Objazdy i inne okresowe zmiany tras

Moderator: Wiliam

Awatar użytkownika
pawcio

Post autor: pawcio » 15 maja 2006, 23:06

Mała uwaga dotycząca objazdów. Na stronie jak byk jest napisane, że 111 kursuje przez Królewską i Miodową. A na mieście jak byk wysztki 111 ścinają sobie trasę prosto Marszałkowską od Pl. Bankowego. Czy ktoś wie, która wersja jest prawdziwa?
Niekoniecznie zgadzam się ze wszystkim, co napiszę. (C) Marshall McLuhan
"Na diamentach nic nie wyrośnie. Za to kwiaty świetnie rosną na gnoju." - Josefa Idem

Awatar użytkownika
RiZoNe

Post autor: RiZoNe » 15 maja 2006, 23:23

Bastian pisze:Kiedyś w końcu któreś 138 zabłądzi na tej Saskiej Kępie i będzie tam krążyć do nocy. Już teraz można kołowacizny dostać, a tu jeszcze to... ;)
Ot mi kołowacizna, raptem 3 zakręty w prawo :)
W życiu bywa różnie.. kwadratowo i podłużnie...

Awatar użytkownika
Bastian
Sułtan Maroka

Post autor: Bastian » 16 maja 2006, 0:22

4 w prawo, 2 w lewo, 1 w prawo. Bez objazdu Francuskiej: 4 w prawo, 1 w lewo. No dobra, 191 z Wojciechowskiego na Regulską pod względem kręcenia kierownicą się nie przebije... :D
Honi soit qui mal y pense... Chemia teraz doszła do wspaniałych wyników. Robią wiewiórki z aminokwasów. Kir Bułyczow
Gdzieś tam może i jest prawda, ale kłamstwa tkwią w naszych głowach. Terry Pratchett
Darmowy ser znajduje się tylko w pułapkach na myszy. Kir Bułyczow

Awatar użytkownika
RiZoNe

Post autor: RiZoNe » 16 maja 2006, 0:27

3 bo czwarty już jest na właściwej trasie ( z Wału z Zwycięzców )

1 - USA w Saską
2 - Saska w Ateńską
3 - Ateńska w Wał Miedzeszyński

Awatar użytkownika
Bastian
Sułtan Maroka

Post autor: Bastian » 16 maja 2006, 0:44

No to co, że na właściwej? Mi chodziło o to, że objazd spowodował zwiększenie ilości zakrętów do 4 kolejnych w tę samą stronę. A więc wyrównanie wyniku ze 191... ;)
Honi soit qui mal y pense... Chemia teraz doszła do wspaniałych wyników. Robią wiewiórki z aminokwasów. Kir Bułyczow
Gdzieś tam może i jest prawda, ale kłamstwa tkwią w naszych głowach. Terry Pratchett

Awatar użytkownika
RiZoNe

Post autor: RiZoNe » 16 maja 2006, 0:49

Ty mi tu nie zamydlaj oczu 191 :D umiem czytać i widziałem co napisałeś :D
Kiedyś w końcu któreś 138 zabłądzi na tej Saskiej Kępie i będzie tam krążyć do nocy. Już teraz można kołowacizny dostać
to co mi teraz wyjeżdżasz z całą trasą i kilkoma zakrętami w pod rząd w tym samym kierunku ? :P

Awatar użytkownika
Bastian
Sułtan Maroka

Post autor: Bastian » 16 maja 2006, 0:53

No bo czasem jeżdżę 138 i dostaję kołowacizny na tej pętelce z 4 zakrętami... :)

Awatar użytkownika
RiZoNe

Post autor: RiZoNe » 16 maja 2006, 0:57

To pojeżdzij sobie 123 :mrgreen:

Awatar użytkownika
Bastian
Sułtan Maroka

Post autor: Bastian » 16 maja 2006, 1:01

E, naprawdę wolę 191 :P Zawrotów głowy dostaje się od serii bliskich zakrętów, z nie od zawinięcia całej trasy w kółko...

Awatar użytkownika
Kleszczu
Stoi... Sofista?
Kontakt:

Post autor: Kleszczu » 16 maja 2006, 15:48

Bastian pisze:No dobra, 191 z Wojciechowskiego na Regulską pod względem kręcenia kierownicą się nie przebije... :D
Czekaj to będzie w lewo, w prawo, w prawo, w prawo, w prawo, w lewo :dance: Innej drogi nie ma =P~

Chodź lepszy był objazd przez Żurawicką :dance:
"Ale potrafił podać dokładnie godziny wyjazdu i przyjazdu pociągu Paryż-Berlin, kombinacje połączeń między Lyonem i Warszawą.(...) Nawet naczelnik stacji by się w tym zgubił..."
Albert Camus-"Dżuma"

"Kiedyś chciałem umrzeć młodo jak Jim Morrison, ale z czasem zacząłem patrzeć na to inaczej..." - Ryszard Riedel

Awatar użytkownika
ZaciszaniN
Kontakt:

Post autor: ZaciszaniN » 16 maja 2006, 19:52

Czy dysponuje ktoś informacjami z jakich przyczyn kilka razy o różnych porach dnia niektóre kursy 175 i jeden (z tego co widziałem) 174 przejeżdżały przez Marszałkowską :?: :-s
Zapraszam do oglądania moich zdjęć ze stołecznej aglomeracji na PHOTOTRANS.

fraktal

Post autor: fraktal » 16 maja 2006, 20:16

To z powodu awarii wodociągowej na skrzyżowaniu Nowego Światu i Świętokrzyskiej - był objazd.

