Zmiany obsługowe - wrzesień 2016
Moderatorzy: Poc Vocem, Tyrystor, TranslatorPS
Na nocach jeździ masa bwl i jakoś żaden kierowca nie ma z tym problemu. Zmiana kasownika też do najtrudniejszych nie należy.
- vernalisadonis
Zawsze można zmienić pracę. We Wrocławiu dużo w DS jest tego typu BWLek i kierowcy jakoś to potrafią ogarnąć. Ze swojego doświadczenia wiem, że ryzyko pomyłki jest bardzo małe.Woronicz pisze:No niezbyt. Ja mówię o przypadku gdy cały dzień jeździsz dwie linie naprzemian i to w dodatku z sporym odcinkiem takiej samej trasy. Wtedy ryzyko pomyłki jest dużo większe, niz przy "dojeździe do Zielenieckiej". Zwłaszcza jeśli to zmiany po 9-10h. A kasowniki przrstawia się ręcznie, niezależnie od sterownika.Łukasz pisze:Albo jak dojedzie do Zielenieckiej to pojedzie na Ursus jak 517. Od kasowników i dekoracji to jest/powinie być sterownik. Każdemu może zdarzyć się pomyłkanaprawdę jak raz na rok autobus jednej linii gdzieś nie skręci, to się aż tak wiele nie stanie.
Poza tym wiesz pan, jeden kupuje cebulę, drugi słonecznika, inny pomidory. Powinny być sklepy tylko z pomidorami.
Warszawa, 08.07.2014r., 8505/4A/519
Wrocław, 04.02.2016r., 4630/010A/146
Bydgoszcz, 05.01.2022 M202/3/55
Kraków, 19.10.2024 mc339/4A/178
Komunikacja miejska oraz kolej
Wrocław, 04.02.2016r., 4630/010A/146
Bydgoszcz, 05.01.2022 M202/3/55
Kraków, 19.10.2024 mc339/4A/178
Komunikacja miejska oraz kolej
Motorowi się na to skarżą - jak mieli te przebieranki "15 na 35" to właśnie było słychać narzekania. Z tym że nie na samą zmianę linii głównie a na to, że czasem podczas tych naprzemiennych bwlek można było trafić z zaskoczenia dwa razy z rzędu to samo.Molo pisze:Na nocach jeździ masa bwl i jakoś żaden kierowca nie ma z tym problemu. Zmiana kasownika też do najtrudniejszych nie należy.
- MilosnikKomunikacji
- Kontakt:
Od dziś na 141 weszła Kleszczowa przejmując jedyną brygadę Mobilisu i jedną całkę od Woronicza (brygady 5 i 6), a wystawia na te brygady deskorolki.
Mobilis dostał coś w zamian na SU12-2?
Na 181 od dzisiaj jest 6c+2d.
Dzięki. 
Wie pan, bo ja operowałem raz wyrostek, raz śledzionę - i tak na okrągło. Wiec jak przyszło 3 na wyrostek, to jeden z nich nie ma już śledziony.fraktal pisze:Motorowi się na to skarżą - jak mieli te przebieranki "15 na 35" to właśnie było słychać narzekania. Z tym że nie na samą zmianę linii głównie a na to, że czasem podczas tych naprzemiennych bwlek można było trafić z zaskoczenia dwa razy z rzędu to samo.Molo pisze:Na nocach jeździ masa bwl i jakoś żaden kierowca nie ma z tym problemu. Zmiana kasownika też do najtrudniejszych nie należy.
ŁK
Na Omnibusie piszą, że przejęła też 2 dodatki, co nie wydaje mi się prawdą.MilosnikKomunikacji pisze:Od dziś na 141 weszła Kleszczowa przejmując jedyną brygadę Mobilisu i jedną całkę od Woronicza (brygady 5 i 6), a wystawia na te brygady deskorolki.
Nie jest prawdą, "Kleszczowa" wzięła tylko 2 całki, tak samo brakuje wzmianki o tym, że doszła jedna całka w DP na 181.
O 181 to akurat jest. 
Tak, faktycznie, w innej rubryce.
-
Woronicz
Porównanie głupie i bez sensu ale ja już nie będę ciągnął tego tematu bo się off top robi.Łukasz pisze:Wie pan, bo ja operowałem raz wyrostek, raz śledzionę - i tak na okrągło. Wiec jak przyszło 3 na wyrostek, to jeden z nich nie ma już śledziony.
Głupia to jest nieumiejętność ogarnięcia, czy się prowadzi 15, czy 35. Tramwajem to już naprawdę nie ma jak się zgubić, a zmiana trasy wyglada na jedyne urozmaicenie (oprócz zabawy w priorytet)Woronicz pisze:Porównanie głupie i bez sensu ale ja już nie będę ciągnął tego tematu bo się off top robi.Łukasz pisze:Wie pan, bo ja operowałem raz wyrostek, raz śledzionę - i tak na okrągło. Wiec jak przyszło 3 na wyrostek, to jeden z nich nie ma już śledziony.
ŁK
Zakład? Koleżanka z mojego kursu dwa razy pomyliła trasę jednego dnia. W wakacja jeden prażak pojechał Swingiem prosto przy BW1920 i zamiast cofnąć stwierdził że zawróci na pętli tylko petlą okazała się nakładka przy ratuszu dzielnicy Włochy.