Dobra. Ale wg mnie to jest głupie. Taka maskotka nie rzuca się w oczy.. Ale nie można też przesadzać (8144).MZ pisze:Wiesz, na czym polega funkcja rzecznika prasowego? On nie mówi tego, co myśli osobiście, tylko to, co mu każą, więc nie czepiaj się Bogu ducha winnego człowieka!bartoni722 pisze:Co za głupoty. Kiedy zmienią tego Krajnowa?
Quo vadis, MZA?
-
I już nie stały pasażer świetnej linii 527.
Ja powiem z miejsca pasażera. Nie obchodzi mnie czy kierowca ma maskotkę czy też jakieś obklejenie kabiny. Otóż dla mnie najważniejsze jest by przedział pasażerski był czysty. Ja spędzam w autobusie max 1 h a kierowca nawet po 10h więc skoro mu to poprawia humor to ja nie widze przeciwwskazań. Ale czepiać się o wszystko to lubi ten ZTMfik pisze:Ale pasażerowie nie mają styczności z biurkami w ZTMie.
Jeśli nie da się kierowców nauczyć estetyki w inny sposób, należy wprowadzić jasne zasady i je egzekwować.
Przez zbyt obklejoną kabinę widoczność pierwszych drzwi może być poważnie ograniczona. Żeby nie było, przyznają to sami kierowcy. A to już może mieć wpływ na pasażerów. Ale fakt - akurat maskotka raczej w niczym nie powinna przeszkadzać.Pilot747 pisze:Ja powiem z miejsca pasażera. Nie obchodzi mnie czy kierowca ma maskotkę czy też jakieś obklejenie kabiny. Otóż dla mnie najważniejsze jest by przedział pasażerski był czysty. Ja spędzam w autobusie max 1 h a kierowca nawet po 10h więc skoro mu to poprawia humor to ja nie widze przeciwwskazań. Ale czepiać się o wszystko to lubi ten ZTM
-
Nie wyszła absolutnie od kierownika. Kierownik nakazał odklejenie tych bzdur na wniosek jednego z kierowcówBJ pisze:Ta decyzja wyszła chyba od samego kierownika R-7 i była IMHO jedyną dobrą decyzją Z.Adam G. pisze:To już rozpraszało w sposób nieprzyzwoity, dlatego zostało zlikwidowane.
Uważam, że z estetyką naprawdę nie jest źle. Maskotka nikomu nie przeszkadza, a autobusy których "spersonalizowanie" przekracza dopuszczalne normy przyzwoitości, można policzyć na palcach rąk.fik pisze:Ale pasażerowie nie mają styczności z biurkami w ZTMie.
Jeśli nie da się kierowców nauczyć estetyki w inny sposób, należy wprowadzić jasne zasady i je egzekwować.
ojej, w domu mam jeszcze jakieś maskotki, czy to znaczy że jestem pedałem?Jelonek105 pisze:dla mnie pedalstwem jest wieszanie w kabinie misi i innych maskotek, tym bardziej barw klubowych, autobusem jezdza rozni kierowcy, legionista i polonista tez, akurat poloniste irytuje wiejski szaliczek w zielonych barwach co moze skutkowac złym skutkiem
jak ktoś lubi misie czy szaliki, to to jest jego sprawa. Dopóki nie przekracza to granic zdrowego rozsądku, nie mam nic przeciwko.
noidea
Czy Krajnow czy inny będzie tak samo. Rzecznik prasowy ma taką psią robotę i musi jak pies łasić się do wszystkich i merdać ogonem. Mówić rozmówcom to co oni by chcieli usłyszeć (szczególnie dziennikarzom z TVN Warszawa)bartoni722 pisze:Co za głupoty Kiedy zmienią tego Krajnowa?
Już nawet maskotki nie można mieć
- fik
- Naczelne Chamidło
W sumie, muszę przyznać, że jest z tym lepiej niż kiedyś (albo stałem się bardziej tolerancyjny).Adam G. pisze:Uważam, że z estetyką naprawdę nie jest źle. Maskotka nikomu nie przeszkadza, a autobusy których "spersonalizowanie" przekracza dopuszczalne normy przyzwoitości, można policzyć na palcach rąk.
the only thing that closes quicker than our caskets be the factories
Na dyspozytorni R-13 już wisi kartka
Inaczej się tego ując nie da
Im to się "Kurwa" nudzi"W związku z licznymi skargami zobowiązuję kierowców do skasowania wszystkich naklejeń na kabinach kierowców zwłaszcza wszelkiego rodzaju taśm naklejonych na szyby w kabinie do 21-04-2010
Po tym terminie jeżeli ZTM stwierdzi takie naklejenie w stosunku do kierowcy będą wyciągnięte sankcje dyscyplinarne"
Inaczej się tego ując nie da
W niektórych MANach te naklejki to jeden śmietnik. I tak w niektórych wozach (3307, 3345) część naklejek już zniknęła. Chociaz z drugiej strony będzie jeszcze bardziej nudno na stalowej..
Swoją drogą ciekawi mnie treść takiej skargi. Pewnie to coś w stylu 'denerwują mnie te naklejki, zróbcie coś z tym!!'
Swoją drogą ciekawi mnie treść takiej skargi. Pewnie to coś w stylu 'denerwują mnie te naklejki, zróbcie coś z tym!!'
Od 5.2008 tylko autobusy
Galeria sław: http://omni-bus.eu/warsztat/profile.php?uid=108
http://omni-bus.eu/omnigaleria/profile.php?uid=34
Galeria sław: http://omni-bus.eu/warsztat/profile.php?uid=108
http://omni-bus.eu/omnigaleria/profile.php?uid=34
Okleina 5437 jest mocno przesadzona i zapewne część kierowców, na bardzo ograniczoną widoczność odmówiłaby jazdy tym wozem. Więc w tym przypadku akurat zarząd R13 rację ma. Reszta Manów jest oklejona w stopniu umiarkowanym, tak jak większość z całej floty MZA, więc nie potrzebnie wprowadzają zamęt w kwestii bardzo specyficznej...Desert pisze:W sumie dobiorą się do 5437 , 3382 i reszty akurat ładnie jak i estetycznie ozdobionych wozów...