Zamiana pierwszej osoby na trzecią - tłumaczenie: co to za różnica. Owszem, różnica. Pisze, piszę.
Występują problemy techniczne po stronie dostawcy hostingu. W trakcie prac naprawczych możliwe są przerwy w dostępie do forum.
Zmagania z językiem polskim
Moderator: Szeregowy_Równoległy
Jako ciekawostkę chciałbym zauważyć, że z formą "tylni" zetknąłem się w niestarych (początek lat 90-tych, koniec 80-tych) tłumaczeniach kilku książek (z angielskiego na polski) oraz we fragmentach tychże tekstów w podręczniku od polskiego z gimnazjum.levar pisze:JKTpl pisze:"tylniego" trudno z ludzi wyplenić
Masz u mnie + za świadomość językową. To się przyda wiesz do czego
In times of eternal darkness / In times of peace and embrace / When the minstrel of atrophy mock us / There's need for love and there's need for death / Too late for understanding / Too late for your tears
-
michał1984
Forum jest dla kazdego i nie mozesz mnie usunąc za nic,a założyłem nowy profil z wiadomych powodów widocznie Ty ich nie rozumieszTLG pisze:Nie bój żaby Michał1984, teraz chyba wylecisz stąd na amen.solarisek_1847 pisze:robisz z tego sensacje od samego rana
Biedny moderator jak nie może sobie poradzić zamyka kolejne tematy.Brawo 
Otóż nie wylatujesz "za nic" tylko za sklonowanie się.solarisek_1847 pisze:Forum jest dla kazdego i nie mozesz mnie usunąc za nic
Wydając na siebie wyrok poprzez naruszenie jednej z podstawowych zasad: posiadania wyłącznie jednego profilu (z czym musiałeś się liczyć, bo klony są usuwane bez żadnej dyskusji)solarisek_1847 pisze:założyłem nowy profil z wiadomych powodów
Ja tu nie jestem od rozumienia powodów, dla których się sklonowałeś tylko od wykrycia i wyeliminowania skopiowanego profilu.solarisek_1847 pisze:Ty ich nie rozumiesz
15/12/2005-12/7/2019
- Solaris U10
A dziękuję. Powtórzyć nie zaszkodzi, a może się w końcu nauczę.JKTpl pisze:pawcio pisze:Tylni też.
Już to omawialiśmy, ale jeszcze raz: wyświetlacz jest TYLNY. Tylni to mogą być np. kierowcy z Kleszczowej
Przepraszam za obrażenie Kleszczów i zbesztanie moderatora.
Niekoniecznie zgadzam się ze wszystkim, co napiszę. (C) Marshall McLuhan
"Na diamentach nic nie wyrośnie. Za to kwiaty świetnie rosną na gnoju." - Josefa Idem
"Na diamentach nic nie wyrośnie. Za to kwiaty świetnie rosną na gnoju." - Josefa Idem
- Solaris U10