Nie chodzi o to, że powinien, chodzi o to, że twierdzenie, jakoby taka prędkość konstrukcyjna była nowym standardem na polskich torach jest dosyć śmieszne.Glonojad pisze:Zwłaszcza na linii średnicowej miałby okazję więcej wyciągnąć...fik pisze:Wyznaczanie nowych standardów prędkością 130 km/h
Tabor SKM w Warszawie
Moderator: JacekM
- fik
- Naczelne Chamidło
raz szalem, raz racą kibolskie łajdactwo!
- Glonojad
- Dark Lord of The Plonk
No prędkość oczywiście nie, ale długość składu czy napęd rozproszony w tym w wózkach Jacobsa to pewne novum jest.
Zresztą wcale nie jest powiedziane, czy konstrukcyjnej nie będzie miał 190 km/h, ograniczonej do 130 ze względu na tzw. taboret.
EDIT: powyższe dotyczyło 27WE.
Zresztą wcale nie jest powiedziane, czy konstrukcyjnej nie będzie miał 190 km/h, ograniczonej do 130 ze względu na tzw. taboret.
EDIT: powyższe dotyczyło 27WE.
Wypowiedź ta stanowi moje prywatne zdanie i nie może być cytowana lub analizowana w związku z moją działalnością w jakiekolwiek instytucji z którą mogę lub mogłem współpracować, ani jako stanowisko tej instytucji. Nie wyrażam także zgody na jej przetwarzanie w żadnej formie technicznej ni magicznej.
- Glonojad
- Dark Lord of The Plonk
A sądzisz, że jeśli zorganizowano fetę dla uczczenia dzierżawy kilku starych kibli, to taką okazję się prześpi?
Wypowiedź ta stanowi moje prywatne zdanie i nie może być cytowana lub analizowana w związku z moją działalnością w jakiekolwiek instytucji z którą mogę lub mogłem współpracować, ani jako stanowisko tej instytucji. Nie wyrażam także zgody na jej przetwarzanie w żadnej formie technicznej ni magicznej.
- Glonojad
- Dark Lord of The Plonk
Ja nie potwierdzam, ja zgaduję 
-
Dzulikiewicz
Dokładnieabubu pisze:19WE jest już w Tłuszczu
Z tego co wiem, to nocki na Grochowie, a na przegląd co tydzień do Tłuszcza.Neoś_998 pisze: 19WE będą tam nocowały czy na Grochowie a do Tłuszcza tylko na PO
www.linia29.cal.pl Linia 29 Tłuszcz-Ostrołęka
- Solaris U10