Bastian pisze:No to teraz sobie sam odpowiedz, czy utrzymuje się linie zatłoczone, czy też te z wolnymi miejscami siedzącymi...
Ostatnie pomiary na odcinku Ochota - Centrum pokazują
żenujące napełnienie. Jeżeli w przegubie jedzie, dajmy na to, 10-20 osób, to ja uwierzę bez problemu, że jadącym jest wygodnie. Ale chyba nie o to tu chodzi. Czemu nie jeździ tłum, skoro linia niby taka dobra? Reserved, jak wytłumaczysz, że ludzie nie mają ochoty pomykać "dwa razy szybszym" autobusem?

Powiedz mi jak wy wykonujecie te pomiary-tak z ciekawości pytam? Bo jakoś nigdy nie widziałem w żadnym autobusie, tramwaju czy choćby na przystanku, nikogo kto choćby na przysłowiowe ,,oko'' liczył ile osob jedzie.
Aaaaaaa przepraszam- raz w zime widziałem jednego takiego dziadka ok 60 w czapce ZTM na przystanku Tułowicka

Cm Pólnocny jak liczył z przystanku ile ludzi jedzie w autobusie na 181
Tylko był mały problem - autobus podjeżdzał wolno i jak kierwca widział ze pan z ZTM nic od niego nie chce to odjezdzał.
Jeżeli na podstawie pomiarów tego dziadka ktoś w ZTM oceniał frekwencję na 181 to gratuluje- szczególnie że ten przystanek jest za UKSW.
I to był jedyne przypadek kiedy widziałem jakiekolwiek badanie zapełnienia w autobusach.
I jeszcze jedno mi powiedz- czemu tak niektórych boli 521 akurat na OChocie i koniecznie chcą zepsuć -delikatnie mówiąc- coś co od kilkudziesięciu lat funkcjonuje znakomicie? Czyzby jakiś mądry łeb w ZTM doszedł do wniosku, ze można 521 skrócić do Centrum - odzyskane brygady w ten sposób skierować na jakiś Tarchomin czy inny Ursynów- czy może jak już kiedyś napisałem , że ktoś próbuje wprowadzić praranoiczne pomysły niektórych użytkowników tego forum, którym cięzko podejśc ( przesiąść się ) w drodze do szkoły/uczelni.*
* Reserved- to nie do Ciebie
I jeszcze jedno:
Bastian pisze:Chyba było jasno napisane:
Bastian pisze:nietrudno przewidzieć, kto wyjdzie na tym najgorzej: ta dzielnica, która nią nie jeździ.
Niewątpliwie Wawer tą linią
jeździ, więc nie o tę dzielnicę tu chodzi, to pewne.
Tak czy owak, nie ma mowy o kasacji 521.
Może powiesz jasno o którą dzielnice Ci chodzi?