Oczywiście, w końcu to Krak^WPolska, tutaj się tramwaje buduje tylko z autostradami jako dodatk^W^W^W^Wjako dodatki do autostrady…Glonojad pisze:60 mln za km? Znowu autostradę przy okazji budują?
[Kraków] Krakowski Szybki Tramwaj i inne inwestycje
Moderator: JacekM
- Glonojad
- Dark Lord of The Plonk
No 60 mln za kilometr to jednak za cholerę nie wyjdzie... rozmach drogówki też nie ten (estakad autom nikt nie projektuje przecież).
Wypowiedź ta stanowi moje prywatne zdanie i nie może być cytowana lub analizowana w związku z moją działalnością w jakiekolwiek instytucji z którą mogę lub mogłem współpracować, ani jako stanowisko tej instytucji. Nie wyrażam także zgody na jej przetwarzanie w żadnej formie technicznej ni magicznej.
Nie wierzę, że druga jezdnia kiedykolwiek powstanie.MichalJ pisze:A na Światowida to inaczej ma być?
Jožin z bažin kouše, saje, rdousí.... -
"Dopóki nie skorzystałem z Internetu, nie wiedziałem, że na świecie jest tylu idiotów" - Stanisław Lem
Powyższy post jest tylko i wyłącznie moim prywatnym zdaniem z którym inni dyskutanci nie muszą się zgadzać.
"Dopóki nie skorzystałem z Internetu, nie wiedziałem, że na świecie jest tylu idiotów" - Stanisław Lem
Powyższy post jest tylko i wyłącznie moim prywatnym zdaniem z którym inni dyskutanci nie muszą się zgadzać.
- M_Szymkowiak
- Kontakt:
Wygląda na to, że za jakiś czas wszystkie przystanki w Krakowie będą wyposażone o tablice świetlne informujące o czasach odjazdów tramwajów z przystanku. Nawet na Pleszowie
105 Dworzec Gł. - Al. 29 Listopada - Majora - Prądnik Czerwony
439 Czyżyny Dworzec autobusowy - Al. 29 Listopada - Nowy Kleparz - Czarnowiejska - Mydlniki
Scania CN113ALB na Facebook'u
439 Czyżyny Dworzec autobusowy - Al. 29 Listopada - Nowy Kleparz - Czarnowiejska - Mydlniki
O tramwaju na Ruczaju:
Jak żyć?krakow.naszemiasto.pl pisze:- To śmieszne, że tramwaj przemierza ten odcinek w 7 minut z przystankami na trasie, o wiele szybciej niż auto - mówi Anna Omar.- Gdybym mogła przesiadłabym się na tramwaj.
http://krakow.naszemiasto.pl/artykul/17 ... ,id,t.html
- R-9 Chełmska
- Bastian
- Sułtan Maroka
Jeszcze o tramwaju na Górkę Narodową: http://krakow.naszemiasto.pl/artykul/18 ... ,id,t.html
Honi soit qui mal y pense...
Chemia teraz doszła do wspaniałych wyników. Robią wiewiórki z aminokwasów. Kir Bułyczow
Gdzieś tam może i jest prawda, ale kłamstwa tkwią w naszych głowach. Terry Pratchett
Darmowy ser znajduje się tylko w pułapkach na myszy. Kir Bułyczow
Gdzieś tam może i jest prawda, ale kłamstwa tkwią w naszych głowach. Terry Pratchett
Darmowy ser znajduje się tylko w pułapkach na myszy. Kir Bułyczow
- Glonojad
- Dark Lord of The Plonk
Najważniejszą jej zaletą wydaje się równoległa budowa drogi...
Wypowiedź ta stanowi moje prywatne zdanie i nie może być cytowana lub analizowana w związku z moją działalnością w jakiekolwiek instytucji z którą mogę lub mogłem współpracować, ani jako stanowisko tej instytucji. Nie wyrażam także zgody na jej przetwarzanie w żadnej formie technicznej ni magicznej.
Po tegorocznej wizycie w Krakowie zacząłem zamieszczać kolejne filmy z tras tramwajowych.
Na początek Linia 2 Cmentarz Rakowicki - Salwator
Niestety przy renderowaniu zżarło mi część dźwięku.
Na początek Linia 2 Cmentarz Rakowicki - Salwator
Niestety przy renderowaniu zżarło mi część dźwięku.
http://www.youtube.com/user/esbek2
Filmy "tramwajowe" i nie tylko.
http://www.film.tramwaje.eu
Linki do filmów tramwajowych sortowane w/g krajów i miast
Filmy "tramwajowe" i nie tylko.
http://www.film.tramwaje.eu
Linki do filmów tramwajowych sortowane w/g krajów i miast
Jožin z bažin kouše, saje, rdousí.... -
- M_Szymkowiak
- Kontakt:
Oczywiście że Majcher, pakuje swój nos w sprawy o których nie ma pojęcia. ZIKiT wymyślił bardzo fajne zmiany, a wąsaty dziad je zablokował.
105 Dworzec Gł. - Al. 29 Listopada - Majora - Prądnik Czerwony
- Glonojad
- Dark Lord of The Plonk
Pan Profesor Wąsaty Dziad, jeśli już (podobno wyczulony )