tarantula01 pisze:(przypadkiem
zerknąłem na zegar kolejowy- też pokazywał 8:00
on stoi i to na obu peronach)
Kolej czasu nie liczy.
tarantula01 pisze:PS. Zlikwidowano ten spowalanicz. Może nie idealnie, ale autobus może już przejechać z prędkością rozkładową.
Jechałem znów dziś rano. Owszem - dół jest mniejszy (albo już jest rozjeżdżony) - nie ma szorowania podwoziem.
Nadal upasażerowienie minimalne - ja dojechałem rano sam. Czas zmienić tabor na mniejszy, bo wysyłanie tam midików jest tylko marnotrawstwem taboru. Oczywiście rację ma Jarek Osowski na blogu, że można dojeżdżać autobusem do Szynowej - bez problemu Alpino by tam zawróciło i nie byłoby konieczności zwiedzania 200 metrów ulicy Klasyków. Poza tym szybko trzeba będzie pomyśleć co z linią zrobić, bo obecna zawrotka za kilka miesięcy zniknie, a po oddaniu wiaduktu nie będzie żadnych szans na zawracanie. Oczywiście pozostaje jeszcze kwestia oferty jaką dają nam KM i S9, która na razie jest taka sobie, a pociąg jedzie do Gdańskiego raz 20, a raz 35 minut. Sam pomysł na częściową przesiadkę do pociągu jest OK, ale jeszcze zostało trochę problemów do rozwiązania.
person pisze:W porównaniu z jazdą 508 jest to (realnie) szybciej, czy dłużej?
Policzmy:
Metro od Gdańskiego do Marymontu max 5 minut, przejście na pętlę do 508 max 3 minuty, max 3 minuty czekania na autobus, jazda 508 na Nowodwory 30 minut. Razem daje to nam max. 45 minut. Krócej.