Remonty pętli autobusowych w Warszawie

Moderator: Wiliam

Awatar użytkownika
Bastian
Sułtan Maroka

Post autor: Bastian » 15 lip 2009, 21:42

Glonojad pisze:Bo na kogoś znającego się na opisywanej materii przestałem liczyć.
Tu akurat sprawa prosta - ci, którzy się znają, zajmują się materią i nie mieliby nawet czasu na jej opisywanie, więc musi robić to kto inny :]
Honi soit qui mal y pense... Chemia teraz doszła do wspaniałych wyników. Robią wiewiórki z aminokwasów. Kir Bułyczow
Gdzieś tam może i jest prawda, ale kłamstwa tkwią w naszych głowach. Terry Pratchett
Darmowy ser znajduje się tylko w pułapkach na myszy. Kir Bułyczow

Awatar użytkownika
Glonojad
Dark Lord of The Plonk

Post autor: Glonojad » 16 lip 2009, 8:21

Fachowcem od merytoryki nie jest, polonistą też słabym. Kryterium zatrudnienia - 100% cena? :p
Wypowiedź ta stanowi moje prywatne zdanie i nie może być cytowana lub analizowana w związku z moją działalnością w jakiekolwiek instytucji z którą mogę lub mogłem współpracować, ani jako stanowisko tej instytucji. Nie wyrażam także zgody na jej przetwarzanie w żadnej formie technicznej ni magicznej.

zzz

Post autor: zzz » 16 lip 2009, 8:56

Glonojad pisze:Fachowcem od merytoryki nie jest, polonistą też słabym. Kryterium zatrudnienia - 100% cena? :p
Moze ma inne zalety? :>

NR
(tygrys)

Post autor: NR » 18 paź 2009, 23:13

ZTM ogłosił w tym tygodniu przetargi na wykonanie remontów dwóch kolejnych krańców w Warszawie - tj. Błota i Kępa Zawadowska

Awatar użytkownika
TGM

Post autor: TGM » 24 paź 2009, 23:25

Pff... Nie mają już na co pieniędzy wydawać. Lepiej do Kępy Okrzewskiej wydłużyć. Miało być takie połączenie.

NR
(tygrys)

Post autor: NR » 24 paź 2009, 23:55

Stan tych krańców jest fatalny, czy są jakieś inne we władaniu miasta z gorszą infrastrukturą ?

Awatar użytkownika
TGM

Post autor: TGM » 26 lis 2009, 17:16

ZTM pisze:Zarząd Transportu Miejskiego podpisał dziś (25 listopada) umowę na remont dwóch pętli autobusowych: Kępę Zawadowską (Wilanów) i Błota (Wawer).

Na pętlach zostaną wymienione konstrukcje jezdni, sama nawierzchnia, a także chodniki – które będą na długości peronów przystosowane dla osób niewidomych.

Pętla autobusowa na Wawrze zostanie wyremontowana przez firmę Adbud sp. j. z Warszawy za ponad 80 tys zł.

Kępa Zawadowska będzie remontowana przez konsorcjum, w skład którego wchodzą dwie firmy: Grama sp. z o.o. i Kruszer sp. z o.o. Remont tej pętli nie przekroczy kwoty 245 tys zł.

Prace budowlane rozpoczną się na dobre po Nowym Roku. Obydwa remonty mają się zakończyć do końca kwietnia przyszłego roku.

Warto przypomnieć, że ZTM wyremontował w tym roku za około 3,5 mln złotych cztery pętle autobusowe: Międzylesie, Stare Bemowo, Cm. Północny oraz pętle w Wilanowie, a także zbudował praktycznie od podstaw pętlę Esperanto.
Czemu Kępa za prawie 3x drożej? Trzy razy więcej autobusów niż w Wawrze tam będzie kończyć czy jak :roll: :?:

Awatar użytkownika
MZ
Słońce Radomia
Kontakt:

Post autor: MZ » 26 lis 2009, 19:13

:arrow: Akurat pętla BŁOTA jest malutka. Pętla KĘPA ZAWADOWSKA jest większa ponad dwa razy - dobrze to widać na Zumi.