[ Dodano: 2006-05-16, 20:26 ]
A najgorsze jest to, że dziś zapanował totalny chaos, gdyż dziś ok. 11 panowała wolna amerykanka w warszawskiej KM. Każdy kierowca jeździł sobie, jak chciał - część skręcała w Królewską do Marszałkowskiej, część jechała prosto Krakowskim Przedm. (awaria, jak się okazało została usunięta 2 godziny wcześniej, centrala ruchu MZA o tym wiedziała, jednak nie wszyscy kierowcy byli poinformowani, że już mogą jeździć normalnie, niektórzy jechali już zwykłą trasą, ale nie zdjęli (w zasadzie ZTM nie zdjął) informacji objazdowych, więc pasażerowie niepotrzebnie wysiadali wcześniej niż powinni (przystanek Uniwersytet nie funkcjonuje itp.), a do tego niektórzy kierowcy 111 chcieli sobie uprościć zadanie i jechali trasą objazdową dla E-2, co tylko potęgowało chaos, bo pod tablicą boczną (no i w internecie) było info o innej objazdówce... (zahaczającej o Krakowskie Przedmieście). Wszystko było dużo bardziej chaotyczne niż mój nie mniej chaotyczny opis.

[ Dodano: 2006-05-16, 20:32 ]
Nagana dla ZTM-u i MZA za tę całą sytuację byłaby jak najbardziej na miejscu.

Awatar użytkownika
ZaciszaniN
Kontakt:

Post autor: ZaciszaniN » 17 maja 2006, 0:20

Tyle, że 174 skręcające z Świętokrzyskiej w lewo w Marszałkowską, w stronę Królewskiej zaobserwowałem przed godziną 18 :shock: Dlatego śmiem wątpić, czy nadal było to związane z awarią na Trakcie (o której wiedziałem i o którą bym się nie dopytywał).
Zapraszam do oglądania moich zdjęć ze stołecznej aglomeracji na PHOTOTRANS.

Awatar użytkownika
MZ
Słońce Radomia
Kontakt:

Post autor: MZ » 17 maja 2006, 20:08

:arrow: Zapowiadają się ciekawe objazdy w ten weekend. Na Dzielnej nie pamiętam autobusów.
ZTM pisze:Objazd ul. Anielewicza

Od dnia 19.05.2006 r. od ok. godz. 22.00 do dnia 22.05.2006 r. do ok. godz. 4000, autobusy linii 107, 111, 157 i 180 zostaną skierowane na poniższe trasy objazdowe:

107 (w obu kierunkach) od skrzyżowania ulic Smocza/Dzielna ulicami: Dzielna - postój na tymczasowym krańcu DZIELNA 54 - Dzielna - Okopowa - Stawki - al. Jana Pawła II - Nowolipki i dalej swoją trasą;

111 (w obu kierunkach) od skrzyżowania ulic Anielewicza/al. Jana Pawła II ulicami: al. Jana Pawła II - Dzielna - postój na tymczasowym krańcu DZIELNA 56 - Dzielna - Okopowa - Stawki - al. Jana Pawła II - Anielewicza i dalej swoja trasą;

157 (w obu kierunkach) od skrzyżowania ulic Smocza/Nowolipki ulicami: Nowolipki - al. Jana Pawła II - Stawki i dalej swoją trasą;

180 (w kierunku krańca POWĄZKI-CM. WOJSKOWY) od skrzyżowania ulic Anielewicza/al. Jana Pawła II ulicami: al. Jana Pawła II - Dzielna - Okopowa i dalej swoją trasą;
(w kierunku krańca WILANÓW) od skrzyżowania ulic Powązkowska/Okopowa/Dzika ulicami: Dzika - al. Jana Pawła II - Anielewicza i dalej swoją trasą.

Odjazdy linii 107 z krańca DZIELNA będą przyspieszone o 4 minuty względem rozkładu jazdy dla krańca ESPERANTO.
Odjazdy linii 111 z krańca DZIELNA będą przyspieszone o 3 minuty względem rozkładu jazdy dla krańca ESPERANTO.
Odjazdy linii 180 z krańca POWĄZKI-CM. WOJSKOWY będą opóźnione o 3 minuty względem podstawowego rozkładu jazdy.

Na trasach objazdowych ww. linii obowiązują wszystkie napotkane przystanki (dla linii 111 i 180 w zespole ANIELEWICZA w zastępstwie przystanku 04 obowiązuje przystanek 01).
Tymczasowe przystanki DZIELNA będą zlokalizowane na ul. Dzielnej przed ul. Pawią. Dodatkowo w powyższej lokalizacji zostanie uruchomiony przystanek DZIELNA 58 dla linii 180.

Zawieszeniu ulega funkcjonowanie przystanków: SMOCZA 01, 02, 03 i 04; MIŁA 02; ESPERANTO 01 i 02; ANIELEWICZA 04.

Zmiany spowodowane są remontem nawierzchni jezdni ul. Anielewicza na odcinku al. Jana Pawła II - ul. Okopowa.

Awatar użytkownika
Kleszczu
Stoi... Sofista?
Kontakt:

Post autor: Kleszczu » 17 maja 2006, 20:09

ZTM pisze:
do ok. godz. 4000
:mrgreen:
"Ale potrafił podać dokładnie godziny wyjazdu i przyjazdu pociągu Paryż-Berlin, kombinacje połączeń między Lyonem i Warszawą.(...) Nawet naczelnik stacji by się w tym zgubił..."
Albert Camus-"Dżuma"

"Kiedyś chciałem umrzeć młodo jak Jim Morrison, ale z czasem zacząłem patrzeć na to inaczej..." - Ryszard Riedel

Zablokowany