Bilety, kontrole, taryfa
Moderator: JacekM
co do biletu 3 dniowego i dobowego to trochę bez sensu.... Zakładając że jedziesz gdzieś w nocy i musisz skasować bilet dobowy o godzinie 23 50 to masz go tylko do 23 59 ?
Bilet dobowy obowiązuje przez 24 pełne godziny od chwili aktywacji.ROZPOR pisze:Zakładając że jedziesz gdzieś w nocy i musisz skasować bilet dobowy o godzinie 23 50 to masz go tylko do 23 59 ?
Informuję, że powyższa wypowiedź stanowi wyłącznie moje prywatne zdanie i nie jest dozwolonym ażeby była wiązana z nieoficjalnym lub oficjalnym stanowiskiem organizacji lub firmy, z którą byłem, jestem lub będę zawodowo lub prywatnie związany.
No to ufff bo już myślałem że i to się zmieni
Dzięki na info
Dzięki na info
- Bastian
- Sułtan Maroka
Nic o tym nie wiem. Problem wyniknął przy okazji linii C81.geograf pisze:Natomiast linie cmentarne podmiejskie mnie zaintrygowały - chodzi tylko o linię 281, czy planowana jest jakaś linia do Cm. Południowego?
Honi soit qui mal y pense...
Chemia teraz doszła do wspaniałych wyników. Robią wiewiórki z aminokwasów. Kir Bułyczow
Gdzieś tam może i jest prawda, ale kłamstwa tkwią w naszych głowach. Terry Pratchett
Darmowy ser znajduje się tylko w pułapkach na myszy. Kir Bułyczow
Gdzieś tam może i jest prawda, ale kłamstwa tkwią w naszych głowach. Terry Pratchett
Darmowy ser znajduje się tylko w pułapkach na myszy. Kir Bułyczow
- R-9 Chełmska
ZTM oczywiście musi utrudnić pasażerom życie  ](*,)](./images/smilies/eusa_wall.gif)
Teraz można mieć kartę spersonalizowaną, można mieć i zwykłą. I ile osób jeździ na spersonalizowanych? 0,1%? 0,05%? (nie wliczam w to legitymacji studenckich, bo ich wybór nie jest dobrowolny)
Skoro mając wybór ludzie wolą jeździć na niespersonalizowanych, to zupełnie nie rozumiem, po co ich do tego zmuszać i utrudniać im życie.
Teraz można mieć kartę spersonalizowaną, można mieć i zwykłą. I ile osób jeździ na spersonalizowanych? 0,1%? 0,05%? (nie wliczam w to legitymacji studenckich, bo ich wybór nie jest dobrowolny)
Skoro mając wybór ludzie wolą jeździć na niespersonalizowanych, to zupełnie nie rozumiem, po co ich do tego zmuszać i utrudniać im życie.
5290 - LINIĘ OBSŁUGUJE ZAKŁAD "CHEŁMSKA"
Najczęściej podróżuję: 2, 3, 6, 17, 26, 136, 141, 172, 186, 188, 509, 518, N01, N32
Najczęściej podróżuję: 2, 3, 6, 17, 26, 136, 141, 172, 186, 188, 509, 518, N01, N32
Z tego co wyczytałem to dotychczasowe karty będą nadal ważne a jedynie po nowe trzeba będzie się zgłosić do ZTM. Fakt jest to utrudnienie życia. Ale tylko nowym pasażeromR-9 Chełmska pisze:Skoro mając wybór ludzie wolą jeździć na niespersonalizowanych, to zupełnie nie rozumiem, po co ich do tego zmuszać i utrudniać im życie.
- klarowny jan
coraz więcej się ich na mieście pojawia. Zaryzykowałbym stwierdzeniem, że nawet do 2-3% pasażerów okazuje już spersonalizowaną kartęR-9 Chełmska pisze: I ile osób jeździ na spersonalizowanych? 0,1%? 0,05%?
nie trzeba korzystać z ELS, to udogodnienie, nie konieczność. Student zawsze może zakodować bilet na zwykłej KMR-9 Chełmska pisze:nie wliczam w to legitymacji studenckich, bo ich wybór nie jest dobrowolny
Nie musisz zanosić, wystarczy, że wypełnisz wniosek przez www i załączysz elektroniczną wersję zdjęcia (nawet jakieś zawrotne rozdzielczości nie są wymagane, spokojnie można je zrobić aparatem wbudowanym w telefon).Rosa pisze:Rozumiem że mogę sobie cyfrówką zrobic autoportret i zanieść to im na pendrivie?
