Tych co nie było w sobotę?Domas pisze:Bo trzeba znaleźć m.in. tablice w magazynie
Silnik forum został zaktualizowany.
Możliwe są utrudnienia w dostępie w najbliższych dniach. Raportowanie problemów: temat Błędy SQL w Sprawach Technicznych
Możliwe są utrudnienia w dostępie w najbliższych dniach. Raportowanie problemów: temat Błędy SQL w Sprawach Technicznych
Okolicznościowe linie specjalne
Moderatorzy: Poc Vocem, Wiliam
Nie wiem jak #403, ale #445 jeździł z pełnym otablicowaniem czołowym.ashir pisze:Tych co nie było w sobotę?Domas pisze:Bo trzeba znaleźć m.in. tablice w magazynie
A gdzie oznaczenie boczne? 
Nie zostało dostarczone przez organizatora.
Z poprzednich lat nie zostały tablice? To może organizator zdąży na Boże Narodzenie przysłać tablice. 
W poprzednich latach była inna trasa. Poza tym brak tablic to jest nic w porównaniu z brakiem ogrzewania moim zdaniem nadal.
W zeszłym roku linia M jeździła na tej samej trasie.Domas pisze:W poprzednich latach była inna trasa.
Nie przesadzaj, zawsze to lepiej niż jakbyś miał stać parę godzin pod gołym niebiem. Trzeba myśleć pozytywnie. A trasa Pl. Narutowicza - Al. Zieleniecka była grana wiele razy za równo jako linia M, jak i W, czyli tak przynajmniej z 4 razy w roku tramwaje zabytkowe jeżdżą na tej trasie. A na marginesie to identyczną trasę miała druga wersja 13N i pierwotnie 77, ale to tak przypomniało mi się jaka to jest popularna trasa.Domas pisze:W poprzednich latach była inna trasa. Poza tym brak tablic to jest nic w porównaniu z brakiem ogrzewania moim zdaniem nadal.
Nie narzekaj. ZTM po prostu nie dostarczył tablic bocznych to ich nie było, zapewne z zeszłego sezonu organizator sobie zażądał z powrotem. Jak Ci tak bardzo brakuje tych dech zrób sam i dostarcz.ashir pisze:Nie przesadzaj, zawsze to lepiej niż jakbyś miał stać parę godzin pod gołym niebiem. Trzeba myśleć pozytywnie. A trasa Pl. Narutowicza - Al. Zieleniecka była grana wiele razy za równo jako linia M, jak i W, czyli tak przynajmniej z 4 razy w roku tramwaje zabytkowe jeżdżą na tej trasie. A na marginesie to identyczną trasę miała druga wersja 13N i pierwotnie 77, ale to tak przypomniało mi się jaka to jest popularna trasa.Domas pisze:W poprzednich latach była inna trasa. Poza tym brak tablic to jest nic w porównaniu z brakiem ogrzewania moim zdaniem nadal.
Musiałbym mieć zgodę na wykorzystanie loga ZTM.
Zresztą czy ja mówiłem, że mi to przeszkadza? A skądże, stwierdziłem tylko fakt. 
No to o co chodzi? Próbujesz odwrócić uwagę od tego, że udowodniłem Ci, że nie masz racji w pewnych kwestiach?
Spokojnie to nie sąd, żeby tak się pieklić. Bez przesady, ale nie trafiłeś na przymusowe roboty do Łagrów. A kwestia ogrzewania nie powinna mieć wiele wspólnego z układaniem rozkładu jazdy i postojów. 
W tym przypadku powinna - skoro dają wagon bez ogrzewania to powinni chociaż dać te pewne 15 minut na pójście na ekspedycji i ogrzanie się. Tak próbowałem jakoś to rozwiązać i jedyne rozsądne rozwiązanie to wrzucenie trzeciej brygady, ale wiązałoby się to już z za dużymi postojami, na które byłaby tylko jedna rada - rozrzucić je na obu pętlach. Na przykład brygada rusza o 12.00 z placu Narutowicza, dojeżdża o 12.21 na aleję Zieleniecką, rusza stamtąd o 12.40, wraca o 13.01 na plac Narutowicza i rusza o 13.30. Aczkolwiek jak już mówiłem - trochę już za długie by wychodziły te postoje.
Przy trzech brygadach można by się zastanowić nad przedłużeniem trasy do pętli na Banacha lub do Kijowskiej/Kawęczyńskiej.
Jedynie co to do Kijowskiej, bo tam jest żeberko, na reszcie by się ruch blokowało na postojach.sprinter pisze:Przy trzech brygadach można by się zastanowić nad przedłużeniem trasy do pętli na Banacha lub do Kijowskiej/Kawęczyńskiej.