Oczywiście ofiary upamiętniać trzeba - tak samo jak ofiary mordów hitlerowskich. W moim przekonaniu niekoniecznie trzeba to jednak robić ustalając 17 września świętoWolfchen pisze:Nie, raczej myślałem o upamiętnieniu ofiar mordów sowieckich...
WÄ tek o ĹwiÄtach wszelakich
Moderator: Szeregowy_Równoległy
- Kleszczu
- Stoi... Sofista?
- Kontakt:
"Ale potrafił podać dokładnie godziny wyjazdu i przyjazdu pociągu Paryż-Berlin, kombinacje połączeń między Lyonem i Warszawą.(...) Nawet naczelnik stacji by się w tym zgubił..."
Albert Camus-"Dżuma"
"Kiedyś chciałem umrzeć młodo jak Jim Morrison, ale z czasem zacząłem patrzeć na to inaczej..." - Ryszard Riedel
Albert Camus-"Dżuma"
"Kiedyś chciałem umrzeć młodo jak Jim Morrison, ale z czasem zacząłem patrzeć na to inaczej..." - Ryszard Riedel
- Bastian
- Sułtan Maroka
Od Nowego Roku.
24 za 26 (jeśli tak zdecyduje pracodawca) obowiązuje nadal.
Notabene korzystniejszy byłby wolny 24 grudnia, niż 6 stycznia...
24 za 26 (jeśli tak zdecyduje pracodawca) obowiązuje nadal.
Notabene korzystniejszy byłby wolny 24 grudnia, niż 6 stycznia...
Honi soit qui mal y pense...
Chemia teraz doszła do wspaniałych wyników. Robią wiewiórki z aminokwasów. Kir Bułyczow
Gdzieś tam może i jest prawda, ale kłamstwa tkwią w naszych głowach. Terry Pratchett
Darmowy ser znajduje się tylko w pułapkach na myszy. Kir Bułyczow
Gdzieś tam może i jest prawda, ale kłamstwa tkwią w naszych głowach. Terry Pratchett
- Bastian
- Sułtan Maroka
Bo wolne jest za niedzielę, nie za sobotę.
Honi soit qui mal y pense...
Chemia teraz doszła do wspaniałych wyników. Robią wiewiórki z aminokwasów. Kir Bułyczow
słowem sześć lat, cztery dni. W zamian 6 stycznia wolne, efektywnie 4 dni (w 2013 i 2014 to niedziele). Bilans wychodzi na zero, chociaż "wolne za sobotę" pozwala elastycznie kształtować wolny dzień, w przeciwieństwie do sztywnego 6 stycznia.
Aha, w 2018, 6 stycznia to sobota...
Aha, w 2018, 6 stycznia to sobota...
Dlaczego pieprzone pierożki są dobre, a pieprzone życie już nie? (B. Schaeffer)
Historia uczy jednego - nigdy nikogo niczego nie nauczyła.
Historia uczy jednego - nigdy nikogo niczego nie nauczyła.