Awatar użytkownika
JotPeCet

Post autor: JotPeCet » 26 lis 2009, 21:50

Dodatkowo warunki hydrologiczne są różne.
Polityka złym doradcą w pracy!

michał1984

Post autor: michał1984 » 26 lis 2009, 21:58

Ciekawe co zrobią ze 164 :D osobiscie przedłużyłbym do Kępy Okrzewskiej na pętle 725 przy cm. O-)

Awatar użytkownika
JotPeCet

Post autor: JotPeCet » 26 lis 2009, 22:15

Ma być jeszcze ciekawiej ;)

Awatar użytkownika
MZ
Słońce Radomia
Kontakt:

Post autor: MZ » 26 lis 2009, 23:19

JotPeCet pisze:Ma być jeszcze ciekawiej.
:arrow: Tak ciekawie, że mnie też zainteresuje? :>

Awatar użytkownika
TGM

Post autor: TGM » 26 lis 2009, 23:23

No no (-X :!: Jak będzie zbyt ciekawie to tak trzeba będzie zostawić i pętla za ćwierć bańki będzie stać pusta :P .

Awatar użytkownika
JotPeCet

Post autor: JotPeCet » 09 lut 2010, 19:14

ZTM był tak uprzejmy i na swojej stronie pisze: Pętle w Błotach i na Kępie Zawadowskiej zostaną zmodernizowane już w kwietniu. Do końca roku ZTM planuje także prace remontowe na czterech innych miejscach postojowych autobusów.

Na pętli Błota, na której zatrzymują się autobusy 203, 713 i N75 prace remontowe wykona firma Adrog. Koszt inwestycji wynosi 83,6 tys. zł brutto. Obiekt na Kępie Zawadowskiej, z którego korzystają autobusy linii 164 za 244,3 tys. zł brutto wyremontuje konsorcjum Kruszer-Granar. W przypadku obu pętli w projekcie przewidziano wzmocnienie konstrukcji jezdni i chodników oraz wymianę ich nawierzchni. Zgodnie z umowami, wykonawcy mają czas na realizację inwestycji do 25 kwietnia.

Kolejnym obiektem, na którym przeprowadzone zostaną prace modernizacyjne będzie pętla Dworzec Centralny przy Złotych Tarasach. Wymienione zostaną tam zniszczone zadaszenia nad peronami przystankowymi. ZTM przygotował już niezbędną dokumentację. Trwają uzgodnienia z PKP - właścicielem terenu. Wykonawca inwestycji zostanie wybrany w przetargu, który planowany jest w pierwszej połowie roku.

W planach ZTM jest także remont pętli Plac Hallera. Obiekt wymaga modernizacji nawierzchni jezdni, chodników oraz miejsc postojowych dla autobusów. Prawdopodobny termin rozpoczęcia prac to III kwartał tego roku.

Planami inwestycyjnymi ZTM na ten rok objęte są także pętle w Olszynce Grochowskiej, gdzie wymienione mają zostać chodniki oraz Bródno-Podgrodzie. Chodniki na terenie tego drugiego obiektu zostały wyremontowane w poprzednich latach, teraz przyjdzie kolej na położenie nowej asfaltowej nawierzchni jezdni i wymianę popękanych betonowych płyt na miejscach postojowych dla autobusów.

Awatar użytkownika
Glonojad
Dark Lord of The Plonk

Post autor: Glonojad » 09 lut 2010, 20:48

713?
Wypowiedź ta stanowi moje prywatne zdanie i nie może być cytowana lub analizowana w związku z moją działalnością w jakiekolwiek instytucji z którą mogę lub mogłem współpracować, ani jako stanowisko tej instytucji. Nie wyrażam także zgody na jej przetwarzanie w żadnej formie technicznej ni magicznej.

ODPOWIEDZ