Silnik forum został zaktualizowany.
Możliwe są utrudnienia w dostępie w najbliższych dniach. Raportowanie problemów: temat Błędy SQL w Sprawach Technicznych
Możliwe są utrudnienia w dostępie w najbliższych dniach. Raportowanie problemów: temat Błędy SQL w Sprawach Technicznych
Okolicznościowe linie specjalne
Moderatorzy: Poc Vocem, Wiliam
Dziś kursuje Słodki Tramwaj, w którym można bezpłatnie zmierzyć poziom cukru we krwi. Tramwaj kursuje na trasie: Pl. Narutowicza - Filtrowa - Nowowiejska - Marszałkowska - Andersa - Międzyparkowa - Słomińskiego - Most Gdański - Starzyńskiego - Jegiellońska - Ratuszowa-ZOO.
Chyba tak, ale głowy nie dam, bo tamtego na żywo nie widziałem.ashir pisze:To jest ten co wcześniej u nas jeździł na 222?

Co do linii CZAJKA to jak z nią jest, ona jest ogólnodostępna czy formalnie tylko dla osób z zaproszeniami? W okolicy obydwu krańców są postawione słupki z rozkładami (z Pl. Bankowego 51 odjazdy od 9 do 14 co godzinę, a z Oczyszczalni "Czajka" 51 od 11:15 do 16:15 co godzinę) o ile w drodze powrotnej wsiadać się wsiada na terenie Oczyszczalni Ścieków "Czajka", tak w drugą stronę chyba każdy może wsiąść na Pl. Bankowym, bo i tak wszyscy opuszczają pojazd przed bramą "Czajki"? 
PS. Rozkłady nie wspominają, że jest to linia dla wybranych osób, ani tego, że jest to linia bezpłatna.
PS. Rozkłady nie wspominają, że jest to linia dla wybranych osób, ani tego, że jest to linia bezpłatna.
Dziś na ekranach w Solarisach z Macrosystemem pojawiła się informacja o linii specjalnej 13 grudnia z okazji rocznicy wprowadzenia stanu wojennego. Tak ja w zeszłym roku obsługa wozem 2600. W ogłoszeniu był także podany link do strony z inforamcjami, którego niestety nie zapamiętałem.
Wygląda na to, że był to 13N #588.ashir pisze:Dziś kursuje Słodki Tramwaj, w którym można bezpłatnie zmierzyć poziom cukru we krwi. Tramwaj kursuje na trasie: Pl. Narutowicza - Filtrowa - Nowowiejska - Marszałkowska - Andersa - Międzyparkowa - Słomińskiego - Most Gdański - Starzyńskiego - Jegiellońska - Ratuszowa-ZOO.
Jožin z bažin kouše, saje, rdousí.... -
"Dopóki nie skorzystałem z Internetu, nie wiedziałem, że na świecie jest tylu idiotów" - Stanisław Lem
Powyższy post jest tylko i wyłącznie moim prywatnym zdaniem z którym inni dyskutanci nie muszą się zgadzać.
"Dopóki nie skorzystałem z Internetu, nie wiedziałem, że na świecie jest tylu idiotów" - Stanisław Lem
Powyższy post jest tylko i wyłącznie moim prywatnym zdaniem z którym inni dyskutanci nie muszą się zgadzać.
Ja widziałem na tym inny tramwaj. 
Wiem już - druga impreza tego dnia. Mam nadzieję, że #588 po doświadczeniu z motorniczym z przypadku jest dalej sprawny.ashir pisze:Ja widziałem na tym inny tramwaj.
Jožin z bažin kouše, saje, rdousí.... -
Trasa linii 13XII.
W tym roku zostanie wycofana z kręcenia się po Żoliborzu, natomiast reszta trasy jest bez zmian. Odjazdy będą od 10 do 16, czyli w tym roku skrócili kursowanie linii. 
Bez sensu. Piątek jest dniem roboczym - znacznie lepiej by było, jakby ta linia jeździła powiedzmy od 14 do 20. Nie spodziewam się wielu chętnych o 10 rano.
W tym roku ZTM mnie jednak zaskakuje. 

Na stronie ZTM jest też rozkład. Linia będzie kursowała w godzinach 12-17 co 30 minut.ZTM pisze:Uruchomienie tramwajowej linii „M”
dn. 07.12.2013 (sobota)
W dniu 7.12.2013 r. uruchomiona zostaje linia tramwajowa „M” kursująca na trasie:
M
PL. NARUTOWICZA - Grójecka - pl. Zawiszy - Aleje Jerozolimskie - most Poniatowskiego - al. Poniatowskiego - al. Zieleniecka - AL. ZIELENIECKA
Kursowanie linii „M” odbywa się na podstawie specjalnego rozkładu jazdy.
