A609?alojz pisze:Skoro nie komentujesz to ja to zrobię. Dziś chłodzili aż miło.5744 pisze:Grodzisk > klima... bez komentarza
O chłodzeniu i niechłodzeniu
No tak, ale statystycznego pasażera gie obchodzi, jaki czynnik, chłodzący, czy ludzki, jest problemem. On chce, by chłodziło, a niestety z tutejszej obserwacji (166, 179, 192, czyli ok. 25% ilostanu PKS) wnioski płyną smutne...Adam G. pisze:W przeważającej ilości Scanii klima działa wyśmienicie. Problemem w PKSie jest czynnik ludzki, nie kwestie techniczne.Pawel_ pisze:A609?
Dlaczego pieprzone pierożki są dobre, a pieprzone życie już nie? (B. Schaeffer)
Historia uczy jednego - nigdy nikogo niczego nie nauczyła.
Historia uczy jednego - nigdy nikogo niczego nie nauczyła.
Żałuj. Co prawda nie wiem jak to jest w Scaniach u Grodzia, ale w tej testowej Scanii na etanol, to do tej pory pamiętam jak ta klimatyzacja cudownie chłodziła. Do tej pory nie znalazłem autobusu w Warszawie, który by tak chłodził..Bywalec pisze:Niestety nie miałem nigdy okazji tego sprawdzić.
W ostatniej chwili mi się przypomniało: Pewien MAN z ITS-u, ale to było w czasach, kiedy MAN Lion's na 510 królował i ITS na klimatyzacji nie oszczędzał.
Jasnechester pisze:No tak, ale statystycznego pasażera gie obchodzi, jaki czynnik, chłodzący, czy ludzki, jest problemem. On chce, by chłodziło, a niestety z tutejszej obserwacji (166, 179, 192, czyli ok. 25% ilostanu PKS) wnioski płyną smutne...Adam G. pisze:W przeważającej ilości Scanii klima działa wyśmienicie. Problemem w PKSie jest czynnik ludzki, nie kwestie techniczne.
Te MANy mają już 4 lata, klima się zestarzała. Trzeba byłoby ją naprawdę bardzo porządnie serwisować, by działała dobrze - niestety ITS tego najwyraźniej nie robi.primoż pisze:Do tej pory nie znalazłem autobusu w Warszawie, który by tak chłodził..
W ostatniej chwili mi się przypomniało: Pewien MAN z ITS-u, ale to było w czasach, kiedy MAN Lion's na 510 królował i ITS na klimatyzacji nie oszczędzał.
noidea
W Manach z ITSu czuć ten nawiew zimnego powietrza wyłącznie przy samych otworach. Choć czasami i tam przykładając dłoń ledwo co czuję. Czy za to odpowiedzialne są wyłącznie (prawdopodobnie) niewymieniane filtry powietrza? Wcale się nie dziwię, że w nich w ogóle nie czuć klimatyzacji skoro jest jak jest.
Jakieś problemy emocjonalne z jego używaniem?jgas pisze:Czy uważacie, że używanie ciepłego guzika w upalne wczorajsze popołudnie w niewyposażonym w klimatyzację ani nawiew gniocie to przesada?
Jožin z bažin kouše, saje, rdousí.... -
"Dopóki nie skorzystałem z Internetu, nie wiedziałem, że na świecie jest tylu idiotów" - Stanisław Lem
Powyższy post jest tylko i wyłącznie moim prywatnym zdaniem z którym inni dyskutanci nie muszą się zgadzać.
"Dopóki nie skorzystałem z Internetu, nie wiedziałem, że na świecie jest tylu idiotów" - Stanisław Lem
Powyższy post jest tylko i wyłącznie moim prywatnym zdaniem z którym inni dyskutanci nie muszą się zgadzać.
Mi natomiast rzadko się zdarza, żeby w wozie z ITSu było gorąco... Mniej lub bardziej ale prawie zawsze chłodzi. Natomiast nie pamiętam SU z Mobilisu czy Scanii z grodzia, w ktorej było można odczuć chociaż niewielką ulgę w upalny dzień.Ryży pisze:W Manach z ITSu czuć ten nawiew zimnego powietrza wyłącznie przy samych otworach. Choć czasami i tam przykładając dłoń ledwo co czuję. Czy za to odpowiedzialne są wyłącznie (prawdopodobnie) niewymieniane filtry powietrza? Wcale się nie dziwię, że w nich w ogóle nie czuć klimatyzacji skoro jest jak jest.
-
Michalk001