Poseł Telus.
[RJ] O rozkładzie jazdy PKP 2018
Moderator: JacekM
Z tą Włoszczową to przesadzają, samochód z Kielc i pociąg do Warszawy to najszynsze połączenie.
ŁK
"W 11 tys. miejscowości wybudowano przystanek kolejowy za ponad 3 mln złoty. "
Nie myślałem że kiedyś dożyję zobaczenia tego na piśmie.
Nie myślałem że kiedyś dożyję zobaczenia tego na piśmie.

Oidp z Włoszczową Płn. było tak, że owszem 3 mln zł, ale z tego 2 mln zł za modernizację 200 m toru wzdłuż peronu. 1 mln zł za kostkę brukową, budynek stacyjny i parking to chyba nie tak dużo.
Dobrze pamiętam?
Dobrze pamiętam?
Czy pełzający zamach stanu zostanie odkręcony?
Sądy są na polityków - a nie dla polityków!
Sądy są na polityków - a nie dla polityków!
Odlicz budynek, bo wykorzystano istniejący. Nie wiem, czy to musiało tyle kosztować, ale generalnie inwestycja okazała się trafiona, a to najważniejsze.
- fik
- Naczelne Chamidło
Biorąc pod uwagę, że niedawno zakończona budowa drugiego peronu wraz z pracami towarzyszącymi kosztowała coś ponad 60 mln PLN, to śmiało możemy uznać to pytanie za bezzasadne.
raz szalem, raz racą kibolskie łajdactwo!
Ja bym powiedział, że to budowa drugiego peronu była pracą towarzyszącą dla pozostałych, biorąc pod uwagę ich zakres, ale nie analizujmy więcej niż potrzeba...
Prawda.fik pisze:Wciąż - przy kwotach, jakie inwestuje się w infrę kolejową, budowa tego peronu kosztowała fistaszki.
- Glonojad
- Dark Lord of The Plonk
Gdzie można poczytać o wykorzystaniu tych stacji, ze szczególnym uwzględnieniem pociągów kwalifikowanych?
Wypowiedź ta stanowi moje prywatne zdanie i nie może być cytowana lub analizowana w związku z moją działalnością w jakiekolwiek instytucji z którą mogę lub mogłem współpracować, ani jako stanowisko tej instytucji. Nie wyrażam także zgody na jej przetwarzanie w żadnej formie technicznej ni magicznej.
Tlk Starzyński przed chwilą -6/+1. Czyli nie tylko ważny pan z tego korzysta.
Niekoniecznie zgadzam się ze wszystkim, co napiszę. (C) Marshall McLuhan
"Na diamentach nic nie wyrośnie. Za to kwiaty świetnie rosną na gnoju." - Josefa Idem
"Na diamentach nic nie wyrośnie. Za to kwiaty świetnie rosną na gnoju." - Josefa Idem