tym słyszy, i wyklucza budowę tam przystanku na koszt miasta zarówno teraz, jak i w przyszłości.
Dlatego nie wypowiadam się na ten temat, bo sprawę muszę wyjaśnić u źródła.
Odwagą nie jest bycie takim jak inni - odwagą jest bycie sobą
- humptyangel
- Kontakt:
Panowie, wychwyciliście moją wpadkę. Dziękihumptyangel pisze: napisał/a:
polecam napisać do obu gmin pismo w wnioskiem o nieudostępnienie informacji publicznej
Ale to tak naprawdę było specjalnie
Powyższy post wyraża jedynie opinię autora w dniu jego napisania:)
Strasznie cię uwiera ta linia, musisz bardzo cierpieć.Frencher pisze:Linia 740 to filar komunikacji publicznej w Markach. Jej brak byłby katastrofą komunikacyjną dla Marek
Bzdura. Marki miały tylko wyrazić zgodę na lokalizację na ich terenie, a koszt budowy miał ponieść Radzymin.Frencher pisze:Od jakiegoś czasu chodziła plotka, że Marki mają zbudować ulicy mjr. Billa przystanek, który ma służyć pobliskim mieszkańcom Nadmy.
Kolejna bzdura by frencher. Nikt w takim duchu się nie wypowiadał. Oczywiście, że 740 przy obecnej częstotliwości kursowania 718/805 to przysłowowy kwiatek do kożucha dla Marek (kwiatek, bo Scania to jednak fajny busFrencher pisze:sądząc po wpisach na forum wsi Nadmy, zdaniem mieszkańców tej wsi linia 740 jest zbawieniem dla Marek
PS. Ciekawe czy i jak wpłynie uruchomienie 738 na częstotliwość kursowania i trasę 740?