Obiegi i obsługa połączeń KM
Moderator: JacekM
I to by się zgadzało, bynajmniej jeszcze mieisąc temu tak dokładnie było 
www.linia29.cal.pl Linia 29 Tłuszcz-Ostrołęka
Jeszcze a propos tego wydłużonego pociągu do Modlina. Już przedłużyli jakieś elfy o dodatkowy wagon?
Bo słuchając tego, właśnie takie ma się wrażenie, ech ta dziennikarska ignorancja...
https://www.youtube.com/watch?v=idwFtOdZ8UI
https://www.youtube.com/watch?v=idwFtOdZ8UI

^^ widzicie go? On rozpędza się do 300 km/h a pendolino 200 km/ na 80 km...
No, zgodnie z informacjami z forum, niektóre obiegi są na dwa ELFy.
Profesjonalnością jest pokazywanie kibli z innych linii na wschodnim zamiast elfów z KM9 
W akcji są dziś na R7 spoty KM.
W akcji są dziś na R7 spoty KM.
Reprezentacja: 213, 115, 142, 154, 521, 523, 509, S1, KM7, M1, M2
No to dodatkowa jednostka a nie dodatkowy wagon jak powiedzieli w kurierzeprzewoz pisze:No, zgodnie z informacjami z forum, niektóre obiegi są na dwa ELFy.

Dziś pewien pan maszynista w zmodernizowanej jednostce KM na przystanku Olszynka Gr. uwiecznił mi się na fotce składu z dłonią na wysokości twarzy. Jeżeli był to gest pozdrowienia dla nieszkodliwego maniaka to również pozdrawiam
Jeżeli natomiast prośba o Pańską prywatność, zapewniam że pozostanie uszanowana
Sam bym się chętnie dowiedział, czy w szczycie popołudniowym w (D) też jakiś obieg jest wzmocniony o drugą jednostkę. Na mój chłopski rozum chyba najprościej byłoby taką jednostkę dołączać i odłączać na peronie 5 Wschodniej jadąc w kierunku na Modlin... Do takiego zabiegu nie są potrzebni dwaj maszyniści?przewoz pisze:No, zgodnie z informacjami z forum, niektóre obiegi są na dwa ELFy.
Jak dla mnie to w Modlinie można by było je rozłączać. Jedna jednostka jeździ dalej na RL a druga z Modlina (ew. z Nasielska, dojazd na pusto) na Gdańską jako zwykły pociąg osobowy a potem jako służbowy na Grochów ew. bezpośrednio do Wschodniego ale tu już by trzeba było drugie maszynistę i kierownika angażować.
Ktoś wie jak to jest teraz zorganizowane?
Ktoś wie jak to jest teraz zorganizowane?

Po porannym kółku przyjeżdżają do Modlina, z Nasielska pasażerem przyjeżdża maszynista z planu nasielskiego, następnie rozpinają się i jeden elf jedzie dalej walczyć na lotniskach, a drugi pędzi służbowo na Czyste i obraca się na 15305.
To w połowie się zgadza z moimi przypuszczeniami 

Oj, jak dla nich EN57 to czasem lokomotywa...Czotyk pisze:No to dodatkowa jednostka a nie dodatkowy wagon jak powiedzieli w kurierzeprzewoz pisze:No, zgodnie z informacjami z forum, niektóre obiegi są na dwa ELFy.
Wczoraj EN57-038 widziana na 11183 rel. Warszawa Wschodnia-Tłuszcz
Mógłby mi ktoś wytłumaczyć sens uruchomienia tego pociągu?
Postój ma jedynie na stacjach W-wa Praga i W-wa Toruńska
W momencie odjazdu pociągu ze Wschodniej naliczyłem 7 osób
Mógłby mi ktoś wytłumaczyć sens uruchomienia tego pociągu?
Postój ma jedynie na stacjach W-wa Praga i W-wa Toruńska
W momencie odjazdu pociągu ze Wschodniej naliczyłem 7 osób
Jeden taki pociąg od Wschodniej w takich godzinach, że tylko pracujący na stacji Warszawa Praga 12h się załapią, faktycznie żadnego sensu nie ma.
Ale czas przejazdu dobry byłby ze Śródmieścia.
Ale czas przejazdu dobry byłby ze Śródmieścia.
No i oczywiście 11180 w drugą stronę, rano. Może nieoficjalnie zatrzymuje się w czymś typu Emilianów, żeby mechanicy, którym skończyły się godziny mogli wrócić do cywilizacji?
To chyba coś podobnego do dawnej "klasy" z Zachodniej na Odolany, tylko że w rozkładzie uwzględniony.
Ciekawe, jaka by była reakcja jakby do niego wsiadł ktoś nie pracujący na kolei?
To chyba coś podobnego do dawnej "klasy" z Zachodniej na Odolany, tylko że w rozkładzie uwzględniony.
Ciekawe, jaka by była reakcja jakby do niego wsiadł ktoś nie pracujący na kolei?
On jedzie jako 11074. Zmienili mu numer wraz z korektą 7 stycznia 2015.WojtekE65 pisze:No i oczywiście 11180 w drugą stronę, rano.
Bilety drożeją, brakuje składów a KM marnuje pieniądze by uruchamiać pociągi tylko i wyłącznie dla kolejarzy. Równie dobrze można byłoby ich przewieźć autobusem.