Głównym problemem byliby emeryci z 1 Sierpnia, którzy będą żądali dojazdu do Hal Banacha i tramwajów z Banacha.
Komunikacja miejska na Woli
Moderator: Wiliam
- R-9 Chełmska
No ale tu byłaby spora racja - wymiany na BW1920 obejmują duży % autobusu
5290 - LINIĘ OBSŁUGUJE ZAKŁAD "CHEŁMSKA"
Najczęściej podróżuję: 2, 3, 6, 17, 26, 136, 141, 172, 186, 188, 509, 518, N01, N32
Najczęściej podróżuję: 2, 3, 6, 17, 26, 136, 141, 172, 186, 188, 509, 518, N01, N32
- Bastian
- Sułtan Maroka
Co?!!

Honi soit qui mal y pense...
Chemia teraz doszła do wspaniałych wyników. Robią wiewiórki z aminokwasów. Kir Bułyczow
Gdzieś tam może i jest prawda, ale kłamstwa tkwią w naszych głowach. Terry Pratchett
Darmowy ser znajduje się tylko w pułapkach na myszy. Kir Bułyczow
Gdzieś tam może i jest prawda, ale kłamstwa tkwią w naszych głowach. Terry Pratchett
Darmowy ser znajduje się tylko w pułapkach na myszy. Kir Bułyczow
Gdybyś raczył przeczytać więcej niż jedno zdanie, to byś zrozumiał.
ŁK
Jak już poruszyłeś ten temat: odcinek drogi między Wagonownią, a dawną pętlą Odolany to ma być kiedyś naprawiany, czy już wszyscy o nim zapomnieli?
Kiedyś jechałem 228 i zdziwiłem się, że jest dopuszczony przejazd autobusu nawet do Wagonowni. Nawierzchnia do Pociechy jest chyba lepsza.
Odnośnie Wagonowni, jakby policzyć jakiś współczynnik, którego wielkość byłaby proporcjonalna do liczby osób dojeżdżających w dane miejsce, a odwrotnie proporcjonalna do jakości infrastruktury komunikacyjnej, to tutaj jego wielkość byłaby z pewnością bardzo niska, dużo niższa niż wielu miejsc, gdzie w ogóle żadna komunikacja miejska nie dojeżdża. Już chyba kiedyś pisałem, ja chyba z 2 razy w weekend miałem 228 to z tego co pamiętam, raz chyba zawiozłem 1 osobę do Wagonowni przez całą zmianę, a raz chyba żadnej, ze 2 tylko wsiadały przy Gniewkowskiej, za to sporo osób ze mną jechało wte i wewte tracąc czas.
Od poniedziałku Jana Kazimierza dwukierunkowa na całej trasie.
https://zdm.waw.pl/aktualnosci/zmiany-n ... azimierza/
Ciekawe kiedy pojedzie tamtędy 105.
https://zdm.waw.pl/aktualnosci/zmiany-n ... azimierza/
Ciekawe kiedy pojedzie tamtędy 105.
28.12
Dopiero teraz zauważyłem, że częstotliwość kursowania 105 jest bardzo atrakcyjna. Mieszkańcy Woli bardzo dobrze wyszli na zmianie 255 w 105. Nawet w weekendy częstotliwość 15 minut jest od początku do końca kursowania, a nie tylko od 8 do 19.