Stacje radiowe

Moderator: Szeregowy_Równoległy

Awatar użytkownika
Szeregowy_Równoległy
Szeregowe Chamidło

Post autor: Szeregowy_Równoległy » 15 sty 2012, 0:52

Jeśli nie zrobili Osi Czasu, to jest OK :D
129, 177, 178, 187, 194, 197, 207, 716, 401, 517, N35, N85, R1, R3, S1.

Nazywam się Major Bień

reserved

Post autor: reserved » 15 sty 2012, 0:53

Szeregowy_Równoległy pisze:Jeśli nie zrobili Osi Czasu, to jest OK :D
Haha. :P

Nie no ale zrąbali to i to równo. Ja już dostaję nerwicy bo więcej jest tych wyskakujących okienek a trudniej dostać merytoryczną informację o programie, odbiorze itd.
I oczywiście mega duże okienko do reklam wielkiej kumulacji. ](*,)

Awatar użytkownika
Kleszczu
Stoi... Sofista?
Kontakt:

Post autor: Kleszczu » 15 sty 2012, 13:36

Nowa strona marna, podkłady trochę nawiązują do lat 90-tych (lepszy niż poprzedni ale do najlepszego mu daaaaaaaaleko)...
"Ale potrafił podać dokładnie godziny wyjazdu i przyjazdu pociągu Paryż-Berlin, kombinacje połączeń między Lyonem i Warszawą.(...) Nawet naczelnik stacji by się w tym zgubił..."
Albert Camus-"Dżuma"

"Kiedyś chciałem umrzeć młodo jak Jim Morrison, ale z czasem zacząłem patrzeć na to inaczej..." - Ryszard Riedel

Awatar użytkownika
chester

Post autor: chester » 15 sty 2012, 23:35

BJ pisze:
chester pisze:Panu Kosińskiemu odechciało się zaiwaniać "Malinowskim" z Krakowa na piątkowo-sobotnią noc do Warszawy
Albo Polskiemu Radio odechciało się sponsorować te podróże i teraz nagrywają to w studiu PR Kraków ;)
Ja nawet podejrzewam, że on to nagrywa w domu. :-k
Dlaczego pieprzone pierożki są dobre, a pieprzone życie już nie? (B. Schaeffer)
Historia uczy jednego - nigdy nikogo niczego nie nauczyła.

Łukasz
Kontakt:

Post autor: Łukasz » 17 sty 2012, 20:24

Szeregowy_Równoległy pisze:Ja prawie nie wychodzę poza Antyradio. Czasem Wawa albo RMF FM. No i Eska Rock, Poranny WF a w nim Radio Dobroć wystarczą, żeby strawić tę "Eskę" w nazwie :) Zetka mi jakoś nie podchodzi. Trójka jest tak kultowa, że w żaden sposób do mnie nie trafia.
Mnie się już nudzi, jest za dużo pedalskich wyjców u Kasprola (Ostry akurat czasem mówi, że mu się coś tutaj włożyło). Po 13 więc coraz częściej przechodzę na Eskę Rock, choć tam prowadzący są niesamowicie denerwujący, a poziom słuchaczy kompletnie radiozetowy.
Dlatego AntyRadio ClassicRock albo Eska Classic Rock jak mam Internet (ale to pierwsze mi się znudziło po 3 tygodniach słuchania non-stop podczas pewnej imprezy w wakacje).

Poranny WF jest dla mnie za wcześnie ;p

Trójka tylko cały dzień pierwszego stycznia (Lista Wszechczasów). ZET? No czasem jak się jedzie gdzieś dalej, to zostaje tylko RMF i Zet... Rzyg Rzyg Rzyg.

[ Dodano: Wto 17 Sty, 2012 ]
BJ pisze:
Szeregowy_Równoległy pisze:Ja prawie nie wychodzę poza Antyradio.
Generalnie też jest fajne - oprócz Kasprologii i Testosteronu.
Z Kasprologii można się wiele dowiedzieć, ale zdanie już wyraziłem wyżej.

