Na takim 189 wczoraj łapali po -60-70' w plecy z tego powodu że od Ciepłowni Wola do Alej stało się w korku.rudy pisze: Wiem też, że na Ryżowej, Kleszczowej był ogromny korek, tzn. ze Skoroszewskiej do wyjazdu na Al. Jerozolimskie jechało się dzisiaj między 7, a 8 rano ok. 45 minut. Zostaje więc jedynie pociąg, jako dojazd do Centrum.
Ruch pociÄ gĂłw w czasie remontu przejĹÄ na st. Ursus i WĹochy
Moderator: JacekM
1069, 7722
Ulubione wozy: 5240, 5243, 6207
817, WKD, R1, S1
Ulubione wozy: 5240, 5243, 6207
817, WKD, R1, S1
1. Tak, cały czas.Neoś_998 pisze:Wahadło Ursus - Grodzisk Maz. cały czas jedzie torem właściwym dla kierunku w stronę Grodziska![]()
Pociągi jeżdżące w stronę Grodziska torem niewłaściwym dopiero w Grodzisku wjeżdżają na właściwy czy robią to już w Pruszkowie za stacją
2. Za Pruszkowem są rozjazdy i już jest dwukierunkowo z Brwinowa do Grodziska
Czyli wszystkie przejazdy służbowe spowodowane remontem jadą po dalekich tylko od Zachodniej do rozjazdów w Pruszkowie a później już normalnie po podmiejskich do Grodziska
Tylko teraz pytanie skoro za Pruszkowem już jadą normalnie to jak jest z wahadłem. Musi chyba z Grodziska do tych rozjazdów przed Pruszkowem jechać normalnie czyli do Ursusa torem do Warszawy
Tylko teraz pytanie skoro za Pruszkowem już jadą normalnie to jak jest z wahadłem. Musi chyba z Grodziska do tych rozjazdów przed Pruszkowem jechać normalnie czyli do Ursusa torem do Warszawy
Tak jak mówisz, bo wahadło by przyblokowało pociągi do Skierniewic, Żyrardowa i Grodziska jadące "swoim" torem.Neoś_998 pisze:Czyli wszystkie przejazdy służbowe spowodowane remontem jadą po dalekich tylko od Zachodniej do rozjazdów w Pruszkowie a później już normalnie po podmiejskich do Grodziska![]()
102,105,109,115,157,183,500,514,N21,N24,N63,N71,723,731,736,L-9,L10,L11,S2,S3,S9,RL,R2,R9
- moonwalker
Wobec tego słucham Twoich propozycji aby uzdrowić sytuację- wbrew pozorom jestem otwarty na każdą sensowną propozycję? Skoro przerasta to KM-y i PLK-ę to rozumiem że Ty masz już gotowa koncepcje prowadzenia ruchu pociągów.
Ja i koledzy z PLK czekamy na pomysły.
Ja i koledzy z PLK czekamy na pomysły.
I stało się - Muminek ma Muminkę i pannę Migotkę 
http://www.fotokolej.waw.pl/
Mój post to moja prywatna opinia i nie jest pisany po to żeby go cytować w mediach
Mój post to moja prywatna opinia i nie jest pisany po to żeby go cytować w mediach
- moonwalker
Tak, skoro w godzinach popołudniowo-wieczornych kierunkiem priorytetowym jest ten z Warszawy w kierunku Grodziska, to dlaczego pociągi musza czekac przed Włochami po 30-40 minut, zeby wszystkie pociągi jadące kierunkiem NIEpriorytetowym mogly przejechac?
Przeciez moznaby potrzymac wlasnie tamte pociągi, a nie odwrotnie, racja?
I tyle w temacie.
Przeciez moznaby potrzymac wlasnie tamte pociągi, a nie odwrotnie, racja?
I tyle w temacie.
- moonwalker
Mają chyba spore problemy, bo już któryś raz widzę na szlaku zestaw "żywy+trup". Dziś takim jechałem. Nie został wycofany. Dojedzie pewnie do końca.
Wczoraj na KM1 też chyba coś się działo, bo jakiś Żyrandol z 6.40 na Wschodnim przyjechał 1,5h później..
Aha.
Prosta sprawa. Pociąki z KM1 jadące po dalekich w zasadzie nie mają szans wjechać na Zachodnim na peron 2. Wjeżdżają głównie na piąty. No i co mamy - bieganie po tunelu, bo w rozkładzie wpisane "2". A można było od razu wstawić piątkę.
Wczoraj na KM1 też chyba coś się działo, bo jakiś Żyrandol z 6.40 na Wschodnim przyjechał 1,5h później..
Aha.
Prosta sprawa. Pociąki z KM1 jadące po dalekich w zasadzie nie mają szans wjechać na Zachodnim na peron 2. Wjeżdżają głównie na piąty. No i co mamy - bieganie po tunelu, bo w rozkładzie wpisane "2". A można było od razu wstawić piątkę.
201 naprawiał się w Ursusie tylko .... 50 minut. Za to narobił opóźnień na pół dnia.przewoz pisze:Mają chyba spore problemy, bo już któryś raz widzę na szlaku zestaw "żywy+trup". Dziś takim jechałem. Nie został wycofany. Dojedzie pewnie do końca.
EN71/101/102 dały po raz kolejny ciała. Dzień wcześniej było to samo na tym samym pociągu, tylko jakoś po 20 minutach ruszyli. Najlepsze że dwa dni pod rząd zdychały wieczorem a warsztatowcy na MNG g... zrobili. Szlag człowieka trafia
I stało się - Muminek ma Muminkę i pannę Migotkę 
W drugą stronę jest tak samo. Pociągi jadące dalekobieżnymi omijające Włochy-Ursus-Piastów-Pruszków odjeżdżają z P6 a w rozkładzie wisi ładna P3 a megafoniści ogłaszają 10, 5 i 1-2 min. przed wjazdem pociągu o zmianie peronu...przewoz pisze:M
Prosta sprawa. Pociągi z KM1 jadące po dalekich w zasadzie nie mają szans wjechać na Zachodnim na peron 2. Wjeżdżają głównie na piąty. No i co mamy - bieganie po tunelu, bo w rozkładzie wpisane "2". A można było od razu wstawić piątkę.