Wiesz, tylko co innego w dzień powszedni, kiedy to jest góra minutowe zatrzymanie jednej taksówki, a co innego, kiedy po ulicy przewijają się tysiące potencjalnych pasażerów, ja z Foksal widziałem ciąg taksówek stojący do Świętokrzyskiej, a na odcinku przy Chmielnej rozgrywał się prawdziwy meksyk, kiedy busiarz zgarniał kogoś, taksiarz po drugiej stronie kogoś wysadzał, między nimi latały setki ludzi a kierowcy autobusów szacowali (słusznie), że się nie przecisną i stali (a to nie był jeden autobus). Tak samo jak się zamyka na wydarzenia jakieś obszary z ruchu innego niż autobusowy, tak z Nowym Światem naprawdę powinno być tak samo.emyl pisze:W ogóle, moim zdaniem, złotówy są na najlepszej drodze, aby doprosić się o wywalenie z Nowego Światu.
Noc Muzeów 2013
Moderatorzy: Poc Vocem, Wiliam
Sporo takich akcji było, na każdym kursie. Poza tym - w trakcie postoju nie było 1-2 minut, żeby ktoś nie próbował się ładować do wozu, tłum już stał przy drzwiach. Po polsku nie rozumieli, że wóz odjeżdża z przystanku zbiorowego. Miałem jednego takiego natręta co przez cały postój błagał mnie, żebym go zabrał na pokład z jego synem, bo on chce konkretni tym autobusem pojechać. Dlaczego w ogóle ludzie byli wpuszczeni na ten plac manewrowy?Gronostaj pisze:nijak nie byli w stanie zrozumieć, że jest określona pojemność wozu
- Emyl
- Podrzędne Chamidło
- Kontakt:
Ależ chciałbym, żeby to tak wyglądało. Tymczasem oni na przystankach urządzają sobie parkingi i stoją po 15 minut, aż ktoś wejdzie albo dostaną kurs z centrali. Nie na betonie, na chodniku, między ludźmi. Policja nawet na to nie reaguje, żeby było śmieszniej.Piter232 pisze:Wiesz, tylko co innego w dzień powszedni, kiedy to jest góra minutowe zatrzymanie jednej taksówki
-
Bezproblemowi pasażerowie, nieprzebrane tłumy, ciekawa (moim zdaniem najciekawsza ze wszystkich) trasa, niezła organizacja. Bardzo dobrze jeździło mi się na D, choć muszę przyznać - obecność pustych przegubów na linii K w sytuacji, w której zostawiałem po kilkadziesiąt osób na przystankach, nieco mnie dziwiła.
Na koniec trafił mi się cały autobus śpiewający "Sen o Warszawie", wcześniej jakiś pan dał mi cukierki, a ilości ludzi którzy tak po prostu dziękowali nie jestem w stanie policzyć. Super pozytywnie.
Na koniec trafił mi się cały autobus śpiewający "Sen o Warszawie", wcześniej jakiś pan dał mi cukierki, a ilości ludzi którzy tak po prostu dziękowali nie jestem w stanie policzyć. Super pozytywnie.
noidea
-
Organizacja w tym roku była na bardzo dobrym poziomie. W zeszłym roku by wsiąść do linii A wystarczyło odpowiednio się przecisnąć, stanąć blisko drzwi autobusu. W tym roku chyba dzięki ochronie obowiązywała kolejka do wozów. 

- Petroniusz
Chciałbym Was prosić o jakieś informacje o frekwencji na liniach muzealnych. Chcemy wiedzieć, czy nie przeszacowaliśmy w wielkością wozów w niektórych przypadkach.
Wiemy o problemach linii D i będziemy się starali ułożyć dla niej trasę tak, żeby mogły pojechać na niej przeguby. Praga Południe w tym roku bardzo się rozwinęła (Stadion, Wedel, Neony).
Wiemy o problemach linii D i będziemy się starali ułożyć dla niej trasę tak, żeby mogły pojechać na niej przeguby. Praga Południe w tym roku bardzo się rozwinęła (Stadion, Wedel, Neony).
Linia C pierwszy kurs - W stronę Muzeum Ziemi ok. 6 osób, w stronę PD jechałem sam.
Linia E 19:45 - 21 - w stronę Wilsona do pl. Piłsudskiego zapełnienie 90 procent, dalej 5-10 osób. W drugą stronę ok. 10 osób na odcinku do Kapitulnej. Dalej nie wiem, bo wysiadłem. Niestety trasa dość korkogenna (KP, Konwiktorska)
Linia E 19:45 - 21 - w stronę Wilsona do pl. Piłsudskiego zapełnienie 90 procent, dalej 5-10 osób. W drugą stronę ok. 10 osób na odcinku do Kapitulnej. Dalej nie wiem, bo wysiadłem. Niestety trasa dość korkogenna (KP, Konwiktorska)
- R-9 Chełmska
Tak jest co roku...Gronostaj pisze: Zadziwiające było dla mnie natomiast to, że zdarzali się tacy, którzy - nie mieszcząc się do autobusu - nijak nie byli w stanie zrozumieć, że jest określona pojemność wozu, której nie możemy przekroczyć i że jeśli mówię, że wszyscy się nie zmieścimy, to nie mówię tego dlatego, że ZŁOŚLIWIE nie chcę kogoś wpuścić na pokład
5290 - LINIĘ OBSŁUGUJE ZAKŁAD "CHEŁMSKA"
Najczęściej podróżuję: 2, 3, 6, 17, 26, 136, 141, 172, 186, 188, 509, 518, N01, N32
Najczęściej podróżuję: 2, 3, 6, 17, 26, 136, 141, 172, 186, 188, 509, 518, N01, N32
-
- Petroniusz
Jak będzie w przyszłym roku - ciężko przewidzieć. Układ ulic w Śródmieściu i w rejonie Dw. Wileńskim może się do czego czasu trochę zmienić.Krzysiek_S pisze:Nie wiem czy to możliwe, ale zdecydowanie linia M powinna kursować częściej na odcinku Centrum - Aleja Zieleniecka bo do Wiatraka było już luźniej.
Pierwsze kursy z regułą nie mają tak dużej frekwencji co późniejsze.sprinter pisze:Linia C pierwszy kurs - W stronę Muzeum Ziemi ok. 6 osób, w stronę PD jechałem sam.