Szeregowy_Równoległy pisze:Mi bardziej przeszkadza Loroch we wszystkich odmianach. No i za mało Olka Ostrowskiego jest :)
A jesteś elkonkurssowiczem?

Loroch to Gastrofazy weekendowe - w sumie w weekendy radio tylko w samochodzie, więc nie przeszkadza mi jakoś mocno.

Ciechan też jest czasem wkurwiający ;p

BJ pisze:Nie wiem, co było w przeszłości (przybliżysz? ;) ), ale teraz jak na stację komercyjną jest IMHO naprawdę nieźle.
Kuba Wojewódzki (To jeszcze w 94FM;) )
ŁK

Awatar użytkownika
Szeregowy_Równoległy
Szeregowe Chamidło

Post autor: Szeregowy_Równoległy » 17 sty 2012, 21:59

Łukasz pisze:A jesteś elkonkurssowiczem?
Taaaak :D (Wiesz, że El Konkursso jest ewidentnie z Łodzi? Bo EL to przecież Łódź... :P) W El Pomodorro też walczę :) Niejednokrotnie obsługa przystanku trwa dłużej, bo maila ślę :) W "Szczytowaniu" też donoszę. Kilka płyt wygrałem, w tym jedną za... doniesienie o mojej własnej kolizji :)
Łukasz pisze:Loroch to Gastrofazy weekendowe - w sumie w weekendy radio tylko w samochodzie, więc nie przeszkadza mi jakoś mocno.
Z Lorochem to jest tak, że... kiedyś była taka kampania przeciw pedofilom w internecie. Plakaty takie "Mam na imię Wojtek, też mam 12 lat", a na fotce gruby, obleśny staruch. I właśnie gdybym miał szukać kogoś, kto podłoży głos pod tego starucha, to byłby to Loroch. Nie wiem czemu.
A co do Ciechańskiego: Odkąd w "Pobudzeniu" nie ma Ciechana, to daje się "Pobudzenia" słuchać. Natomiast sam Ciechan drażni mnie dużo mniej, niż z Dunowskim. W "Pobudzeniu" natomiast brakuje mi "Liryki paranoika".

Nazywam się Major Bień

Łukasz
Kontakt:

Post autor: Łukasz » 17 sty 2012, 22:26

Szeregowy_Równoległy pisze:
Łukasz pisze:A jesteś elkonkurssowiczem?
Taaaak :D (Wiesz, że El Konkursso jest ewidentnie z Łodzi? Bo EL to przecież Łódź... :P) W El Pomodorro też walczę :) Niejednokrotnie obsługa przystanku trwa dłużej, bo maila ślę :) W "Szczytowaniu" też donoszę. Kilka płyt wygrałem, w tym jedną za... doniesienie o mojej własnej kolizji :)
Tak tak, z Łodzi ;) W piątek "jako pierwszy przybył z poprawną odpowiedzią, już w 11 minucie, Pan Łukasz" ;D Po raz pierwszy na 1 miejscu. W pomidorze nigdy mi się nie udało być przed wszystkimi :/ Jutro mają być bilety na AustralianPinkFloydShow - a kosztują od 150zł...
Łukasz pisze:Loroch to Gastrofazy weekendowe - w sumie w weekendy radio tylko w samochodzie, więc nie przeszkadza mi jakoś mocno.
Z Lorochem to jest tak, że... kiedyś była taka kampania przeciw pedofilom w internecie. Plakaty takie "Mam na imię Wojtek, też mam 12 lat", a na fotce gruby, obleśny staruch. I właśnie gdybym miał szukać kogoś, kto podłoży głos pod tego starucha, to byłby to Loroch. Nie wiem czemu.
A co do Ciechańskiego: Odkąd w "Pobudzeniu" nie ma Ciechana, to daje się "Pobudzenia" słuchać. Natomiast sam Ciechan drażni mnie dużo mniej, niż z Dunowskim. W "Pobudzeniu" natomiast brakuje mi "Liryki paranoika".
Pobudzenie jest dla mnie za wcześnie :) Ledwo na Pomidora do pracy zdanzam ;p
ŁK

