[pyt] Zapytania taryfowe
Moderator: JacekM
Ciut sporo, zważywszy, że BWE tyle kosztuje...Adam G. pisze:ciekawe, jaka będzie ta "cena globalna". osobiście za górną granicę uważam ~25EUR.
Mnie zastanawia, czy nadal będą przejściówki na Zgorzelec - Gorlitz...
S4 | R8 | R90 | RE8 | RE90 || 10 | 11 || 105 | 136 | 167 | 178 | 184 | 186 | 255 | 414 | 523 | N43
- fik
- Naczelne Chamidło
Rev@ic.rail.pl pisze:DB wraz z uruchomieniem połączeń bezpośrednich od 1.03.09 wprowadzi bilety powrotne w ofercie "Dresden - Wrocław Regio Spezial":
Dresden - Wrocław Regio Spezial Single za 39€ (1 kl. 55€)
Dresden - Wrocław Regio Spezial Familie za 59€ (2+3 dzieci do 14 lat)
Dresden - Wrocław Regio Spezial Gruppe za 79€ (grupa do 5 osób)
Bilety są ważne 1 miesiąc, zakup najpóźniej w przeddzień wyjazdu. Powrót najpóźniej na 3 dzień od wyjazdu.
Dopłata do biletu na przewóz roweru: 10€.
the only thing that closes quicker than our caskets be the factories
miałem na myśli cenę w obie stronyWolfchen pisze:Ciut sporo, zważywszy, że BWE tyle kosztuje...Adam G. pisze:ciekawe, jaka będzie ta "cena globalna". osobiście za górną granicę uważam ~25EUR.
Mnie zastanawia, czy nadal będą przejściówki na Zgorzelec - Gorlitz...
[ Dodano: Pon 12 Sty, 2009 22:39 ]
no to wychodzi, że będzie trzeba jeździć do Drezna w 4-5 osób...Fikander pisze:Rev@ic.rail.pl pisze:DB wraz z uruchomieniem połączeń bezpośrednich od 1.03.09 wprowadzi bilety powrotne w ofercie "Dresden - Wrocław Regio Spezial":
Dresden - Wrocław Regio Spezial Single za 39€ (1 kl. 55€)
Dresden - Wrocław Regio Spezial Familie za 59€ (2+3 dzieci do 14 lat)
Dresden - Wrocław Regio Spezial Gruppe za 79€ (grupa do 5 osób)
Bilety są ważne 1 miesiąc, zakup najpóźniej w przeddzień wyjazdu. Powrót najpóźniej na 3 dzień od wyjazdu.
Dopłata do biletu na przewóz roweru: 10€.
noidea
Mam pytanie. Otóż będę jechał pociągiem na odcinku Warszawa-Skierniewice, jednak w drodze powrotnej planuję zrobić stop w Żyrardowie. Czy mogę zakupić na taką trasę bilet Warszawa-Skierniewice tam i z powrotem, czy muszę kupować osobne bilety na odcinki Warszawa-Skierniewice, Skierniewice-Żyrardów i Żyrardów-Warszawa?
- fik
- Naczelne Chamidło
Oferta specjalna w pociągu 202/203 Chopin. Co do diaska jest 'specjalnego' w tej ofercie?
the only thing that closes quicker than our caskets be the factories
Witam serdecznie;
Dzisiaj miałem okazje wracać ze swojej działki z Tomaszowa Mazowieckiego.
W kasie zakupiłem Bilet na pociąg o 16:23 z Tomaszowa do Koluszek i później do Warszawy (Pośpieszny).
Zapłaciłem 34,50zł - ogromny szok jak dla mnie ponieważ w Sierpniu płaciłem dokładnie za to samo 30zł. Dodatkowo wiem że za przewóz roweru zapłacę 9zł zamiast 4,50zł. To daje astronomiczną kwotę 43,50zł!!!!
Dowiedziałem się że tak duża cena jest spowodowana tym że tą trasę obsługuje dwóch przewoźników PKP Intercity oraz PKP Przewozy Regionalne.
Zobaczyłem jak można obniżyć cenę za przejazd z rowerem do Warszawy. No i proszę bardzo:
1. TOMASZÓW MAZOWIECKI 16:23 - KOLUSZKI (przesiadka) 16:56 - SKIERNIEWICE (przyjazd 17:33) - cena 11zł - obsługa PKP PRZEWOZY REGIONALNE
2. SKIERNIEWICE (odjazd 17:46) - WARSZAWA ŚRODMIEŚCIE (przyjazd 18:58) - obsługa KOLEJE MAZOWIECKIE - cena 11,60zł
Razem to daje 22,60zł + 4,50zł (za przewóz roweru na trasie do Skierniewic) to daje w sumie 27,10zł.
Jak dla mnie obecna sytuacja jest delikatnym nie porozumieniem. Wolałbym jechać Kiblem za niższą cenę.
43,50zł jak dla mnie to trochę dużo. PKS na tej samej trasie bierze ok. 18zł (bez opłat za rower).
Dzisiaj miałem okazje wracać ze swojej działki z Tomaszowa Mazowieckiego.
W kasie zakupiłem Bilet na pociąg o 16:23 z Tomaszowa do Koluszek i później do Warszawy (Pośpieszny).
Zapłaciłem 34,50zł - ogromny szok jak dla mnie ponieważ w Sierpniu płaciłem dokładnie za to samo 30zł. Dodatkowo wiem że za przewóz roweru zapłacę 9zł zamiast 4,50zł. To daje astronomiczną kwotę 43,50zł!!!!
Dowiedziałem się że tak duża cena jest spowodowana tym że tą trasę obsługuje dwóch przewoźników PKP Intercity oraz PKP Przewozy Regionalne.
Zobaczyłem jak można obniżyć cenę za przejazd z rowerem do Warszawy. No i proszę bardzo:
1. TOMASZÓW MAZOWIECKI 16:23 - KOLUSZKI (przesiadka) 16:56 - SKIERNIEWICE (przyjazd 17:33) - cena 11zł - obsługa PKP PRZEWOZY REGIONALNE
2. SKIERNIEWICE (odjazd 17:46) - WARSZAWA ŚRODMIEŚCIE (przyjazd 18:58) - obsługa KOLEJE MAZOWIECKIE - cena 11,60zł
Razem to daje 22,60zł + 4,50zł (za przewóz roweru na trasie do Skierniewic) to daje w sumie 27,10zł.
Jak dla mnie obecna sytuacja jest delikatnym nie porozumieniem. Wolałbym jechać Kiblem za niższą cenę.
43,50zł jak dla mnie to trochę dużo. PKS na tej samej trasie bierze ok. 18zł (bez opłat za rower).