No to ten pociag 7:24 z Ursusa bedzie super. A do czasu uzdrowienia pacjenta pozostaje LINKWolfchen pisze:Ciekawy jestem, jak się zmieszczą ludzie w 191 czy 517...
Silnik forum został zaktualizowany.
Możliwe są utrudnienia w dostępie w najbliższych dniach. Raportowanie problemów: temat Błędy SQL w Sprawach Technicznych
Możliwe są utrudnienia w dostępie w najbliższych dniach. Raportowanie problemów: temat Błędy SQL w Sprawach Technicznych
RozkĹad jazdy KM i SKM 2011/2012
Moderator: JacekM
- Glonojad
- Dark Lord of The Plonk
"Zatwierdza" czy "opiniuje"? Bo to dość duża różnica; wątpię przy tym, by w umowie wieloletniej z SKM ZTM odpuścił sobie tak krytyczny element organizacji. No, ale tej umowy nie widziałem.rufio198 pisze: Wniosek że rozkład układają pracownicy SKM wysnułem na podstawie dotychczasowych doświadczeń z pracy na kolei.
Poza tym w SKM jest komórka odpowiedzialna za rozkład. Tak jak pisałem - ZTM co najwyżej zatwierdza - jako zleceniodawca przewozów - przedstawiony rozkład i wnosi zastrzeżenia, uwagi itp. Czy zostaną zrealizowane to już inna bajka.
Wypowiedź ta stanowi moje prywatne zdanie i nie może być cytowana lub analizowana w związku z moją działalnością w jakiekolwiek instytucji z którą mogę lub mogłem współpracować, ani jako stanowisko tej instytucji. Nie wyrażam także zgody na jej przetwarzanie w żadnej formie technicznej ni magicznej.
No te 22 minuty z Mińska do Wawy po południu, to przy 130 byłyby bardzo trudne do zrobienia, dlatego zmiana na plus. Żeby jeszcze tak cały rok te pociągi jeździły.fidzio pisze:Łukowianka 130km/h dwie pary push-pull na siedlcach 160 km/h.
Wychodzi na to, że tak właśnie ostatecznie będzie.zofey pisze:Wszystkie 3 Centralna-Siedlce to Bombki?
Ponieważ ten poranny z Siedlec też będzie 160 na bombkach, to założone przeze mnie 30 minut to trochę za dużo (jeżeli faktycznie ktoś wprowadziłby taką zamianę). Przy tych 30 minutach spokojnie pzoa Halinowem skład mógłby się zatrzymywać tam, gdzie dziś Rudka (i miałby zapas jeszcze). To błoby dla mnie fajnie
Jakaś straszna kicha szykuje się przy dojazdach na stecje Warszawa Żwirkki i Wigury oraz Warszawę Słuzewiec. Tam dojezdza codziennie setki ludzi - głownie przesiadają sie na Dworcu Warszawa Zachodnia z innych pociagów Kolei Mazowieckich z Grodziska, Sochaczewa, Otwocka, Minska, czy Tluszcza.
Zauwazylem, ze w godzinach porannego i popołudniowego szczytu Koleje Mazowieckie zredukowały ilosć polaczen z 2-3 na godzine do zaledwie jednego polaczenia na godzine.
To jest skandal, na rozkladach jazdy zagranicznych przewozników funkcjonuja linie lotniskowe SKM i KM, a naszych rozkladach ich nie ma. Moim zdaniem powinny kursowac na takiej dlugosci na jakiej moga jezdzić czyli np. do stacji Warszawa Sluzewiec lub Okęcie.
Wprowadzenie nowego rozkladu jazdy od 12.12.2011 oraz pozbawienie polowy polaczen podróżnym dojezdzajacym do pracy, to jest moim zdaniem wielkie swiństwo jakie funduja wspólnie Koleje Mazowieckie oraz spółka Polskie Linie Kolejowe.
Zauwazylem, ze w godzinach porannego i popołudniowego szczytu Koleje Mazowieckie zredukowały ilosć polaczen z 2-3 na godzine do zaledwie jednego polaczenia na godzine.
To jest skandal, na rozkladach jazdy zagranicznych przewozników funkcjonuja linie lotniskowe SKM i KM, a naszych rozkladach ich nie ma. Moim zdaniem powinny kursowac na takiej dlugosci na jakiej moga jezdzić czyli np. do stacji Warszawa Sluzewiec lub Okęcie.
Wprowadzenie nowego rozkladu jazdy od 12.12.2011 oraz pozbawienie polowy polaczen podróżnym dojezdzajacym do pracy, to jest moim zdaniem wielkie swiństwo jakie funduja wspólnie Koleje Mazowieckie oraz spółka Polskie Linie Kolejowe.
--------------------------------------------------
Zapraszam na RADIO AMI Akcja*Muzyka*Inspiracja na http://radioami.fresh.yt/news.php
sam odsłuch - http://radioami13.panelradiowy.pl/radio
Zapraszam na RADIO AMI Akcja*Muzyka*Inspiracja na http://radioami.fresh.yt/news.php
sam odsłuch - http://radioami13.panelradiowy.pl/radio
Może to i skandal ale jakie to ma znaczenie, skoro stacja lotniskowa fizycznie nie istnieje? I czy faktycznie mogą do Okęcia lub Służewca jeździć?petrosj pisze:To jest skandal, na rozkladach jazdy zagranicznych przewozników funkcjonuja linie lotniskowe SKM i KM, a naszych rozkladach ich nie ma. Moim zdaniem powinny kursowac na takiej dlugosci na jakiej moga jezdzić czyli np. do stacji Warszawa Sluzewiec lub Okęcie.
Szkoda, że zostaje ucięte połączenie ze Służewca do Rembertowa i Zielonki zapewnione obecnie w samym popołudniowym szczycie przez pociąg 10720 - skład jest nabity, najwięcej pasażerów wsiada na Okęciu, Służewcu i Żwirkach - mnóstwo ludzi jedzie nim do Rembertowa, Zielonki, Kobyłki. Wielka szkoda, że tak wygodne połączenie zostanie zlikwidowanepetrosj pisze:Jakaś straszna kicha szykuje się przy dojazdach na stecje Warszawa Żwirkki i Wigury oraz Warszawę Słuzewiec. Tam dojezdza codziennie setki ludzi - głownie przesiadają sie na Dworcu Warszawa Zachodnia z innych pociagów Kolei Mazowieckich z Grodziska, Sochaczewa, Otwocka, Minska, czy Tluszcza.
www.linia29.cal.pl Linia 29 Tłuszcz-Ostrołęka