Awatar użytkownika
Szeregowy_Równoległy
Szeregowe Chamidło

Post autor: Szeregowy_Równoległy » 17 sty 2012, 22:36

Łukasz pisze:Tak tak, z Łodzi ;) W piątek "jako pierwszy przybył z poprawną odpowiedzią, już w 11 minucie, Pan Łukasz" ;D Po raz pierwszy na 1 miejscu. W pomidorze nigdy mi się nie udało być przed wszystkimi :/ Jutro mają być bilety na AustralianPinkFloydShow - a kosztują od 150zł...
Szacun :) Ja dwa razy pretendowałem do roli niezłomnego twórcy, ani razu nie okazałem się być niezłomnym :( Natomiast raz udało mi się złamać ze srebrnym medalem (dawno, dawno temu). "Może mieć coś z sedesu na środku pustyni"... :D

Nazywam się Major Bień

Łukasz
Kontakt:

Post autor: Łukasz » 17 sty 2012, 23:08

Łukasz pisze:Tak tak, z Łodzi ;) W piątek "jako pierwszy przybył z poprawną odpowiedzią, już w 11 minucie, Pan Łukasz" ;D Po raz pierwszy na 1 miejscu. W pomidorze nigdy mi się nie udało być przed wszystkimi :/ Jutro mają być bilety na AustralianPinkFloydShow - a kosztują od 150zł...
Szacun :) Ja dwa razy pretendowałem do roli niezłomnego twórcy, ani razu nie okazałem się być niezłomnym :( Natomiast raz udało mi się złamać ze srebrnym medalem (dawno, dawno temu). "Może mieć coś z sedesu na środku pustyni"... :D
No ja mam oprocz tego pierwszego 2 niezłamane i 3x2 :) Nawet nagrałem na wrzucie "wyjaśnienia sprawy całej" ;p
ŁK

Awatar użytkownika
Szeregowy_Równoległy
Szeregowe Chamidło

Post autor: Szeregowy_Równoległy » 17 sty 2012, 23:09

A w Gildii Łamaczy się udzielasz? ;P

Nazywam się Major Bień

Łukasz
Kontakt:

Post autor: Łukasz » 17 sty 2012, 23:34

Mam konto i trochę pisałem na wiosnę podpowiedzi i wrzucałem nagrania czasem.
ŁK

reserved

Post autor: reserved » 18 sty 2012, 17:19

Ja tego El Konkurso czy jak mu tam nie lubię bo parę razy próbowałem zrozumieć zasady i do tej pory nie ogarnąłem, o co w nim chodzi.
Nie lubię poziomu prowadzenia Antyradia. Kiedyś lubiłem Makaka słuchać ale od dawna jakoś nie mam na to czasu.

Teraz pewnie będę więcej radia Kolor słuchał, odkąd moja koleżanka została tam serwisantką. :P

BJ
(BJ.2052)

Post autor: BJ » 18 sty 2012, 17:24

reserved pisze:Nie lubię poziomu prowadzenia Antyradia.
Dużo wyższy niż w wielu innych komercyjnych stacjach, choćby w konkurencyjnej Esce Rock.

reserved

Post autor: reserved » 18 sty 2012, 17:26

BJ pisze:Dużo wyższy niż w wielu innych komercyjnych stacjach, choćby w konkurencyjnej Esce Rock.
Znaczy żeby było jasne.. nie chodzi mi o poziom w jego typowym znaczeniu (wysoki poziom - wysoka kultura itd.). Może jaśniej się wyrażę, nie lubię sposobu prowadzenia ich audycji. O tak może napiszę.

Łukasz
Kontakt:

Post autor: Łukasz » 18 sty 2012, 21:46

reserved pisze:Ja tego El Konkurso czy jak mu tam nie lubię bo parę razy próbowałem zrozumieć zasady i do tej pory nie ogarnąłem, o co w nim chodzi.
:D I dobrze ;p
ŁK

ODPOWIEDZ