Ajenci - dyskusje, komentarze, nowości
I co w związku z tym ? Widzę, że rajcujesz się tym równie mocno,co portal TVN Warszawa.
Linia 155: 1966-2011
155 STRĄKOWA Górczewska-Świętokrzyska TORWAR
166 OBOZOWA Marszałkowska-Książęca TORWAR
182 OS.OSTROBRAMSKA Trasa Łazienkowska-Wałbrzyska URSYNÓW PŁD. (OS.OSTROBRAMSKA-OKĘCIE)
WAA 894 C,WAB 655 C,WAB 972 C,WAB 097 P, WAB 186 P, WAB 055 P, WXC 512M,WX 69712.
155 STRĄKOWA Górczewska-Świętokrzyska TORWAR
166 OBOZOWA Marszałkowska-Książęca TORWAR
182 OS.OSTROBRAMSKA Trasa Łazienkowska-Wałbrzyska URSYNÓW PŁD. (OS.OSTROBRAMSKA-OKĘCIE)
WAA 894 C,WAB 655 C,WAB 972 C,WAB 097 P, WAB 186 P, WAB 055 P, WXC 512M,WX 69712.
- Emyl
- Podrzędne Chamidło
- Kontakt:
A to w związku z tym, że ZTM zamiast zachęcić pasażerów blachosmrodów do podróży czystym i schludnym autobusem, wypuszcza na rozmaite linie jakieś klamoty ulepione z plastiku i styropianu, bo wygrała najtańsza oferta w przetargu na obsługę. Ot i cały związek. Chociaż oczywiście znajdą się tacy, którzy stwierdzą, że to wina Mobilisu i oni też będą mieli rację. Są pewne standardy i jeśli coś lub ktoś ich nie spełnia, mimo iż wcześniej zadeklarował, że da radę np. poprzez podpisanie umowy, to należy takie przypadki nagłaśniać.
Adam G. pisze:Ale co, u licha, ludzie chcą od styropianu?! Nie wygląda wyjściowo, owszem, ale mam wrażenie że media łykną już wszystko...
- MeWa
- Cukiereczek
Skoro wymagamy jakiejś estetyki - tapicerki, malowania, to bądźmy konsekwentni. Styropian poupychany wygląda kiepsko. Naprawdę pozostawia to fatalne wrażenie - tak jak te wiecznie pozaklejane przyciski w Mobilisie.Adam G. pisze:Ja rozumiem pretensje o stan czegoś, co ma trzymać tablicę boczną - okej, można się nadziać, tablica jest w niewidocznym miejscu. Ale co, u licha, ludzie chcą od styropianu?! Nie wygląda wyjściowo, owszem, ale mam wrażenie że media łykną już wszystko...
STACJA METRA "RATUSZ" POWINNA NAZYWAĆ SIĘ "PLAC BANKOWY"
[size=0]M-1 1 7 9 14 15 182 208 523[/size]
Pewnie że tak. Ale żądania, by z tej okazji usunąć autobus z linii i rozdmuchiwanie tego do rangi skandalu? No bez przesadyMeWa pisze:Skoro wymagamy jakiejś estetyki - tapicerki, malowania, to bądźmy konsekwentni. Styropian poupychany wygląda kiepsko. Naprawdę pozostawia to fatalne wrażenie - tak jak te wiecznie pozaklejane przyciski w Mobilisie.Adam G. pisze:Ja rozumiem pretensje o stan czegoś, co ma trzymać tablicę boczną - okej, można się nadziać, tablica jest w niewidocznym miejscu. Ale co, u licha, ludzie chcą od styropianu?! Nie wygląda wyjściowo, owszem, ale mam wrażenie że media łykną już wszystko...
noidea
- MeWa
- Cukiereczek
Nie bez przesady, bo tak znowu ktoś pod dywan zamiecie "skoro nikt się nie czepia".Adam G. pisze:Pewnie że tak. Ale żądania, by z tej okazji usunąć autobus z linii i rozdmuchiwanie tego do rangi skandalu? No bez przesadyMeWa pisze:Skoro wymagamy jakiejś estetyki - tapicerki, malowania, to bądźmy konsekwentni. Styropian poupychany wygląda kiepsko. Naprawdę pozostawia to fatalne wrażenie - tak jak te wiecznie pozaklejane przyciski w Mobilisie.
STACJA METRA "RATUSZ" POWINNA NAZYWAĆ SIĘ "PLAC BANKOWY"
- Szeregowy_Równoległy
- Szeregowe Chamidło
Ale czepianie się styropianu to czepianie dla samego czepiania. Argument "brzydko to wygląda" jest śmieszny. Decha i niesprawny wyświetlacz to problemy, ale styropian to czepianie się. Ciekawi mnie jak wg ciebie powinna być ocieplona kabina, żeby było estetycznie? Przypuszczam też, że nie chodzi tylko o ocieplenie, a także o wyeliminowanie grzechotania.
I dlatego takie rzeczy powinna robić fabryka, ostatecznie przewoźnik. Skoro firma dała ciała, a przewoźnik nie wykazuje zainteresowania tym, że w kabinie jest zimno - kierowcy radzą sobie sami i tak to się kończy. I tak styropianem, mogło być (i bywa) gorzejMeWa pisze:Najlepiej fabrycznieAle nie wmóiwsz mi, że nie da się estetyczniej ocieplić kabiny niż byle jak poupychany styropian.
noidea
- Szeregowy_Równoległy
- Szeregowe Chamidło
Ja nie twierdzę, że się nie da. Ja twierdzę, że to nie jest problem. To nie jest coś, co sprawia, że autobus jest mniej wartościowy, gorszy. Jest brzydszy w środku, poza wrażeniami estetycznymi w niczym się nie różni od tych bez styropianu. Uważam, że autor zdjęć postanowił się do tego ocieplenia przyczepić, chociaż tak naprawdę nie miał powodu.