Mapa komunikacji miejskiej
- hafilip84
- Jego Gryząca Albumowość
w pdfie, to akurat kiepski pomysl... kiedys na wyszukiwarce polaczen ZTM byly linki do planu Warszawy z zewnetrznej firmy... byly pokazane pojedyncze przystanki nawet, a w druga strone mozna bylo sobie mapke bardzo oddalic i widziec cale linie... gdyby na tamtym enginie zrobic mape komunikacji i dac ja na strone ZTM, to by bylo dopiero dobrze...
Ja pamiętam jak była jakaś taka mapa na stronie ZTM i był fatalna. Na zielonym tle, tak chamsko i beznadziejnie zaznaczony był przebieg trasy, którą się wybrało.
[ Dodano: 2006-10-10, 23:03 ]
A no i przydałoby się jeszcze dodać do tej mapy strefę podmiejską... Bo wygląda to jak mapy z przed kilkunastu lat PPWK
[ Dodano: 2006-10-10, 23:03 ]
A no i przydałoby się jeszcze dodać do tej mapy strefę podmiejską... Bo wygląda to jak mapy z przed kilkunastu lat PPWK
Kasta pianistów
Pozdrawiam, Szafran.
Pozdrawiam, Szafran.
- Kleszczu
- Stoi... Sofista?
- Kontakt:
Szkoda, że wcześniej nie wiedziałem o tej mapce bo pewnie bym sobie nawet ŻW kupił
"Ale potrafił podać dokładnie godziny wyjazdu i przyjazdu pociągu Paryż-Berlin, kombinacje połączeń między Lyonem i Warszawą.(...) Nawet naczelnik stacji by się w tym zgubił..."
Albert Camus-"Dżuma"
"Kiedyś chciałem umrzeć młodo jak Jim Morrison, ale z czasem zacząłem patrzeć na to inaczej..." - Ryszard Riedel
Albert Camus-"Dżuma"
"Kiedyś chciałem umrzeć młodo jak Jim Morrison, ale z czasem zacząłem patrzeć na to inaczej..." - Ryszard Riedel
- Solaris U10
- R-9 Chełmska
A czy ktoś się orientuje czy istnieje książkowy plan Warszawy z wypisanymi nazwami przystanków ZTM
Czemu wydawcy nie umieszczają obok przystanków ich nazw
To bardzo by ułatwiło poruszanie się po mieście osobom które nie znają Warszawy. Nie zawsze z planu można wywnioskować jaką nazwę ma dany zespół przystankowy a umieszczają tylko nazwy krańców. Można by małymi niebieskimi literami w przypadku autobusów a czerwonymi tramwajów pododawać na planie nazwy przystanków typu "Kosodrzewiny", "Mielczarskiego" czy "Baseny Inflancka".
Hm, a w jakiej formie? Bo na mapie to na to nie ma miejsca.A czy ktoś się orientuje czy istnieje książkowy plan Warszawy z wypisanymi nazwami przystanków ZTMCzemu wydawcy nie umieszczają obok przystanków ich nazw
To bardzo by ułatwiło poruszanie się po mieście osobom które nie znają Warszawy. Nie zawsze z planu można wywnioskować jaką nazwę ma dany zespół przystankowy a umieszczają tylko nazwy kranców.
Oj szkoda, że nie napisałeś, bo tez bym sobie ŻW kupiłMZ pisze:Miałem napisać też o tym na forum, ale w końcu zapomniałem.
Kasta pianistów
Pozdrawiam, Szafran.
Pozdrawiam, Szafran.
Możliwe, że żaden z wydawców czegoś takiego nie uznał za potrzebne/ekonomicznie uzasadnione, bo to wymaga przeredagowania całej mapy. Z reguły nawy przystanków pochodzą od ulic poprzecznych najbliższych danemu zespołowi, więc łatwo można sobie dopasować który przystanek ma jaką nazwę.
A co do samych map to na pętli 106 przy pl. Piłsudskiego jest mapa z zaznaczonymi nazwami przystanków, czyli w praktyce da się to zrobić.
A co do samych map to na pętli 106 przy pl. Piłsudskiego jest mapa z zaznaczonymi nazwami przystanków, czyli w praktyce da się to zrobić.
[ ... ::: Mądry głupiemu ustępuje... i dlatego ten świat tak wygląda ::: ... ]