Od 12 grudnia jest sporo taniej niż przez Włoszczową.BJ pisze: A kto myślący jedzie do Krakowa TLK przez Radom?!
Tak, pomylił mi się dział, z chęcią to przyjmę do siebie
Moderator: Wiliam
Ale że ke? Piaseczno-KG to 295 km, wg oferty Bilet Rewelacyjny do zapłaty jest 46 PLN (28,98 dla ucznia) (źródło), WC-KG to 293 km, do zapłaty jest 56 PLN (35,28 dla ucznia) (źródło, taryfa "D"). Albo kasjerka w Piasecznie wystawiła Ci zły bilet, albo porównujesz ceny sprzed i po zmianie rozkładu (wcześniej Rewelacyjny był honorowany w poc. przez CMK, obecnie w poc. przez Kielce).BJ pisze:Z Piaseczna do Krakowa po 9 rano przez Radom wychodzi tyle samo, co z DwC do Krakowa po 10 rano.
To akurat logiczne - ten po 10 jest wcześniej w Krakowie, więc system uznaje, że jeśli jest dogodniejsze czasowo połączenie, to może mieć gdzieś to okrężne.BJ pisze: Najciekawsze, że mi nie znajduje TLK z DwC o 9.05 do Krakowa przez Radom, jeśli wpisuję relację W-wa Centr. - Krak. Gł.
Miałem nadzieję, że to pamięta ten skomplikowany adres, zwłaszcza, że u mnie działa. Pociągi TLK53202 i TLK13101, w obu wypadkach Hafas wypisuje 54 zł za kl. 2 (odpowiednio 293 i 320 km).fik pisze:Przez Radom 46 PLN, przez Włoszczową 56 PLN, czyli ponad 17% drożej.
Spróbuj odznaczyć ekspresy. Jeśli jest jakiś ekspres, który startuje później, a przyjeżdża wcześniej, to taka TLK w ogóle nie zostanie uwzględniona w wynikach wyszukiwania.BJ pisze:Najciekawsze, że mi nie znajduje TLK z DwC o 9.05 do Krakowa przez Radom, jeśli wpisuję relację W-wa Centr. - Krak. Gł.