W dniu 7.12.2013 r. wznawia się funkcjonowanie przystanku AL. ZIELENIECKA 11 zlokalizowanego na pętli tramwajowej.
Opłata za przejazd według obowiązującej taryfy ZTM. W wagonach kursujących na linii „M” honorowane będą wszystkie rodzaje biletów ZTM. Bilety jednorazowe będą kasowane w kasownikach tradycyjnych (tzw. dziurkaczach), obsługiwanych przez konduktorów – członków Klubu Miłośników Komunikacji Miejskiej działających na rzecz Tramwajów Warszawskich. Na biletach czasowych konduktorzy umieszczać będą pieczątkę wraz z adnotacją o dacie i godzinie rozpoczęcia przejazdu. Przejazd na podstawie ważnego biletu okresowego (krótko- lub długookresowego) możliwy będzie po wcześniejszym jego skasowaniu (aktywowaniu karty) w innym pojeździe komunikacji miejskiej lub w bramce metra.
-
Autobus Czerwon
- Kontakt:
Wiadomo co pojedzie?
TW pisze:Strefa życzliwości dla kobiet w ciąży
W czwartek, 12 grudnia, w godz. 10.00 – 14.00, na tory wyjedzie Warszawski Tramwaj Promocyjny, który w tym czasie stanie się mobilną strefą życzliwości dla kobiet w ciąży.
W tramwaju na przyszłe mamy będą czekali specjaliści, którzy udzielą bezpłatnych porad z zakresu: psychologii – Fundacja Mama, stomatologii – Fundacja Wiewiórki Julii, położniczych – Enfamil, a także lekarze-specjaliści z Instytutu Matki i Dziecka, Centrum Medycznego Żelazna oraz Szpitalu im. Świętej Rodziny.
Warszawski Tramwaj Promocyjny odjeżdża:
z placu Narutowicza o pełnych godzinach 10.00, 11.00, 12.00, 13.00 i pojedzie trasą: pl. Narutowicza – pl. Zawiszy – dw. Centralny – Al. Jerozolimskie – Muzeum Narodowe – most Poniatowskiego – al. Zieleniecka (Stadion Narodowy),
z al. Zielenieckiej o godzinach: 10.30, 11.30, 12.30, 13:30 i pojedzie trasą: al. Zieleniecka – most Poniatowskiego – Muzeum Narodowe – Al. Jerozolimskie – Dw. Centralny – pl. Zawiszy – pl. Narutowicza.
Prawdopodobnie 26.12.13 ponownie zobaczymy tą linię na ulicach.ashir pisze:W tym roku ZTM mnie jednak zaskakuje.Na stronie ZTM jest też rozkład. Linia będzie kursowała w godzinach 12-17 co 30 minut.ZTM pisze:Uruchomienie tramwajowej linii „M”
dn. 07.12.2013 (sobota)
W dniu 7.12.2013 r. uruchomiona zostaje linia tramwajowa „M” kursująca na trasie:
M
PL. NARUTOWICZA - Grójecka - pl. Zawiszy - Aleje Jerozolimskie - most Poniatowskiego - al. Poniatowskiego - al. Zieleniecka - AL. ZIELENIECKA
Kursowanie linii „M” odbywa się na podstawie specjalnego rozkładu jazdy.
W dniu 7.12.2013 r. wznawia się funkcjonowanie przystanku AL. ZIELENIECKA 11 zlokalizowanego na pętli tramwajowej.
Opłata za przejazd według obowiązującej taryfy ZTM. W wagonach kursujących na linii „M” honorowane będą wszystkie rodzaje biletów ZTM. Bilety jednorazowe będą kasowane w kasownikach tradycyjnych (tzw. dziurkaczach), obsługiwanych przez konduktorów – członków Klubu Miłośników Komunikacji Miejskiej działających na rzecz Tramwajów Warszawskich. Na biletach czasowych konduktorzy umieszczać będą pieczątkę wraz z adnotacją o dacie i godzinie rozpoczęcia przejazdu. Przejazd na podstawie ważnego biletu okresowego (krótko- lub długookresowego) możliwy będzie po wcześniejszym jego skasowaniu (aktywowaniu karty) w innym pojeździe komunikacji miejskiej lub w bramce metra.
Rozkład ma być identyczny.
Niekoniecznie zgadzam się ze wszystkim, co napiszę. (C) Marshall McLuhan
"Na diamentach nic nie wyrośnie. Za to kwiaty świetnie rosną na gnoju." - Josefa Idem
"Na diamentach nic nie wyrośnie. Za to kwiaty świetnie rosną na gnoju." - Josefa Idem