Czasy przejazdu
Moderatorzy: Poc Vocem, Tyrystor, TranslatorPS
156 :
Odcinek Trasa AK <-> M.Młociny za mało czasu
Odcinek Bródnowski zdecydowanie za dużo czasu
Odchyłki czasowe od -7 do +10 jak się postara
Zaś 112 na Bemowo
Słodowiec potrafi +6 / +8 zajechać.
500 To już totalna porażka, po odjeżdzie z D.Gdańskiego to się slimaczy tak że tramwaj jakby sie postarał to by go dymnąl
Odcinek Trasa AK <-> M.Młociny za mało czasu
Odcinek Bródnowski zdecydowanie za dużo czasu
Odchyłki czasowe od -7 do +10 jak się postara
Zaś 112 na Bemowo
500 To już totalna porażka, po odjeżdzie z D.Gdańskiego to się slimaczy tak że tramwaj jakby sie postarał to by go dymnąl
Oj tak, kiedyś jechał to jak kierowca ruszył z Gdańskiego to rozpędził się do 60km/h, ale jak zobaczył na sterowniku: Rondo Starzyńskiego +5 to zwolnił do 40km/h i tak jechał do samego CM. Bródnowskiego, całe szczęście był korek za CM. Bródnowskim bo zrobiło się Żuromińska +8 i dzięki temu korkowi na Żuromińską dojechał na 0, ale już na Podgrodzie dojechał na +3.Desert pisze:500 To już totalna porażka, po odjeżdzie z D.Gdańskiego to się slimaczy tak że tramwaj jakby sie postarał to by go dymnąl
1069, 7722
Ulubione wozy: 5240, 5243, 6207
817, WKD, R1, S1
Ulubione wozy: 5240, 5243, 6207
817, WKD, R1, S1
Poza szczytem czas przejazdu na 507 a odcinku Gocław - Centrum jest spieprzony. Kierowcy mają zdecydowanie za dużo czasu na przejazd z Gocławia do Ronda Waszyngtona. Efekt jest taki, że zawsze od rozkładu jazdy trzeba odejmować 3-4 minuty aby ledwo się wyrobić. Mieszkam 50m od przystanku, wyszedłem dziś o 22:47 z domu i tylko mogłem pomachać autobusowi, który właśnie odjechał z przystanku - +4, gratulacje
tak samo w godziach 18-22, trzeba być co najmniej 3 minuty przed aby mieć pewność, że zdążysz. Raz byłem świadkiem, kiedy jakaś brygada przyjechała wg rozkładu bo kierowca jechał 30km/h.

M-1 507 509 N22+N72
- R-9 Chełmska
- R-9 Chełmska
Korek się kończy jednak po 20 trochę... W każdym bądź razie ja tam widzę max 2 minuty do odzyskania - Witosa-Gołkowska i Limanowskiego-Klarysewska.levar pisze:Również po 20:00? Bo ja miałem na myśli głównie wieczorny czas, gdzie od Gołkowskiej autobus jedzie prawie pusty i poza przypadkowymi pasażerami nikt już do niego nie wsiada...
5290 - LINIĘ OBSŁUGUJE ZAKŁAD "CHEŁMSKA"
Najczęściej podróżuję: 2, 3, 6, 17, 26, 136, 141, 172, 186, 188, 509, 518, N01, N32
Najczęściej podróżuję: 2, 3, 6, 17, 26, 136, 141, 172, 186, 188, 509, 518, N01, N32
Ale konkretnie "rozchodzi mi się" o pierwszy półkurs 2 brygady rano w stronę pl. Piłsudskiego. Ja już co prawda jestem na tyle przezorny, że później niż 5:20 na Metrze Stokłosy się nie pojawiam, ale faktem jest, że rozkładowo 195 powinien tam być o 5:23, faktem jest że dziś był o 5:20, faktem tez jest, że już przy Nowoursynowskiej był o czasie, jak również faktm jest, ze zdecydowana większość odjazdów z tego przystanku to +1 - +2, natomiast już na Trakcie wychodzi z tego 0 do nawet -4 (odkąd jeźdżą tam SU12, aż tak tragicznie nie jest, bo te wozy wydają się dynamiczniejsze.levar pisze:Na 195 jest bardzo dobry czas. Opinie, że jest spieprzony, pochodzą od dziadków leśnych, którzy nie chcą przekraczać 40 km/h ...
Chodzi mi nie tyle o całość rozkładu, co o ten jeden konkretny kurs - zastanawiam się, co tam jest do zrobienia - wydaje mi się, że na odcinku ursynowskim trzeba by dodać ze 2 minuty - tylko pytanie gdzie (z moich obserwacji wynika, że jedna przydałaby się na same przejazdy między przystankami - po minucie na przystanek to na przestrzeni 4 przystanków juz za mało, a jedna na światła przy KEN/Bartoka). Nie wiem, jak wygląda odcinek od pętli do Metra Stokłosy - a zwłaszcza jak to jest ze światłami przy Pileckiego - bo może tam jest przyczyna -np. jak ma zielone, to robi się +2, a jak czerwone, to jest o czasie. Słowem - nie bardzo wiem, czy przyspieszenia wynikają z tego, że potem trzeba je nadganiać, czy "same się robią" na wczesniejszym odcinku. Zakładam, że odjazdy z krańca odbywają się o czasie.
A leśne dziadki to na tym kursie są 5:27
Popatrz, jaka franca!
Dziadki leśne to jest zmora na porannym E-5. Jadąc w poniedziałek rano Kleszczoplanem (kurs o 8:03 z ZP Bora-Komorowskiego) przy Muzeum Narodowym miał 20 minut opóźnienia, gdy obecna norma to -15. Jak się ustawił na Al.Waszyngtona na lewym pasie, który nastepnie przechodzi w środkowy, tak jechał nim do mostu. Nawet 111, który na Egipskiej jechał przed nami i zdążył jeszcze zrobić oberka przez Międzynarodową, przed mostem Poniatowskiego zdołał go wyprzedzić. Masakra... 
A propos: wiadomo już kiedy będzie prowadzony zapowiadany przez Bastiana pomiar czasu przejazdu dla E-5 przez Ateńską, Wał, Most Łazienkowski i Wisłostradę?
A propos: wiadomo już kiedy będzie prowadzony zapowiadany przez Bastiana pomiar czasu przejazdu dla E-5 przez Ateńską, Wał, Most Łazienkowski i Wisłostradę?
-
bartoni722