Szybkie pytanie
Moderatorzy: Wiliam, Szeregowy_Równoległy
A nie ma jakichś providerow forów z phpBB itp?
Wysłane z mojego iPhone przez Tapatalk
Wysłane z mojego iPhone przez Tapatalk
ŁK
O patrz... najprostsza rzecz, a o niej zupełnie zapomniałem. Forum internetowe rzeczywiście mogłoby być dobre.
Szybki research: providerów forów jest mnóstwo, trzeba porównać.
Żadnego nie ma po polsku - ale pewnie w forum już można wybrać.
Ale pewnie postawienie phpBB/vBulletin na jakimś darmowym hostingu też jest realne.
Jeszcze inna opcja: wynająć sobie dział w istniejącym, zaprzyjaźnionym forum
Żadnego nie ma po polsku - ale pewnie w forum już można wybrać.
Ale pewnie postawienie phpBB/vBulletin na jakimś darmowym hostingu też jest realne.
Jeszcze inna opcja: wynająć sobie dział w istniejącym, zaprzyjaźnionym forum
ŁK
Hmm?Łukasz pisze: Jeszcze inna opcja: wynająć sobie dział w istniejącym, zaprzyjaźnionym forum
Idziesz do znajomego, zakładasz dział "prywatny", dajesz do niego dostęp tylko swoim znajomym.
ŁK
-
Autobus Czerwon
- Kontakt:
Polecam założenie forum na serwerze CBA. Wystarczający do takich potrzeb, prosty w obsłudze i całkiem przyjemny w użytkowaniu.
Nie wiem czy to dobry dział, ale mam szybkie pytanko:
Ile całek i dodatków jeździ w DP na 709?
Grupy dyskusyjne na google? Istnieje to jeszcze?reserved pisze:Koleżanka poprosiła mnie o pomoc w utworzeniu jakiegoś miejsca w Internecie, w którym byłoby miejsce na rozmowy dyskusyjne, ale na takie poważniejsze i dla ludzi nieco starszych (to jakaś grupa naukowców, która by się wymieniała różnymi dokumentami, opiniami itd., profesorowie itd., a wiadomo że oni z facebookiem niezbyt). Obecnie korzystają z grupy mejlowej ale niezbyt im się to podoba. Padł pomysł utworzenia bloga, do którego adres znaliby tylko oni i sobie tam pisali. Czy macie jeszcze jakieś pomysł? Grupa na facebooku była przeze mnie najbardziej rekomendowana, ale wiadomo, że może to być nie do przeskoczenia dla starszych osób.

10 całek i 9 dodatków w A, 10 w B.lis93 pisze:Nie wiem czy to dobry dział, ale mam szybkie pytanko:
6, 20, 23, 26, 160, 509, N03
DziękiMaybach pisze:10 całek i 9 dodatków w A, 10 w B.lis93 pisze:Nie wiem czy to dobry dział, ale mam szybkie pytanko:
http://www.fora.pl/reserved pisze:Koleżanka poprosiła mnie o pomoc w utworzeniu jakiegoś miejsca w Internecie, w którym byłoby miejsce na rozmowy dyskusyjne, ale na takie poważniejsze i dla ludzi nieco starszych (to jakaś grupa naukowców, która by się wymieniała różnymi dokumentami, opiniami itd., profesorowie itd., a wiadomo że oni z facebookiem niezbyt). Obecnie korzystają z grupy mejlowej ale niezbyt im się to podoba. Padł pomysł utworzenia bloga, do którego adres znaliby tylko oni i sobie tam pisali. Czy macie jeszcze jakieś pomysł? Grupa na facebooku była przeze mnie najbardziej rekomendowana, ale wiadomo, że może to być nie do przeskoczenia dla starszych osób.
Polecanie serwisu fora.pl jest jak polecenia hotelu z grzybem. Kupa reklam, dziury, zerowa możliwość konfiguracji, brak własności forum...

A w czym to wszystko przeszkadza starszym osobom, które chcą się wymienić doświadczeniami ?
Z tego co zrozumiałem to nie chodzi o kopię waw-komu z wodotryskami, rozbudowanym HTML i obsługą BBCode tylko o zwykłe miejsce do wspólnych dyskusji. Jak ktoś chce mieć możliwość konfiguracji to najpierw musi mieć kogoś kto się na tym zna. Jak chce mieć własność forum to musi je sobie sam postawić i jeszcze opłacić serwer. Za brak reklam też się płaci.
Podsumowując: Lepszy hotel z grzybem niż spanie pod gołym niebem w porze monsunów letnich
Z tego co zrozumiałem to nie chodzi o kopię waw-komu z wodotryskami, rozbudowanym HTML i obsługą BBCode tylko o zwykłe miejsce do wspólnych dyskusji. Jak ktoś chce mieć możliwość konfiguracji to najpierw musi mieć kogoś kto się na tym zna. Jak chce mieć własność forum to musi je sobie sam postawić i jeszcze opłacić serwer. Za brak reklam też się płaci.
Podsumowując: Lepszy hotel z grzybem niż spanie pod gołym niebem w porze monsunów letnich
Dzięki za pomoc.
Przede wszystkim czekam na odpowiedź tej koleżanki, ale myślę, że forum to dobry pomysł. Nawet takie przeciętne forum "z grzybem".
Zresztą chodzi o jak najmniejszą ilość bajerów, żeby starsze osoby mogły się w tym połapać.