BTW, niegłupim rozwiązaniem byłoby fotografowanie już na Senatorskiej. Podobny system działa w BUWie przy zakładaniu karty. Koszty ograniczyłyby się do zakupu białej tablicy jako tła i średniej jakości aparatu cyfrowego.
- MeWa
- Cukiereczek
tak, tylko wtedy problem przy kasowniku i bramce w postaci "pokaż jeden bilet"klarowny jan pisze:nie trzeba korzystać z ELS, to udogodnienie, nie konieczność. Student zawsze może zakodować bilet na zwykłej KM
STACJA METRA "RATUSZ" POWINNA NAZYWAĆ SIĘ "PLAC BANKOWY"
[size=0]M-1 1 7 9 14 15 182 208 523[/size]
[size=0]M-1 1 7 9 14 15 182 208 523[/size]
-
michael112
Mam jedno pytanie związane z kartą spersonalizowaną: Jeśli mam uprawnienie do ulgi, to czy muszę okazywać przy kontroli legitymację? I 2: Jeśli zmieni mi się legitymacja (np. w przypadku przejścia ze szkoły niższego stopnia do wyższego stopnia) to nie muszę już nic zmieniać w tej karcie (bo żadnego numeru nie ma itd.)?
- klarowny jan
Tak. Odpowiedź na to pytanie kilka postów wstecz.michael112 pisze:czy muszę okazywać przy kontroli legitymację?
Nie ma, nie musisz.michael112 pisze:I 2: nie muszę już nic zmieniać w tej karcie (bo żadnego numeru nie ma itd.)?
miało być jedno!!michael112 pisze:Mam jedno pytanie związane z kartą spersonalizowaną:
Jeżeli na karcie wpisałeś numer legitymacji, to przy jej zmianie powinieneś mieć wpisany na karcie nowy numer. W tym przypadku bilet można przekodować na nową kartę bezpłatnie.michael112 pisze:I 2: Jeśli zmieni mi się legitymacja (np. w przypadku przejścia ze szkoły niższego stopnia do wyższego stopnia) to nie muszę już nic zmieniać w tej karcie (bo żadnego numeru nie ma itd.)?
Zdjęcia przyniesione na nośnikach elektronicznych nie są przyjmowane. Niestety trzeba w tym wypadku złożyć wniosek przez stronę www.Rosa pisze:Rozumiem że mogę sobie cyfrówką zrobic autoportret i zanieść to im na pendrivie?
Zgodnie z projektem uchwały nr 1599 umieszczonym na stronie UM Warszawa "stare" karty będą mogły być używane tylko do połowy przyszłego roku...Premo pisze:Z tego co wyczytałem to dotychczasowe karty będą nadal ważne a jedynie po nowe trzeba będzie się zgłosić do ZTM.
Kod: Zaznacz cały
(...)5) w tytule II w dziale IV po § 41 dodaje się § 42 w brzmieniu:
§ 42. 1.Bilety zakodowane na nośniku, o którym mowa w § 7 pkt 2 będą wydawane do dnia 31 grudnia 2009 r.
2. Dopuszcza się użytkowanie biletów zakodowanych na nośniku, o którym mowa w § 7 pkt 2 do dnia 30 czerwca 2010 r. Po upływie tego terminu bilety te będą nieważne.
[ Dodano: Pią 16 Sty, 2009 08:30 ]
Pomijając problemy lokalowe punktu na Senatorskiejklarowny jan pisze:BTW, niegłupim rozwiązaniem byłoby fotografowanie już na Senatorskiej. Podobny system działa w BUWie przy zakładaniu karty. Koszty ograniczyłyby się do zakupu białej tablicy jako tła i średniej jakości aparatu cyfrowego.