Taxi i im podobne
Moderatorzy: Poc Vocem, Dantte
Szkoda, że w Warszawie ITD nie działa, a sprawy w swoje ręce wzięli taksówkarze..
- Szeregowy_Równoległy
- Szeregowe Chamidło
Znowu jakieś akty bandytyzmu w kierunku Uberów?
Nie, grzeczne obywatelskie zatrzymania. 
W czwartek po meczu ok. 1 w nocy znajomi usiłowali zamówić ode mnie taksówkę.
Ele, Sawa, Volfra, Bayer, MPT i kilka innych korporacji nie odbierało telefonu lub jak już odebrali to informowali, że nie mają kierowców na mieście.
Uber? Przyjechał po 6 min.
Ele, Sawa, Volfra, Bayer, MPT i kilka innych korporacji nie odbierało telefonu lub jak już odebrali to informowali, że nie mają kierowców na mieście.
Uber? Przyjechał po 6 min.
Jaki był mnożnik? Ja mniej więcej o tej porze patrzyłem z Centrum i zaśpiewali sobie x3.
bury me in my favourite yellow patent leather shoes / and with a mummified cat / and a cone-like hat.
ZTCP nie było, ale nie dam sobie nic uciąć, bo koleżanka zamawiała a nie ja. Chociaż pewnie gdyby zapłaciła nie wiadomo ile to by mi o tym powiedziała.
Ale to było z totalnego zadupia.
Nie było taksówek (żona próbowała zamówić taksówkę na Nowy Świat tuż przed meczem), bo wszyscy taksówkarze pojechali do domu oglądać mecz.
Ostatnio widziany 12.04.2018 w 522
W taką noc jak noc czwartkowo-piątkowa? Z totalnego zadupia i nie było mnożnika, a Uber przyjechał po kilkuset sekundach? Kutwa, to się logiki nie trzyma. Ostatnio moja skromna osoba zaobserwowała fakt, iż coraz więcej jest 'brak dostępnych samochodów'. Nie taki Uber fajny, jak go malują. No i, kurde, jak mam jechać z lewusem, to lepiej zamówić takiego lewusa u którego uiszcza się opłatę, poprosi się go o paragon, a on stwierdzi, że może mi dać potwierdzenie dokonania wpłaty. Jazda za free. Z lewusem. Z lewusem - Uberem - jazda nie jest za free.BJ pisze:ZTCP nie było, ale nie dam sobie nic uciąć, bo koleżanka zamawiała a nie ja. Chociaż pewnie gdyby zapłaciła nie wiadomo ile to by mi o tym powiedziała.
Kilka dni temu, Korpo Taxi. Reklama na stronie internetowej: całą dobę pierwsza taryfa. Zamówiłem przez telefon na 5:00, kurs na Dworzec Centralny. Patrzę na taksometr: 2 taryfa. Pytam, czemu druga? "Nie biorę udziału w tej promocji" - odburknął kierowca. Po powrocie sprawdzam jeszcze raz na stronie (może jest jakaś gwiazdka, odnośnik, wyłączenie - nie ma nic):
I po co robić pasażera w wuja?
Telefon do korporacji z pytaniem, co jest? "No widocznie ten kierowca nie brał udziału w promocji" - pada odpowiedź.W świątek, piątek, nawet w nocy
Korpotaxi Cię zaskoczy... bo mamy tylko 1 taryfę u nas zawsze 1,80 zł
Taryfa 1,80 zł obowiązuje w nocy w świeta, w dzień, w niedziele, w każdy dzień tygodnia taka sama (oferta obowiązuje gdy zamówisz taksówkę przez telefon lub aplikację)
I po co robić pasażera w wuja?
UOKiK?
Czy pełzający zamach stanu zostanie odkręcony?
Sądy są na polityków - a nie dla polityków!
Sądy są na polityków - a nie dla polityków!
Może lewus. I tyle. Nadal jednak uważam, że poniżej dwóch złotych za kilometr na taryfie nie idzie wyżyć. 
Myślałem o tym. Mam nawet paragon (inna sprawa, że pokazuje zupełnie inne godziny kursu niż rzeczywiste).KwZ pisze:UOKiK?
Zamawiam taksówkę w firmie taksówkowej. Zakładam, że przyjedzie licencjonowany taksówkarz, który będzie respektował obietnice firmy.Pawel_ pisze:Może lewus. I tyle.
Uber, czy tam jego naczelny manager, też zapewnia, iż kierowcy mają wszystkie niezbędne papierki. 
Ale co to ma do rzeczy?Pawel_ pisze:Uber, czy tam jego naczelny manager, też zapewnia, iż kierowcy mają wszystkie niezbędne papierki.
Nadal jest to mniejsze zadupie niż Choszczówka albo Aleksandrów, ale ciężko to nazwać cywilizacją.Pawel_ pisze:W taką noc jak noc czwartkowo-piątkowa? Z totalnego zadupia i nie było mnożnika, a Uber przyjechał po kilkuset sekundach? Kutwa, to się logiki nie trzyma. Ostatnio moja skromna osoba zaobserwowała fakt, iż coraz więcej jest 'brak dostępnych samochodów'. Nie taki Uber fajny, jak go malują.BJ pisze:ZTCP nie było, ale nie dam sobie nic uciąć, bo koleżanka zamawiała a nie ja. Chociaż pewnie gdyby zapłaciła nie wiadomo ile to by mi o tym powiedziała.
Logiki się trzymać nie musi. Auto było w 6 min. Sam byłem zaskoczony.
Fakt, że "Brak dostępnych samochodów" się zdarza i to często w najmniej spodziewanym miejscu i momencie. Tydzień temu w niedzielę w Krakowie zamawiałem Ubera ok. 5 min., bo nie było aut. Inna sprawa, że wystarczyło poczekać kilka min. i po 4 min. podjechał pan Dmitrij, więc sam nie do końca rozumiem jak to możliwe, że nikogo nie ma a nagle zjawia się po 4 min., ale póki co na Uberze się nie zawiodłem.