Właśnie kredyt dzięki przekazaniu zajezdni we władanie MZA.8315 pisze:1. A kasa to skąd (chyba kredyt)?
[ĹťW] UĹźywane autobusy
- ZaciszaniN
- Kontakt:
Co do miejsca, w którym będą stacjonować używane pojazdy, to pewniakiem wydaje się być R-11 - oczywiście tylko wtedy, gdy do Warszawy nie zawitaja ani MANy, ani Solarisy. Bo to "Kleszczowa" dostanie największy spadek lewarowych Ikarusów po R-9 i to ona w ciągu najbliższych lat będzie musiała dokonać wymiany taboru na największą skalę spośród wszystkich zajezdni.
Zapraszam do oglądania moich zdjęć ze stołecznej aglomeracji na PHOTOTRANS.
- Kleszczu
- Stoi... Sofista?
- Kontakt:
No Solarisy to raczej napewno nie zawitają
szczególnie używane

"Ale potrafił podać dokładnie godziny wyjazdu i przyjazdu pociągu Paryż-Berlin, kombinacje połączeń między Lyonem i Warszawą.(...) Nawet naczelnik stacji by się w tym zgubił..."
Albert Camus-"Dżuma"
"Kiedyś chciałem umrzeć młodo jak Jim Morrison, ale z czasem zacząłem patrzeć na to inaczej..." - Ryszard Riedel
Albert Camus-"Dżuma"
"Kiedyś chciałem umrzeć młodo jak Jim Morrison, ale z czasem zacząłem patrzeć na to inaczej..." - Ryszard Riedel
Robi sie ciekawie. Pan Podsiadły ma bardzo ambitne plany. Życze powodzenia w realizacji, bo nie będzie to proste zadanie dla importera tych autobusówPlesim pisze:Cytat:
W tym roku planujemy zakup około 90 takich autobusów – 60 przegubowych i 30 „solówek”. Chcemy, żeby były to Many lub Mercedesy.
Dalsze część staje się jeszcze ciekawsza:
Cytat:
Chcemy do 2007 roku sprowadzić takich, oczywiście obok zakupu nowych, około 150 sztuk.
A na koniec:
Cytat:
Docelowo do roku 2009 może być takich autobusów ok. 400 do 450.
W tych warunkach nie ma pewników. A jeżeli biorąc pod uwage pierwszą opcje (50 Mercedesów Citaro) to Ostrobramska wydaje sie troche bardzie oczywista. Pozbywają sie gniotów (->Redutowa) i najstarszych Ikarusów.zaciszanin pisze:Co do miejsca, w którym będą stacjonować używane pojazdy, to pewniakiem wydaje się być R-11 - oczywiście tylko wtedy, gdy do Warszawy nie zawitaja ani MANy, ani Solarisy. Bo to "Kleszczowa" dostanie największy spadek lewarowych Ikarusów po R-9 i to ona w ciągu najbliższych lat będzie musiała dokonać wymiany taboru na największą skalę spośród wszystkich zajezdni.
Chyba żartujesz! Czyli wg. Ciebie powinniśmy jeździć kilkudziesięcioletnimi Ikarusami albo M11 czyli złomem? Nie, dziękuje. Nie rozumiem Twojego podejścia do tematuNordyk110 pisze:A grodzio niedawno temu pozbył się kupę całkiem falnego taboru...
Moze byłby lepszy ten grodzio niz pomysły tego pana.
Po prostu-robią dobrą mine do złej gry.Plesim pisze:To pytanie to już nie do mnie.
Swoją drogą jak to usłyszałem pierwszy raz to myślałem, że to jakieś przejęzycznie.
Pewnie że żartuję ,jak nie rozumiesz to może złego emotikona umieściłemTLG pisze:Chyba żartujesz! Czyli wg. Ciebie powinniśmy jeździć kilkudziesięcioletnimi Ikarusami albo M11 czyli złomem? Nie, dziękuje. Nie rozumiem Twojego podejścia do tematuNordyk110 pisze:A grodzio niedawno temu pozbył się kupę całkiem falnego taboru...
Moze byłby lepszy ten grodzio niz pomysły tego pana.

Ale z pewnego żródła wiem że cięzko jest kupić autobus dobry ,używany, w dobrej cenie
A gdzie kupić ich 50

Mogę jeżdzić 20 -letnim IKIEM ,to i chętnie przejadę się 10-letnim Mercedesem

Zależy co chce sie kupować. Nie jest tak ciężko jak mówisz. A jeśli chodzi o Citaro-trzydrzwiowych sie znajdzie troche np. w Szwajcarii. Tam sie na prawde dba o tabor. Poza tym-mercedesy mają mieć 5 lat. Wystarczy przejechać sie nabytkami MPK Lublin-O405N2. W porównaniu z lubelskim złomowsikiem (zaróno MPKowskim jak i prywatnym to ogromna różnica. U nas nie jest tak źle, ale też i ambicje zakupowe większe. Koniec końców powoli sam nie wiem co myśleć o tym pomyśle.Nordyk110 pisze:Ale z pewnego żródła wiem że cięzko jest kupić autobus dobry ,używany, w dobrej cenie
A gdzie kupić ich 50
Pytanie w czym szybciej urwie sie kołoNordyk110 pisze:Mogę jeżdzić 20 -letnim IKIEM ,to i chętnie przejadę się 10-letnim Mercedesem