Nowa linia 902
Moderator: Wiliam
Spora pielgrzymka przyszła z tego na stację. Jednak chwilkę wcześniej były 153 i 196 więc potoki się wymieszały. Jakie było dokładne zapełnienie w wozach nie widziałem. Ogólnie tłok w SKM większy niż zwykle (jedna jednostka). Jednak większość załapała się jeszcze na opóźniony Grodzisk, który stał się ledwo zabieralny.
102,105,109,115,157,183,500,514,N21,N24,N63,N71,723,731,736,L-9,L10,L11,S2,S3,S9,RL,R2,R9
Czy mnie się dobrze wydaje, że założeniem miało być aby podróżni nie czekali na ten właśnie "Grodzisk" zapełniony jeszcze w Wesołej, tylko _wcześniej_ przychodząc na stację podjeżdżali do Rembertowa na jadącą _po_nim_ SKM-kę?Bernard pisze:Spora pielgrzymka przyszła z tego na stację. [...] Jednak większość załapała się jeszcze na opóźniony Grodzisk, który stał się ledwo zabieralny.
Chyba dla spełnienia tego celu należałoby opóźnić odjazd 902 z PKP Wesoła, tak aby mogli do niego wsiąść pasażerowie, którzy zostaną na peronie po odjeździe pociągu KM. Ludzie raczej nie będą masowo wsiadali do autobusu z góry przewidując, że nie zmieszczą się do pociągu dopiero zbliżającego się do stacji...
Wiem, że może to wymagać opóźnienia SKM-ki z Rembertowa a to może być niemożliwe ze względu na rozkład kolejowy. Ale wiem też, że te parę minut wte lub wewte może przesądzić o powodzeniu lub niepowodzeniu tego eksperymentu. A warto żeby on się powiódł i został powtórzony w drugą stronę - jako przedłużenie SKM-ki kończącej bieg w Rembertowie o 16:08 oraz odciążenie jadącego chwilę później "niezabieralnego" pociągu do Siedlec.
Ale może chodziło o to, by ktoś z osób mieszkających przy Armii Krajowej nie musiał co rano dreptać kilkaset metrów do stacji PKP?
pozdrawiam, tomek
OJPst1545 pisze:Chyba dla spełnienia tego celu należałoby opóźnić odjazd 902 z PKP Wesoła, tak aby mogli do niego wsiąść pasażerowie, którzy zostaną na peronie po odjeździe pociągu KM. Ludzie raczej nie będą masowo wsiadali do autobusu z góry przewidując, że nie zmieszczą się do pociągu dopiero zbliżającego się do stacji...
Bo ktoś, kto układał rozkład 902 zakładał (przewidywał) opóźnienie pociągu.
BTW: czytałeś ten wątek? Dotarłeś do informacji, że wozy obsługujące 902 to BWLki?
- kulikowski
Nie rozumiem, dlaczego akurat w ten sposób zacytowałeś moją wypowiedź. Na które pytanie odpowiadasz zaczynając zdanie od "bo"?person pisze:Bo ktoś, kto układał rozkład 902 zakładał (przewidywał) opóźnienie pociągu.st1545 pisze:Chyba dla spełnienia tego celu należałoby opóźnić odjazd 902 z PKP Wesoła, tak aby mogli do niego wsiąść pasażerowie, którzy zostaną na peronie po odjeździe pociągu KM. Ludzie raczej nie będą masowo wsiadali do autobusu z góry przewidując, że nie zmieszczą się do pociągu dopiero zbliżającego się do stacji...
Nie pytałem dlaczego "tego się nie da zrobić". Wydaje mi się nawet, że hipotezy, które zawarłem w swoim poście (niemożność przesunięcia SKM-ki) miały większy wpływ na decyzje ZTM niż konieczność skomunikowania a dokładnie tymi a nie inymi kursami 515 i 199, którą sugerujesz w dalszej części posta. W rozkładowe uwzględnienie "planowego opóźnienia" pociągu do Grodziska to już w ogóle nie chce mi się wierzyć - przecież to byłoby jeszcze bardziej bez sensu (_gdyby_ 902 odjeżdżało chwilę później, mogliby do niego wsiadać ludzie już wiedzący o opóźnieniu PKP).
Czytałem. Stąd wiem, że poza dziwacznymi sugestiami połączenia tego kursu/ów z 514 nikt nie zaproponował niczego, co mogłoby ewentualnie poprawić frekwencję w celu przyzwoitego zapełnienia dwóch autobusów. Moja propozycja opiera się tylko na obserwacji widocznych gołym okiem dylematów ludzi mogących wybrać pomiędzy "szybciej, ale ciasno" a "później, lecz komfortowo".person pisze:BTW: czytałeś ten wątek? Dotarłeś do informacji, że wozy obsługujące 902 to BWLki?
pozdrawiam, tomek
PS1. Nie jestem fachowcem od komunikacji, tylko zwykłym pasażerem i np. znaczenie skrótu "BWL" musiałem sobie wygooglać; wg mnie nie usprawiedliwia to jednak rozpoczęcia Twojego postu od wulgarnego akronimu
PS2. Jeśli rozsierdziło Cię moje ostatnie zdanie odgrzewające ew. polityczne powody uruchomienia tej linii, to wybacz - chyba nie załapałeś lokalnych niuansów, które dla mieszkających w tej dzielnicy są oczywiste. Post bez szpilki dla eksburmistrza jest postem straconym (-;
edit: miałem na myśli pociąg z Siedlec do Warszawy Zachodniej, planowy odjazd z Wesołej 6:54; przepraszam za pomyłkę
- Glonojad
- Dark Lord of The Plonk
DEL
Wypowiedź ta stanowi moje prywatne zdanie i nie może być cytowana lub analizowana w związku z moją działalnością w jakiekolwiek instytucji z którą mogę lub mogłem współpracować, ani jako stanowisko tej instytucji. Nie wyrażam także zgody na jej przetwarzanie w żadnej formie technicznej ni magicznej.
- Glonojad
- Dark Lord of The Plonk
No cóż, odniosłem się do do cytatu.
(DEL też)
Wypowiedź ta stanowi moje prywatne zdanie i nie może być cytowana lub analizowana w związku z moją działalnością w jakiekolwiek instytucji z którą mogę lub mogłem współpracować, ani jako stanowisko tej instytucji. Nie wyrażam także zgody na jej przetwarzanie w żadnej formie technicznej ni magicznej.
- MeWa
- Cukiereczek
a opóźnienie tego pociągu do Grodziska codziennie jest takie samo?st1545 pisze:W rozkładowe uwzględnienie "planowego opóźnienia" pociągu do Grodziska to już w ogóle nie chce mi się wierzyć - przecież to byłoby jeszcze bardziej bez sensu (_gdyby_ 902 odjeżdżało chwilę później, mogliby do niego wsiadać ludzie już wiedzący o opóźnieniu PKP).
STACJA METRA "RATUSZ" POWINNA NAZYWAĆ SIĘ "PLAC BANKOWY"
[size=0]M-1 1 7 9 14 15 182 208 523[/size]
[size=0]M-1 1 7 9 14 15 182 208 523[/size]
Bernard pisze:Jednak większość załapała się jeszcze na opóźniony Grodzisk, który stał się ledwo zabieralny.
Owszem...MeWa pisze:a opóźnienie tego pociągu do Grodziska codziennie jest takie samo?
To tylko efekt uboczny.
Zły chłopiec i troll pozdrawia
Paweł Ney
Jakoś tak wyszło, że czestotliwość kursowania mojej linii na tym forum zmniejszyła sie
Zły chłopiec i troll pozdrawia