A szkoda. Takie wydłużenie 516 na stałe by nie było wcale głupie patrząc na napełnienia 509 na odcinku prasko-białołęckim przy obecnym rozkładzie. Ale jak już to od września.ashir pisze:Tak, od poniedziałku znów 516 będzie jeździło tylko do Żerania FSO i znów tylko co 15/15//15.
Występują problemy techniczne po stronie dostawcy hostingu. W trakcie prac naprawczych możliwe są przerwy w dostępie do forum.
Objazdy i inne okresowe zmiany tras autobusów - 2015
Moderator: Wiliam
6, 20, 23, 26, 160, 509, N03
Wolałbym podbicie 509 po powrocie do użytkowania Mostu Łazienkowskiego, zamiast dorzucania następnej linii. Chociaż przy obecnych rozkładach jazdy tramwajów...
-
Autobus Czerwon
- Kontakt:
Mam wrażenie że ostatnie zmiany na Służewcu były przygotowywane szybko i byle jak. Jak rozumiem pasażer przesiadający się z tramwajów na Puławskiej w autobus na Woronicza poza godzinami szczytu ma rzucać monetą na który przystanek iść? Nie mogli Z-1 puścić tym samym kryterium ulicznym jak 218 żeby nie rozbijać oferty przewozowej, toż to bez sensu jest... Nawet nie wspomnę o tym że z okolicy skrzyżowania Wołoskiej i Woronicza do metra Wierzbna z 14 kursów autobusów i tramwajów ogółem, zostały tylko 4... To jest żałosne.
A po co więcej, skoro 218 obsługiwane przegubowcami, a z Domaniewskiej ludzi zgarnia Z-1? Co do kryterium ulicznego na Malczewskiego - gdyby nie tabun samochodów zaparkowanych wzdłuż Woronicza to autobusy mogłyby nawet krańcować na Wielickiej, a tak lepszego rozwiązania niż obecnie nie widzę.
Pięć lat temu gdy jeździło Z44 to nie było z tym problemu przy takiej samej ilości samochodów które parkowały na przystanku
Nawet dwa przeguby się mieściły 
-
Autobus Czerwon
- Kontakt:
Poza szczytem Z-1 nie ma kogo zgarniać z Domaniewskiej, poza tym pamiętaj że w bezpośredniej okolicy przystanku Woronicza znajduje się kilka wieżowców, tam też ktoś mieszka.Domas pisze:A po co więcej, skoro 218 obsługiwane przegubowcami, a z Domaniewskiej ludzi zgarnia Z-1?
Jak rozumiem rozróżnienie tych kryteriów jest spowodowane postojem dla obu linii, pytanie czy niemożna by zrobić dłuższych postój na przeciwnych krańcach a przy Puławskiej zrobić tylko postoje wyrównawcze.Domas pisze:Co do kryterium ulicznego na Malczewskiego - gdyby nie tabun samochodów zaparkowanych wzdłuż Woronicza to autobusy mogłyby nawet krańcować na Wielickiej, a tak lepszego rozwiązania niż obecnie nie widzę.
Jakby można było zrobić dłuższe postoje to by się je zrobiło. 
Rozkład 218 i Z-1 to i tak fikcja, bo wszystko rozwalają korki w Mordorze, a co do 218 - w międzyszczycie jeździło zapełnione, ale tłoku nie było, więc nie za bardzo rozumiem o co chodzi.
-
Autobus Czerwon
- Kontakt:
Ależ nie narzekam że jest tłok! Głównie piję do tego że kiedyś na jakikolwiek środek transportu czekało się 7-8 minut, a teraz 15...
-
Stary Pingwin
Słowo klucz- wakacje. Sądzisz, że pracownicy komunikacji nie chcą urlopu w lecie?
Klimatyzatory są złe.
Niszczą torowisko.
Niszczą torowisko.
- Szeregowy_Równoległy
- Szeregowe Chamidło
Ja sądzę, że są linie, zarówno autobusowe, jak i tramwajowe, które są przeinwestowane, a jednocześnie są takie, w których jest problem, bo pasażerowie się nie mieszczą. Dopóki będzie istnieć 13 zdania nie zmienię.
Nie chcę się za bardzo wymądrzać, bo aż tak dobrze sytuacji nie znam, ale tak mi przyszło do głowy, że może to jest jakieś rozdzielanie potoków? Wszak jak wiadomo, jak się taki tłumek wysypie, to nie jest za wesoło. A wszyscy będą chcieli iść do pierwszego autobusu oczywiście.Autobus Czerwon pisze: Jak rozumiem pasażer przesiadający się z tramwajów na Puławskiej w autobus na Woronicza poza godzinami szczytu ma rzucać monetą na który przystanek iść? Nie mogli Z-1 puścić tym samym kryterium ulicznym jak 218 żeby nie rozbijać oferty przewozowej, toż to bez sensu jest... Nawet nie wspomnę o tym że z okolicy skrzyżowania Wołoskiej i Woronicza do metra Wierzbna z 14 kursów autobusów i tramwajów ogółem, zostały tylko 4... To jest żałosne.
-
Autobus Czerwon
- Kontakt:
Właśnie o ironio nie, ten potok nie jest aż tak duży aby go jakkolwiek rozdzielać.
- Daniel_FCB
- (kaczofob)
A jak teraz wygląda skręt z Woronicza w Racjonalizacji? W poniedziałek rano korek sięgał wyjazdu z R-7 i dość mocno wypaczał sens istnenia 218.
Wciąż się zastanawiał, jak nielogiczne może się stać logiczne rozumowanie, jeśli zajmuje się nim dostatecznie duży komitet - Pratchett, Świat finansjery
A mówili nauczyciele "z gminem nie zadajemy się nie z powodu ich niskiego urodzenia, ale dlatego, że nie ma po co" - Ziemiański, Achaja
FCBARCA.COM
A mówili nauczyciele "z gminem nie zadajemy się nie z powodu ich niskiego urodzenia, ale dlatego, że nie ma po co" - Ziemiański, Achaja
FCBARCA.COM
-
Stary Pingwin
Jeżdżę do pracy .....Postępu, Konstruktorska, Racjonalizacji i Woronicza. Normalnie zajmuje mi to do 12 minut, wczoraj przed 15 jechałem 17 minut z domu. W żadną stronę nie było korka, tylko trochę więcej aut. Woronicze wyjeżdżają z tyłu, na Konstruktorską, więc mniej się kotłuje na Woronicza-Racjonalizacji.
Klimatyzatory są złe.
Niszczą torowisko.
Niszczą torowisko.